Το παιδί στο Τυμπάκι δεν είναι «θύμα των μνημονίων» κύριε Τσίπρα;

«Σε δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα αποδίδουν οι αστυνομικοί το θάνατο ενός 31χρονου, το άψυχο σώμα του οποίου βρήκε ο θείος του μέσα στο εξοχικό της οικογένειάς του στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου, στο Τυμπάκι του Ηρακλείου. Δίπλα του ήταν ακόμη αναμμένο το μαγκάλι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί».

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από ένα ανάλογο περιστατικό όπου και πάλι κάποιος χάθηκε επειδή άναψε ένα μαγκάλι.

Μήπως είναι «στημένες» ειδήσεις; Μήπως πρόκειται για παραπληροφόρηση της «γαλάζιας μονταζιέρας»; Δεν μπορεί στην κυβέρνηση της Αριστεράς

να πεθαίνουν από μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν. Μόνο στις σκληρές, μνημονιακές κυβερνήσεις συνέβαιναν όλα αυτά. Θα θυμάστε τι είχε γίνει όταν δύο φοιτητές πέθαναν από μαγκάλι; Να σας θυμίσουμε εμείς την πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου δύο χρόνια από τώρα:

«Χτες το απόγευμα, δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, ενώ άλλοι τρεις χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τον τραγικό χαμό των δύο φοιτητών στη Λάρισα.

«Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των 2 σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Η δε νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: «Τις μέρες της κρίσης χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα αυτονόητα. Η θέρμανση αποτελεί πλέον προνόμιο γι’ αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία χαροπαλεύουν καθημερινά με το θάνατο. Το θλιβερό γεγονός της Λάρισας με τον άδικο χαμό των δύο φοιτητών από αναθυμιάσεις και καπνούς που προήλθαν από αυτοσχέδια εστία θέρμανσης αποτελεί άλλη μία απόδειξη της οριακής κατάστασης στην οποία καθημερινά βρίσκονται χιλιάδες νέοι άνθρωποι.

Η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας και οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην απόγνωση και την ανέχεια».

Μα καλά που είναι τώρα όλοι αυτοί; Ο Αλέξης γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση; Η Κουμουνδούρου γιατί δεν αντιδρά στα μνημόνια; Το παιδί στο Τυμπάκι δεν είναι «θύμα των μνημονίων»;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα