Άδωνις: Η ΝΔ χρειάζεται αρχηγό που δεν θα φοβάται την αριστερά

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα, τις Σέρρες, όπου και συναντήθηκε με στελέχη, φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Πιστεύω ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι

έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα και μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ο καθένας έχει το ακροατήριό του. Άρα το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο».

Δημοσιογράφος: Μετά την εκλογική αυτή αναμέτρηση θα είναι στόχος της Νέας Δημοκρατίας η επαναφορά της στην ηγεσία της χώρας;

Άδ. Γεωργιάδης: «Βεβαίως θα είναι στόχος. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανασυνταχθεί. Πρώτος στόχος είναι η ανασυγκρότηση και η ανασύνταξη της Νέας Δημοκρατίας και να είναι έτοιμη με την πρώτη ευκαιρία να απαλλάξει τους Έλληνες από τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών».

Δημοσιογράφος: Που πιστεύετε ότι υπερτερείτε έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων;

Άδ. Γεωργιάδης: «Πιστεύω ότι μπορώ να τα βάλω πιο ευθέως με την αριστερά. Χρειαζόμαστε κάποιον αρχηγό που δεν θα φοβάται την αριστερά».

Δημοσιογράφος: Αν είστε στον δεύτερο γύρο, θα υπάρχει στήριξη από τους υπόλοιπους υποψήφιους;

Άδ. Γεωργιάδης: «Αν κάποιος θέλει να με στηρίξει, θα του πω εγώ όχι;»

Δημοσιογράφος: Αν δεν είστε εσείς στον β΄ γύρο, θα εκφράσετε δημόσια ποιον στηρίζετε;

Άδ. Γεωργιάδης: «Σας είπα, εγώ πιστεύω στο νόμο του Σόλωνος στην αρχαία Αθηναϊκή δημοκρατία που έλεγε: «Ο μηδετέρας μερίδος εχόμενος άτιμος έσται», δηλαδή αυτός που δεν λαμβάνει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης μερίδος χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα».

Δημοσιογράφος: Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης είπε ότι θα πρέπει όλοι όσοι βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία να πάρουν επιτέλους θέση ξεκάθαρη για το ποιον υποστηρίζουν και όχι να βγαίνουν κάποιοι κύκλοι και να μεταφέρουν λεγόμενά τους.

Άδ. Γεωργιάδης: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας κύκλος που μπορεί να μιλήσει για κανέναν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν φωνή και αν δεν θέλουν να την εκφράσουν με την φωνή μπορούν να κάνουν τη γραπτή δήλωση, έχουμε και εκπροσώπους να κάνουμε δηλώσεις.

Τώρα αν αρχίζουμε στην Ελλάδα να ασχολούμαστε με παραπολιτικά σχόλια εγώ θα έπρεπε όλη τη μέρα να ασχολούμαι μόνο με τι γράφεται για εμένα».

Δημοσιογράφος: Κύριε Γεωργιάδη, έρχονται πολύ δύσκολα νομοσχέδια. Θεωρείτε ότι η Κυβέρνηση είναι εύθραυστη με τους 153, κάτι για το οποίο είπε ο κύριος Τσίπρας ότι είναι πολύ ισχυρό…

Άδ. Γεωργιάδης: «Καλά ο Τσίπρας, στην ίδια συνέντευξη που είπε ότι είναι πολύ ισχυρό το 153, προέτρεψε τους τηλεθεατές να αγοράσουν μετοχές της Εθνικής Τραπέζης. Όσοι τον άκουσαν εκείνη την ημέρα αγόρασαν με 68 λεπτά και έφτασε η μετοχή 34 λεπτά. Δηλαδή έχασαν το 50% του εισοδήματός τους. Μην παίρνετε και πολύ σοβαρά όσα λέει ο κύριος Τσίπρας. Μην δίνετε σημασία».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα