Που είναι η μάχη κατά του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας;

Είναι δυνατόν η κυβέρνηση της Αριστεράς να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία;

Είναι δυνατόν να υπογράφει μια σύμβαση που είχε υπογράψει και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά χωρίς να αλλάζει ούτε τελεία;

Μα πώς γίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αγαστή στήριξη των ψεκασμένων να δίνει σε... Γερμανούς τα ελληνικά αεροδρόμια; Που είναι η μάχη κατά του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας;

Πριν από ένα χρόνο περίπου ο κ. Γιώργος Σταθάκης, νυν υπουργός Ανάπτυξης

και οικονομολόγος είχε εκδώσει ανακοίνωση μετά από τη συμφωνία της τότε κυβέρνησης με τη Fraport για τα 14 αεροδρόμια. Έλεγε λοιπόν τότε: «Η ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

«Σήμερα» (το Νοέμβριο του 2014 δηλαδή), προσθέτει «τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία. Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους».

«Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή» καταλήγει ο κ. Σταθάκης.

Αυτά έλεγε τότε ο υπουργός. Τα ξέχασε σήμερα όπως τα εκατομμύρια και τα ακίνητα από το πόθεν έσχες του; Θα βάλει την υπογραφή του σε ένα... «έγκλημα» του Σαμαρά; Ντροπή.

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο περίπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κάποιοι που είναι και σήμερα στο κοινοβούλιο, οι περισσότεροι βεβαίως της ομάδας Λαφαζάνη, είχαν κάνει ερώτηση για τα αεροδρόμια όπου ανέφεραν την αντίθεσή τους τονίζοντας: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η οικονομικές αναπτυξιακές επιπτώσεις από τυχόν ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, «θα είναι μη αναστρέψιμες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να χρεωθεί το βάρος αυτής της ιστορικής πράξης, με τη δικαιολογία της άσκησης ωμών εκβιασμών από τους δανειστές».

«Αν ολοκληρωθεί η εν λόγω ιδιωτικοποίηση, θα γίνει ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής διερεύνησης οικονομικού σκανδάλου. Οι Κρατικοί Αερολιμένες ανήκουν στον λαό και οφείλουν να παραδοθούν στις επόμενες γενιές ως περιουσία του ελληνικού κράτους. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να είναι διαφανής και ελεγκτέα», καταλήγουν.

Μεταξύ αυτών είναι π.χ. ο νυν βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας ή η Εύη Καρακώστα, αλλά τι σημασία έχει; Τι λέει ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή εξέλιξη;

Πιθανότατα να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο. Σιγά τώρα μη θυμόμαστε τι λέγαμε τότε. Όπως έλεγε και ο λαγός στο λιοντάρι «ε, λέμε και καμιά ... να περάσει η ώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ακριβώς αυτά για να περάσει η ώρα. Κορόιδευε ασύστολα τους πολίτες για να υφαρπάξει τις ψήφους τους, απαξίωνε κάθε προσπάθεια που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσέβαλε την Ελλάδα και καταρράκωνε την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Από πέρυσι οι ξένοι επενδυτές έβλεπαν ότι έρχονται οι... τρελοί Αριστεροί και γι' αυτό εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε απλά αντιπολίτευση. Διέλυσε κάθε προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να ανορθώσει την οικονομία. Άραγε θα ζητήσει κανείς συγγνώμη; Ο κ. Σταθάκης που κρύβεται σήμερα; Είναι σε κανένα υπουργικό γραφείο ή σε κανένα μπαράκι πέριξ της πλατείας Συντάγματος; Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πάει όλοι; Γιατί δεν βγαίνουν στους δρόμους; Γιατί δεν απαιτούν δημοψήφισμα;

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Έτσι για να μη νομίζουν ότι τρώμε λωτούς όπως ο Σταθάκης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα