Η κυβέρνηση ζητά τις παιδικές κατασκηνώσεις των τραπεζών για τη φιλοξενία προσφύγων

14:00 3/3/2016 - Πηγή: Antinews

Να παραχωρήσουν τις κατασκηνώσεις που διαθέτουν για τα παιδιά των υπαλλήλων τους προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτές πρόσφυγες ζητά με επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ η η χώρα έχει γεμίσει ασφυκτικά από πρόσφυγες που συνεχίζουν να καταφθάνουν στη χώρα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Στην επιστολή του, ο κ. Κουρουμπλής επικαλείται τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και την ευαισθησία και αλληλεγγύη των τραπεζών

μπροστά στο προσφυγικό δράμα.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παράλληλα την αντιευρωπαϊκή στάση κάποιων χωρών, τονίζει στην επιστολή όπως αναφέρει το capital.gr.

Παράλληλα, επισημαίνει τις επείγουσες ανάγκες στέγασης και σίτισης των προσφύγων και ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τη θετική της εισήγηση προκειμένου να τεθούν άμεσα στη διάθεση της κυβέρνησης οι κατασκηνώσεις για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή Κουρουμπλή προκάλεσε ενόχληση σε τραπεζικούς κύκλους, καθώς όχι μόνο δεν συνοδεύεται από σαφές και πλήρες πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα για τη χρήση των κατασκηνώσεων, αλλά θίγει και μία σημαντική παροχή προς τους εργαζόμενους του κλάδου.

Δεν αποκλείεται δε, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογα αιτήματα και σε άλλους κλάδους, όπου οι παιδικές κατασκηνώσεις αποτελούν μια σημαντική διευκόλυνση, ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Και παρά το γεγονός ότι το προσφυγικό δράμα σε καμία περίπτωση δεν εξισώνεται με τα μπάνια του λαού, η λύση που προτείνεται όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα για τους πρόσφυγες, αλλά δημιουργεί μια πρόσθετη επιβάρυνση στους εργαζόμενους στην ήδη εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα