Παιχνίδι του μήνα: Ιούλιος 2013

Η επιστροφή του βασιλιά!

Όπως συμβαίνει συνήθως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η αγορά των video games "παγώνει" λίγο, ίσως και για να καταπολεμήσει κάπως τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού! Ο φετινός Ιούλιος δεν ξέφυγε από τα αναμενόμενα, με τις νέες κυκλοφορίες να είναι συγκριτικά ελάχιστες. Mεταξύ αυτών μια μεταφορά από τις κονσόλες στα PC (Mortal Kombat), ενώ διάφορα Expansions (Sid Meier's Civilization

V: Brave New World) ή DLC (The Walking Dead: 400 Days) συμπληρώνουν την μικρή αυτή λίστα. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται και τα exclusives της Nintendo, Pikmin 3 και Mario & Luigi Dream Team Bros.

Ωστόσο, υπήρξε ένας τίτλος του οποίου η επιστροφή ήταν αναμενόμενο πως θα κέρδιζε τις εντυπώσεις, όπως άλλωστε πιστοποιήθηκε και από την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld. Φυσικά μιλάμε για το DotA 2, το οποίο ήρθε για να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του κορυφαίου MOBA game (δίνοντας μια επική μάχη με το επίσης κορυφαίο League of Legends) και σίγουρα αποτελεί το καλύτερο παιχνίδι για τον μήνα Ιούλιο.

Παιχνίδι του μήνα
DotA 2
Valve Corporation
Format: PC (9/7/2013)

H Valve, όντας πάντα "μπροστά" επιχειρηματικά, κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον Icefrog, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά να παραδώσει στον κόσμο τον διάδοχο του παιχνιδιού που γέννησε τα MOBA games. To DotA 2 ήρθε για να αμφισβητήσει την δυναμική του League of Legends, προσφέροντας στους φίλους του είδους ακόμα μία συναρπαστική εμπειρία. Όντας πιστό στην παράδοση του προκατόχου του, το παιχνίδι επιδεικνύει συν τοις άλλοις τον ποιο εντυπωσιακό τεχνικό τομέα που έχουμε δει μέχρι τώρα στην κατηγορία του.

{youtube}r7N9R9tnYu0|500|300{/youtube}

Πέρα όμως από τα γραφικά και τον ήχο, το DotA 2 προσφέρει ένα βαθύ και άκρως εθιστικό gameplay, με πολύπλοκους μηχανισμούς τους οποίους μπορείτε να εξερευνείτε για ώρες. Τα MOBA games είναι πραγματικό "σκάλωμα" και η νέα δημιουργία της Valve δεν θα μπορούσε να διαφέρει, αποτελώντας συνέχεια του τίτλου που όρισε την εμπειρία αυτή. Σίγουρα έχουμε στα χέρια μας ένα παιχνίδι που ήρθε για να μείνει (πάνω από τρία εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες και ...ανεβαίνουν) και εύκολα καταλαμβάνει το υψηλότερο σκαλί του βάθρου για τον Ιούλιο.

Χειρότερο Παιχνίδι
Dark
Realmforge Studios, Kalypso Media
Format: PC, Xbox 360 (5/7/2013)

Όταν είδαμε τα πρώτα τρέιλερ του Dark σίγουρα πολλοί πιστέψαμε ότι αυτό το game μπορεί και να αποτελέσει κάτι πραγματικά αξιόλογο. Προσφέροντας ένα action/stealth gameplay συνδυασμένο με σκοτεινή Vampire αισθητική, η δημιουργία της Realmforge Studios άφηνε υποσχέσεις. Δυστυχώς, όταν πήραμε όντως το παιχνίδι στα χέρια μας και το δοκιμάσαμε, δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, ή μάλλον ότι πολλά δεν πάνε καλά σε αυτό. Από την αρχή κιόλας γίνεται φανερό πως οι χαρακτήρες είναι πιο αδιάφοροι και ρηχοί από βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, οι διάλογοι, τα voice-over και το lip sync είναι για γέλια, ενώ ο πρωταγωνιστής μπορεί και να είναι ο πρώτος ήρωας στην ιστορία των video games που πραγματικά δεν μας ενδιαφέρει τι θα απογίνει!

{youtube}6N2-cfAM6rU|500|300{/youtube}

Η λίστα με τα προβλήματα συνεχίζεται και σε πιο πρακτικά θέματα. Το gameplay περιλαμβάνει πολλές εκνευριστικές πτυχές, όπως οι κακοί melee μηχανισμοί, η ότι να ΄ναι A.I. των αντιπάλων και η προβληματική αρκετές φορές κάμερα, ενώ τίποτα δεν λειτουργεί με τρόπο που να μπορεί να μεταδώσει κάποια αίσθηση έντασης και εγρήγορσης. Το Dark είναι ένα game όπου βλέπουμε τους κυνόδοντες των βρικολάκων μόνο όταν ανοίγουν το στόμα τους για να χασμουρηθούν και επομένως καταλαβαίνετε ποια θέση κερδίζει με την "αξία" του αυτόν τον μήνα!

Επόμενο Best Of
Την επόμενη φορά, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η στήλη θα αναδείξει τα 10 καλύτερα Strategy games όλων των εποχών. Κάντε κλικ εδώ για να ψηφίσετε τις δικές σας επιλογές στο forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα