Cuba libre… σύντροφε Τσίπρα

Η υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός είναι το επιστέγασμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης της Αριστεράς. Όχι γιατί η συγκεκριμένη επένδυση δεν πρέπει να ελεγχθεί, να δούμε όλοι αν τηρεί τους κανόνες, αν μολύνει το περιβάλλον και όλα αυτά για τα οποία οι κάτοικοι εγείρουν αντιρρήσεις. Αλλά γιατί είναι η χαρακτηριστικότερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει στόχο να διαλύσει τη χώρα. Να διώξει κάθε επενδυτή, να τσακίσει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, να διαλύσει όλες τις ελπίδες που υπήρχαν για να

έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Η επένδυση στις Σκουριές είναι μια ακόμη χαμένη υπόθεση. Έρχεται να προστεθεί στο πάγωμα της επένδυσης στο Ελληνικό που θα έδινε 50.000 θέσεις εργασίας. Έρχεται να προστεθεί σε κάθε εμπόδιο που βάζουν οι απίθανοι κι ανίκανοι Συριζαίοι, αυτό το τσούρμο των νεοσοβιετικών λαμόγιων που θέλουν να μοιράσουν την πίτα κατά πώς του βολεύει.

Δεκάδες επενδυτικά σχέδια παραμένουν παγωμένα εδώ και μήνες. Πολλοί είναι οι ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες που φεύγουν κακήν κακώς γιατί δεν βλέπουν φως. Έρχονται να μιλήσουν και συναντούν κάποια λαμόγια δικηγόρους ή κάποιους άχρηστους «θείους» που δεν ξέρουν ούτε πώς λέγεται η συμφωνία στα αγγλικά.

Ένα χρόνο έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Έφερε έστω και μια επένδυση; Άνοιξε το δρόμο για να έρθει ένας επιχειρηματίας; Δημιουργήθηκε μια θέση εργασίας; Το μόνο που έκανε είναι να ολοκληρώσει την πώληση του Αστέρα που είχε πουλήσει η προηγούμενη κυβέρνηση την οποία κατήγγειλε για σκάνδαλο.

Την ίδια ώρα που διώχνει κάθε επένδυση στη χώρα που θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη, φόρους, απασχόληση, κόψει μισθούς και συντάξεις και αυξάνει φόρους και εισφορές.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Απλά και μόνο γιατί μπορεί να έπεσαν στα τέσσερα και να προσκύνησαν τον Σόιμπλε, αλλά δεν μπορούν ακόμη να αποβάλουν την Εξαρχίλα από πάνω τους. Κι όχι τίποτε άλλο αλλά πρόκειται για γιαλαντζί επαναστάτες με γεμάτες τσέπες. Πάρτε για παράδειγμα τον Σκουρλέτη που μόλις η Eldorado ανακοίνωσε αναστολή εργασιών της επέβαλε πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ για εκδίκηση. Τι ήταν ο Σκουρλέτης; Από που κατάγεται; Τι λεφτά έχει και που δούλεψε για να ζήσει;

Ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος, ο Τσιρώνης, ο Φλαμπουράρης, ο Τσίπρας που ήταν τα προηγούμενα χρόνια; Δεν πετούσαν πέτρες από το απέναντι πεζοδρόμιο καταστρέφοντας ό,τι καλύτερο πήγαινε να συμβεί;

Σταλινικοί που βρέθηκαν στην εξουσία, έκαναν την τεράστια κωλοτούμπα τους, έφαγαν ένα μνημόνιο – λαιμητόμο και τα βάζουν με τις επενδύσεις για να δείξουν σε μια μερίδα ψηφοφόρων τους ότι είναι επαναστάτες. Σιγά κύριοι μη σκίσετε κανένα καλσόν.

Ας μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά. Αν στην Ελλάδα δε γίνουν επενδύσεις τότε η οικονομία θα διαλυθεί. Αν στη χώρα αυτή δεν ανοίξουν δουλειές και δεν δημιουργηθούν θέσεις εργασίας τότε και τα ταμεία θα καταρρεύσουν και οι φόροι θα αυξάνονται και οι συντάξεις θα μειώνονται.

Αν για την κυβέρνηση ανάπτυξη είναι να διορίσει καμιά 50αριά καθαρίστριες και να φτιάξει κομματικό στρατό με γεια της με χαρά της. Αλλά να ξέρει ότι η Ελλάδα δε θα βγει ποτέ από την κόλαση της ύφεσης.

Πραγματικές μεταρρυθμίσεις είναι να φέρεις επενδυτές και να δημιουργήσουν δουλειές και ανάπτυξη. Να τους ελέγξεις, να επιβάλεις κανόνες, να διαπραγματευτείς μαζί τους γιατί και αυτοί το κέρδος θέλουν. Όμως, όταν είσαι σε δραματική κατάσταση και κρέμεσαι από μια κλωστή δεν έχεις περιθώρια για τζάμπα μαγκιές. Τι θα πουν αυτοί οι άθλιοι στους 2.000 εργαζόμενους της εταιρείας; Θα τους διορίσουν στο Δημόσιο; θα τους ταΐσουν μαζί με τους πρόσφυγες.

Άντε να χαθείτε βρωμοκρατιστές του ελέους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα