Πέτσας: Οι χαρακτηρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του γελοίου, επιστρέφονται

Σκληρή απάντηση δίνει η κυβέρνηση στην "επιχείρηση" ΣΥΡΙΖΑ να στήσει επικοινωνιακό και πολιτικό "σόου", με αφορμή την εξαίρεση των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Βουλή έχει διαδικασίες. Και αυτές που αποφασίστηκαν χθες είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και τον

Κανονισμό της Βουλής. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλει να δώσει βήμα στους ανθρώπους που φαίνονται ως μάρτυρες, όπως οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος και όχι να τους φιμώσει. Και οι χαρακτηρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς λόγω του γελοίου, επιστρέφονται…Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να καταφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς, για να τορπιλίσουμε το κλίμα και να αποπροσανατολίσουμε τη συζήτηση", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Όσον αφορά στις δηλώσεις Ζάεφ, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει συνεχώς ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. "Στις αναφορές Ζάεφ απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών. Εμείς κάναμε τα πάντα για να μην υπογραφεί η συμφωνία και να μην κυρωθεί. Λέγαμε ότι υπάρχουν ετεροβαρή στοιχεία, όπως το erga omnes. Όπως αποδείχθηκε ήδη έχουν παραχθεί τετελεσμένα, όπως η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Έχουμε θυσιάσει και δεν έχουμε χτίσει επάνω στο κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Η προστασία των μακεδονικών προϊόντων είναι από τα βασικά ζητήματα που είχαμε αναδείξει. Θα κάνουμε τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση", σημείωσε.

"Οι τελευταίες πρωτοβουλίες των κυρίων Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου μάς οδήγησαν εδώ, ώστε να λέει αυτός που τις υπέγραψε ότι δε θα τις τηρήσει", πρόσθεσε.

Υπουργικό συμβούλιο αύριο

Ο κ. Μητσοτάκης, που συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, με αιχμή το συντονισμό Αθήνας-Λευκωσίας, ενόψει της τριμερούς για το Κυπριακό, συγκαλεί αύριο το υπουργικό συμβούλιο. Ατζέντα θα είναι η κατάρτιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, η προετοιμασία για το Brexit και η επιλογή προέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή αναχωρεί για τετραήμερη επίσκεψη στην Κίνα. Άμεσοι στόχοι, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες στο "China International Import Expo 2019". Στο ταξίδι του θα τον συνοδεύουν εκπρόσωποι από 60 ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα:

-Έχουν προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών.

-Η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει στις 4 Νοεμβρίου Business Forum με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, στο οποίο θα δώσουν το "παρών" υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης καθώς και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων.

Ελλάδα δεν εξετάζει τη χώρα προέλευσης κεφαλαίων. Είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, αρκεί να τηρούνται όλοι οι κανόνες του κοινοτικού κεκτημένου και οι νόμοι του κράτους. Θέλουμε επενδύσεις. Κυρίως από εκείνους που είναι σταθεροί επενδυτές και όχι βραχύβιοι", τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
στ. πετσας
Τυχαία Θέματα