Ακόμη πιο ανηφορικός ο δρόμος της ΑΕΚ

Όλο και πιο ανηφορικός γίνεται ο δρόμος της επιστροφής της ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία. Το αγωνιστικό πρόσωπο του Δικεφάλου σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που επιχειρείται από την ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα έχουν ρίξει σε βαθιά περισυλλογή τόσο τον Δημήτρη Μελισσανίδη όσο και τους οπαδούς της ομάδας που βλέπουν η προσπάθεια να …μπατάρει από την μια

πλευρά.

Η τελευταία γκέλα της ομάδας του Δέλλα απέναντι στον Αστέρα Βάρης στο Μενίδι δεν γεννά προβληματισμό μόνο για το σήμερα της ΑΕΚ στην Γ΄Εθνική. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό ακόμη δρόμο για να μπορέσουν οι «κιτρινόμαυροι» να καλύψουν το χαμένο έδαφος των δυο ισοπαλιών (ως τώρα) και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το ένα και μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στην Football League. Το θέμα είναι τι γίνεται στη συνέχεια. Η ΑΕΚ δια στόματος Μελισσανίδη και όχι μόνο δεν ξαναδημιουργήθηκε από τις στάχτες της για να παίξει στη Β΄ Εθνική. Ο στόχος είναι η επιστροφή στην Super League όπου θα πρωταγωνιστήσει όπως το επιτάσσει η ιστορία της.

Με βάση όμως την αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα πρέπει να περάσει συμπληγάδες προκειμένου να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια αφού σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από τις 28 ομάδες της Football League της επόμενης σεζόν (2014-2015) μόλις οι 2 και μέσα από διαδικασία play offs θα πάρουν την άνοδο.

Με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ΑΕΚ αυτός ο στόχος μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μπορεί να επιτευχθεί. Κανείς βέβαια δεν λέει ότι η ΑΕΚ θα μείνει ως έχει σήμερα για την επόμενη χρονιά. Οι ομάδες όμως που θέλουν να έχουν γερές βάσεις και να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Β΄ Εθνικής που του χρόνου θα γίνει πιο ανταγωνιστικό δεν χτίζονται μέσα σε δυο και τρεις μήνες.

Και ειδικά όταν τα μέτωπα είναι δυο , το καθαρά αγωνιστικό και αυτό της ψυχολογίας. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα πρέπει να δουλέψουν εξίσου και στα δυο αφού το ένα συμπληρώνει το άλλο. Καλή ομάδα χωρίς ψυχολογία νικητή δεν πάει πουθενά αλλά και ομάδα με ψυχολογία αλλά χωρίς καλό έμψυχο υλικό δεν έχει τύχη.

Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν . Η «χειρουργική επέμβαση» που επιχειρεί ο Δημήτρης Μελίσσανίδης και το επιτελείο του είναι από τις πιο λεπτές και η παραμικρή λάθος κίνηση μπορεί να κοστίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα