PlayStation 4 και Xbox One: Ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με δηλώσεις του John Carmack.Στα πλαίσια της έκθεσης Quakecon 2013 ο John Carmack, συνιδρυτής της Id Software και lead programmer των Doom, Quake και Rage έκανε κάποιες βαρυσήμαντες δηλώσεις σε σχέση με τις δυνατότητες των δύο next-gen συστημάτων.

Συγκεκριμένα

ο Carmack είπε ότι το hardware των PS4 και Xbox One είναι ουσιαστικά ίδιο. Αυτή η δήλωση έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Microsoft ότι αναβαθμίστηκε η GPU του Xbox One με σκοπό να συμβαδίζει με την αντίστοιχη πιο ισχυρή κάρτα γραφικών του PlayStation 4. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Carmack προχώρησε και σε άλλες χαρακτηριστικές παρατηρήσεις λέγοντας ότι "είναι περίεργο το πόσο κοντά είναι τα δύο συστήματα όσον αφορά τα υλικά τους καθώς και τα δύο είναι εξοπλισμένα με πανομοιότυπες CPU και GPU της ΑMD. Αυτό έγινε είτε εσκεμμένα ή ήταν απλά μια σύμπτωση το ότι κατέληξαν να έχουν σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά".

{youtube}eNWAcEu1jpU|500|300{/youtube}

Επιπλέον ο Carmack αναφέρθηκε και στο Kinect του Xbox One το οποίο αποκάλεσε χαρακτηριστικά ως ένα "mouse χωρίς κουμπιά που επιπλέον έχει χαμηλή απόκριση". Τέλος επισημαίνει ότι με την δυνατότητα που έχουν οι developers να βελτιστοποιούν τα παιχνίδια τους πάνω στις AMD APU των PS4 και Xbox One αυτό θα βοηθούσε και τα αντίστοιχα παιχνίδια στα PC αλλά και θα επέτρεπε στην AMD να γίνει η εναλλακτική λύση μετά την Intel στον χώρο των PC games.

Εμείς βέβαια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η ομοιότητα των τεχνικών χαρακτηριστικών των PlayStation 4 και Xbox One είναι αποτέλεσμα… συνομωσίας αλλά από την άλλη η ύπαρξη τόσων πολλών κοινών σημείων στις δύο next-gen κονσόλες προκαλεί αρκετά ερωτηματικά.

To Xbox One αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο ενώ το PlayStation 4 ένα μήνα μετά, τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα