Αδέλφια «νικάμε», έρχονται τα B-52 (όχι τα σφηνάκια)

Λένε ότι από δύο πράγματα δεν μπορείς να ξεφύγεις αν εκτεθείς: Τη ραδιενέργεια και τη βλακεία. Αν και για το πρώτο υπάρχουν ελπίδες να γλυτώσεις.

Κάπως έτσι λειτουργεί και η είδηση ότι οι ΗΠΑ στέλνουν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52Η Stratofortress στην Κύπρο ως «μήνυμα στην Άγκυρα»…

Μα αν είναι δυνατόν! Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά για ποιο λόγο; Είναι ποτέ δυνατόν να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ την

Τουρκία; Να κάνουν carpet bombing στη θάλασσα ή να βομβαρδίσουν τα κατεχόμενα εδάφη με χιλιάδες τόνους βομβών να «βυθιστεί» το νησί και να πάρει η μπάλα Ελεύθερη και κατεχόμενη Κύπρο;

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά χρησιμοποιούνται σε τρεις περιπτώσεις: Για να ισοπεδώσουν εκτάσεις όπου βρίσκονται κρυμμένοι αντάρτες ή γενικά δυνάμεις δολιοφθοράς του αντιπάλου, να καταστρέψουν υπόγειες στρατηγικές εγκαταστάσεις και επιτελεία σε μεγάλο εδαφικός βάθος ή να πλήξουν μαζικά μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς σε μια διακρατική τακτική σύγκρουση.

Και φυσικά ο πρωτεύον ρόλος των Β-52Η όταν κατασκευάστηκαν στη δεκαετία του ‘60, ήταν το στρατηγικό τακτικό πυρηνικό πλήγμα. Πλέον αυτό το έχουν αναλάβει τα αόρατα βομβαρδιστικά Β-2.

Όσο για τα πλήγματα σε θαλάσσιους στόχους από μεγάλη απόσταση αυτά μπορούν να τα κάνουν με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Harpoon είτε οι σιγανοί θηρευτές, τα υποβρύχια της κλάσης Ohio που βρίσκονται στην περιοχή, είτε τα πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά της κλάσης Arleigh Burke του 6ου Στόλου. Ακόμη και F-18 Super Hornet ή Ε-2 Hawkeye μπορούν να εκτελέσουν τέτοιες αποστολές έχοντας απογειωθεί από κάποιο αεροπλανοφόρο. Δηλαδή στο ¼ του χρόνου, με μειωμένες στο ελάχιστο πιθανότητες εντοπισμού (άρα και επιβίωσης) και μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Γιατί τα στέλνουν

Εν κατακλείδι, τα Β-52H πάνε στην ανατολική Μεσόγειο όχι για να στείλουν μήνυμα στην Άγκυρα, αλλά για να στείλουν μήνυμα στη Ρωσία και το Ιράν, μετά τη παταγώδη στρατηγική τους αποτυχία στην περιοχή.

Το Πεντάγωνο κάνει επίδειξη ισχύος. Τώρα τι είδους επίδειξη ισχύος είναι αυτή όταν από τα 350 χιλιόμετρα οι S-400 και οι S-300V4 μπορούν να καταρρίψουν τα ιπτάμενα απομεινάρια του ψυχρού πολέμου, αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι επιτελικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ και οι «φωστήρες» συντάκτες των Μέσων «Ενημέρωσης», που γράφουν ό,τι τους «πασάρουν» οι διάφοροι εγχώριοι και αλλοδαποί «κύκλοι» χωρίς να το εξετάζουν.

Αλλά έτσι είναι. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό την προστασία των ΗΠΑ. Αυτό θέλουν να μας περάσουν και να δώσουν «κι άλλο σανό». Όμως η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις της, αν αναγκαστούν να εμπλακούν στρατιωτικά θα είναι μόνες τους. Ούτε Ε.Ε. ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΗΠΑ, ούτε Ρωσία, κανένας δεν θα επέμβει τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα.

Θα ήταν καλό λοιπόν να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στα δικά μας μέσα, στα παλληκάρια των Ενόπλων Δυνάμεών μας και τα καλοδιατηρημένα οπλικά συστήματα που έχουμε, παρά τα δέκα χρόνια οικονομικής ύφεσης.

Φτάνουν πια τα καθρεφτάκια και οι τσατσάρες για τους ιθαγενείς που διαχέουν έντεχνα οι ιθύνοντες νόες για να καθησυχάσουν τους πολυθρονάτους Έλληνες που πλέον έχουν αντανακλαστικά βραδύποδα. Η περιοχή μας βρίσκεται σε αναβρασμό, έτοιμη να δημιουργήσει πολέμους με απρόβλεπτες συνέπειες. Και οφείλουμε ως κράτος και πολίτες να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα. Μόνοι μας.

Με ό,τι έχουμε και ό,τι διαθέτουμε. Έτοιμοι να σώσουμε και να υπερασπίσουμε αυτά που μας ανήκουν. Όπως έκαναν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας που πήγαν «εθελοντικά» να πολεμήσουν τις ορδές των «λαϊκιστών», από την Πίνδο έως το Ρούπελ και την Κρήτη και από το Ελ Αλαμέιν έως το Ρίμινι.

Γιατί ούτε το «ξανθό γένος» θα μας σώσει, ούτε ο «ελεύθερος κόσμος» και φυσικά ούτε και η «Μάγια η μέλισσα».

Μόνο η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα θα μας σώσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα