«Eπιχείρηση Λάζαρος»

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με την «πεθαμένη» Κεντροαριστερά. Ένα ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ, ένα άδειο Ποτάμι, μια ΔΗΜΑΡ τελειωμένη και κάτι περιφερόμενοι πρώην σοσιαλιστές που αναζητούν στέγη. Όλα αυτά δεν τα λες κεντροαριστερό χώρο, μάλλον είναι διαδήλωση του Ζίγδη που λέγαμε και παλιά.

Πρόσφατα υπήρξε η σύγκρουση του Β. Βενιζέλου

με τη Φ. Γεννηματά και όλοι περιμένουν πότε ο πρώτος θα πάρει το καπελάκι του και θα πάει σε άλλες παραλίες. Μέσα σε ένα κλίμα σφοδρής σύγκρουσης, με τάσεις και συνιστώσες που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και με τον Τσίπρα να τους έχει αλώσει (αν και αυτές τις μέρες το παίζει αριστερός και Φιντελικός) η κεντροαριστερά πνέει τα λοίσθια.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι οι κεντρώοι πολίτες είναι αρκετοί, μια υπολογίσιμη δύναμη στις κάλπες, ειδικά τώρα που έχουν απογοητευτεί από τον Τσίπρα και τις απάτες του. Για το λόγο αυτό γίνονται διεργασίες νέου κόμματος που θα πάει στις εκλογές για να διεκδικήσει μερίδιο από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και από την ανυπαρξία ενός ηγετικού στελέχους που θα πάρει πάνω του και θα ενώσει το χώρο. Ακούστηκε ότι ο Β. Βενιζέλος έκανε τραπέζι σε στελέχη του χώρου, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ραγκούσης, ο Φλωρίδης, ο Γρηγοράκος, άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο... Γιώργος Προβόπουλος.

Λέγεται επίσης ότι συνομιλούν όλοι μαζί και μεταξύ τους και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Μ. Χρυσοχοϊδης καθώς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάποιο ρόλο φαίνεται να θέλει να παίξει (ως Νέστορας μάλλον) και ο Κώστας Σημίτης ενώ έξω απ' όλα αυτά βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά.

Επιχειρείται ουσιαστικά μια προσπάθεια επανένωσης όλων των σκόρπιων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, προσπάθεια που αν δείτε τα ονόματα μοιάζει με συγκέντρωση τεθλιμμένων συγγενών που μαζεύονται για την κληρονομιά, προσπαθούν να μην τσακωθούν, τρώνε τα παξιμαδάκια τους και πίνουν τα κονιάκ τους, μέχρι να μαλλιοτραβηχτούν.

Οι φήμες λένε ότι η δημιουργία ενός νέου ΠΑΣΟΚ, ή μιας νέας Ελιάς που θα θελήσει να κατέβει στις εκλογές, δεν αποκλείεται. Αναζητείται ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας αλλά όσο ψάχνουν τόσο δυσκολεύονται να βρουν. Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να δοκιμάσει ο Βενιζέλος, άλλοι να επιλεγεί κάποιος από τους Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη ή Ραγκούση ενώ πέφτουν κι άλλα ονόματα όπως του καθηγητή Παγουλάτου.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «επιχείρηση Λάζαρος». Η ανάσταση του πεθαμένου, όμως, χρειάζεται και έναν Χριστό να κάνει το θαύμα, και τέτοιοι δεν υπάρχουν πια ή δεν ασχολούνται με τις κεντροαριστερές ανοησίες εν Ελλάδι.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Ο λόγος είναι ότι οι εκλογές πλησιάζουν και θα υπάρξουν αρκετά επεισόδια και πολλές εξελίξεις που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Αλλά και για να θυμίσουμε σε όλους αυτούς που αρέσκονται στο να γλείφουν την κεντροαριστερά για να τσιμπολογήσουν ψήφους. Αυτό αφορά και τη ΝΔ και πολλούς οι οποίοι πιστεύουν ότι αν μετακινηθούν προς το κέντρο θα κερδίσουν τις εκλογές. Αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, αν η ΝΔ χάσει την ταυτότητά της τι να την κάνει την εξουσία;

Μπορεί κάποιοι στη ΝΔ να ονειρεύονται συμμαχίες με τα «ορφανά» του Παπανδρεϊσμού και του Σημιτισμού. Θα χάσουν γιατί απλά θα κάνουν τον κόσμο να τους σιχαθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα