Animal Crossing: New Leaf

Ένας αξιαγάπητος εικονικός κόσμος.

Ακόμα μία σειρά της Nintendo επιστρέφει, αν και σίγουρα δεν είναι από τις πιο γνώριμες μεταξύ των Mario, Metroid, Zelda κτλ. Τα Animal Crossing έρχονται για να προσφέρουν μία –σαφέστατα- πιο ανάλαφρη εμπειρία, σε αντίθεση με τη δεξιοτεχνία του gameplay που παρουσιάζουν οι περισσότερες δημιουργίες της Nintendo.

Η σειρά ξεκίνησε τα βήματά της το 2001 αποκλειστικά στην Ιαπωνία για το Nintendo 64. Τρία χρόνια μετά έγινε η μεταφορά του στο Gamecube όπου γνώρισε την παγκόσμια κυκλοφορία και την αποδοχή του δυτικού κοινού.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν τα επονομαζόμενα Wild World και City Folk για τα DS και Wii αντιστοίχως, καθένα εκ των οποίων απέκτησε “εύκολα” τόσο την εμπορική επιτυχία όσο και τις υψηλές κριτικές από τα ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά των Animal Crossing έχει πουλήσει περίπου 16 εκατομμύρια αντίτυπα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις του -πρόσφατα διαθέσιμου- Animal Crossing: New Leaf. 12 χρόνια λοιπόν μετά την παρθενική του εμφάνιση μία ακόμα σειρά της Nintendo δείχνει διατεθειμένη να μείνει στο προσκήνιο και αυτό δίχως να χρειάζεται αλλεπάλληλες ετήσιες κυκλοφορίες προκειμένου να μην ξεχαστεί, παρόλο που το παιδικό της ύφος δείχνει ιδανικό για ένα τέτοιο επιχειρηματικό μοντέλο.

Η ιαπωνική εταιρία πήρε το απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να διαθέσει από ένα Animal Crossing σε όλες τις κονσόλες της ανεξαιρέτως, προσφέροντας την επιλογή σε όλους τους κατόχους των συστημάτων της να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτήν την απλοϊκή αλλά συνάμα τόσο ελκυστική σειρά. Το νέο Animal Crossing με την επονομασία New Leaf δεν αποτελεί εξαίρεση, αποτελώντας μία ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση για τους κατόχους του 3DS, ιδανική για την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε.

Πλησιάστε άφοβα!
Ακόμα και αν δεν έχετε ασχοληθεί με άλλο μέρος της σειράς ή δεν έχετε ξανακούσει το όνομά της δεν υπάρχει λόγος να μείνετε έξω από αυτόν τον ιδιαίτερα ευχάριστο τίτλο. Το New Leaf αποτελεί μία πολύ καλή περίπτωση για να εισέλθετε στον κόσμο του Animal Crossing περιέχοντας πλούσιο υλικό αλλά και χρήσιμες επεξηγήσεις ώστε να εξοικειωθείτε γρήγορα με τους μηχανισμούς του. Τι είναι όμως το Animal Crossing; Με μία απλή πρόταση θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτέλεσε τον προπομπό για τα social games που βλέπουμε στα social networks (τύπου Farmville) προτού αυτά καθιερωθούν. Η εν λόγω ιαπωνική δημιουργία λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα life simulator όπου καλείστε να διαχειριστείτε βασικές ανάγκες χωρίς να απαιτούνται πολύπλοκες διαδικασίες, διατηρώντας πάντοτε τον ανάλαφρο χαρακτήρα του.

Έτσι, θα πρέπει να πάρετε στα χέρια σας τη ζωή του ψηφιακού σας χαρακτήρα έχοντας τη δυνατότητα να διαμορφώνετε το σπίτι του μέσα από μία τεράστια ποικιλία επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων αλλά και να φροντίζετε την χλωρίδα του γύρω χώρου καθώς και τις σχέσεις του avatar σας με τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού όπου βρίσκεστε. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε πως το Animal Crossing αποτελεί μία πολύ “lite” εκδοχή των The Sims, η οποία εκτυλίσσεται σε έναν πλήρως φανταστικό κόσμο ειδικά φτιαγμένο για μικρότερες ηλικίες (αν και το αμύητο ενήλικο κοινό θα εκπλαγεί από το πόσο μπορεί να “κολλήσει” με τη συγκεκριμένη σειρά). Πως θα μπορούσατε άλλωστε να μην σκεφτείτε πως τα Animal Crossing προορίζονται πρωτίστως για μικρότερες ηλικίες όταν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, όπου εκτυλίσσεται κάθε παιχνίδι της σειράς, αποτελούνται από ανθρωπόμορφα και γλυκύτατα ζώα, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι συνεχώς με το χαμόγελο τα χείλη.

Από τουρίστας δήμαρχος
Το New Leaf ξεκινάει με τη δημιουργία του χαρακτήρα σας, ο οποίος βρίσκεται σε ένα τραίνο καθ' οδόν για την εγκατάστασή του σε ένα νέο χωριό. Σε αυτό το τραίνο θα συνομιλήσει με έναν συνεπιβάτη και μέσα από αυτόν το διάλογο θα χρειαστεί να κάνετε τις πρώτες επιλογές σας όπως το γένος του χαρακτήρα σας, το όνομά του αλλά και το όνομα του χωριού όπου πηγαίνετε. Επιπλέον, όταν θα σας ζητηθεί να υποδείξετε την τοποθεσία του χωριού στο χάρτη θα χρειαστεί ουσιαστικά να επιλέξετε τη διάταξή του ανάμεσα από τέσσερα σχέδια.

Με την άφιξή σας θα πέσετε πάνω σε μία έκπληξη και σε ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το νέο κεφάλαιο της σειράς, αφού με το που κατεβείτε από το τραίνο θα σας προϋπαντήσουν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι πως είστε ο νέος δήμαρχος. Όπως προστάζουν οι νόμοι των παιδικών τίτλων αυτό το αναπάντεχο μπέρδεμα δε θα μπει καν στη διαδικασία της διερεύνησης και έτσι άμεσα θα αναλάβετε τα καθήκοντα του δημάρχου έχοντας πλέον την ευθύνη τόσο του δικού σας σπιτικού όσο και της ευημερίας των κατοίκων του χωριού.

Βρίσκοντας τα κατατόπια
Στα πρώτα σας βήματα αναντικατάστατη βοηθός θα κριθεί η –σκυλίσιας μορφής- Isabelle. Εμπνευσμένη από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου η Isabelle θα έχει το ρόλο της καλύτερης γραμματέας του δημάρχου, προσφέροντας –πάντοτε εύθυμα- την χρήσιμη βοήθειά της για τα διάφορα ζητήματα του χωριού.

Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι γενικά αρκετά μικρός χωρίς ωστόσο να δημιουργεί την αίσθηση πως είναι περιοριστικός. Για να περπατήσετε περιμετρικά το χωριό δε θα χρειαστείτε περισσότερο από ένα λεπτό ενώ εξίσου μικρή είναι και η αγορά που βρίσκεται μία οθόνη loading παραδίπλα. Η ιδιαίτερα συμπαγής διαρρύθμιση του χώρου βοηθάει στην γρήγορη περιήγησή του, ενώ είναι αλήθεια πως το gameplay του Animal Crossing δεν χρειάζεται μεγαλύτερες εκτάσεις, με το συνολικό μέγεθος του κόσμου τελικά να δείχνει ιδανικό.

Η Isabelle θα σας βοηθήσει εξαρχής στην εύρεση του χώρου όπου θα χτίσετε την κατοικία σας. Εν συνεχεία θα πρέπει να κερδίσετε την εκτίμηση των κατοίκων του χωριού, μέσω απλών και γρήγορων ενεργειών, προκειμένου να αποκτήσετε την άδεια για την κατασκευή δημόσιων έργων. Μέσω αυτών των πρώτων βημάτων θα εξοικειωθείτε εύκολα και γρήγορα με τον κόσμο του Animal Crossing μαθαίνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα πώς να ζείτε στην καθημερινότητά του. Όπως προείπαμε, το ένα μέρος του χάρτη αποτελείται από το χωριό, όπου βρίσκονται οι κάτοικοι της κοινότητάς σας καθώς και το δημαρχείο της ενώ επίσης σε αυτό το κομμάτι του χάρτη υπάρχει η δυνατότητα για διάφορες ασχολίες (περισσότερα για αυτές παρακάτω) από τις οποίες θα μπορείτε να κερδίσετε bells (η μονάδα νομίσματος των Animal Crossing).

Στο δεύτερο κύριο μέρος του χάρτη βρίσκεται η αγορά, όπου θα επισκέπτεστε σε τακτά διαστήματα τα καταστήματα της όπως το μαγαζί για ρουχισμό, το παντοπωλείο (από το οποίο μπορείτε να βρείτε διάφορα εργαλεία και κάθε λογής έπιπλα), το μεσιτικό γραφείο, το μουσείο και το ταχυδρομείο. Αργότερα, ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε στην αγορά, θα δείτε να ξεφυτρώνουν και άλλα καταστήματα ή να επεκτείνονται τα ήδη υπάρχοντα.

Όχι άλλα δάνεια!
Αφού λοιπόν βρείτε το μέρος για να χτίσετε το σπίτι σας, αρχικά θα στήσετε μία σκηνή ενώ εν συνεχεία θα πρέπει να επισκεφτείτε τον Tom Nook, ένα ρακούν που έχει το ρόλο του αρχιτέκτονα και του δανειστή. Μέσω αυτού θα μπορείτε να βελτιώσετε τους χώρους του σπιτιού σας και να τους διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε, επιλέγοντας από μία τεράστια ποικιλία πορτών, παραθύρων, σκεπών κ.λπ. Επιπροσθέτως, μέσω του Tom Nook υπάρχει η δυνατότητα να επεκτείνετε αρκετές φορές το σπίτι σας προσθέτοντας νέα δωμάτια και ορόφους.

Ουσιαστικά, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα έχετε συνέχεια πάρε δώσε με το συγκεκριμένο ρακούν καθώς ήδη από την αρχή θα σας ζητήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό από bells προκειμένου να χτίσετε την κατοικία σας. Καθώς δε θα έχετε αυτό το χρηματικό ποσό θα πρέπει να πάρετε δάνειο από το συγκεκριμένο ρακούν και να το αποπληρώσετε κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής σας, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ολοένα και μεγαλύτερα ποσά που ζητούνται για κάθε επέκταση. Αυτή η ατέρμονη αποπληρωμή δανείων για το σπίτι, που προβάλλεται ως κάτι φυσικό σε ένα παιχνίδι που απευθύνεται κυρίως σε μικρές ηλικίες μάλλον αποτελεί θέμα προς συζήτηση, αλλά ας επικεντρωθούμε καλύτερα στην κριτική των υπολοίπων στοιχείων του New Leaf.

Πριν το καταλάβετε η ανάπτυξη του εικονικού χωριού σας θα σας έχει γίνει μία απαραίτητη ασχολία για τους επόμενους μήνες.

Βγάζοντας τα προς το ζην
Για όλες σχεδόν τις αγορές που θα κάνετε στο παιχνίδι, είτε είναι για ρουχισμό είτε για έπιπλα είτε για την επέκταση του σπιτιού, θα χρειαστεί να έχετε στις τσέπες σας αρκετές χιλιάδες από bells. Για να συλλέξετε χρήματα το Animal Crossing δυστυχώς δε δίνει πολλές επιλογές και σύντομα η συλλογή των bells θα καταλήξει ως μία δουλειά, κάτι βέβαια που ίσως είναι το ζητούμενο σε ένα παιχνίδι που σας μεταφέρει σε μία εικονική ζωή.

Έτσι, θα κληθείτε να εντοπίζετε σκιές ψαριών ώστε να τα ψαρεύετε με το καλάμι σας, να πιάνετε έντομα με την απόχη σας ή να μαζεύετε φρούτα από τα διάφορα δέντρα του χωριού σας, προκειμένου να τα πουλήσετε αργότερα στα διάφορα μαγαζιά όπως το Re-Tail (όπου μπορείτε να βρείτε διάφορα μεταχειρισμένα αντικείμενα που μεταπωλούν οι κάτοικοι του χωριού). Αφότου εκπληρώσετε ορισμένες απλές διαδικασίες θα μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί του Tortimer (μία ανθρωποειδής χελώνα που διετέλεσε δήμαρχος στα προηγούμενα Animal Crossing), όπου μπορείτε να λάβετε μέρος σε τέσσερα διαφορετικά mini-games. Σε αυτό το νησί μπορείτε να συλλέξετε και να ψαρέψετε ακόμα πιο σπάνια έντομα και ψάρια και να τα πουλήσετε για περισσότερα bells ή να τα δωρίσετε στο μουσείο του χωριού σας.

Real-time ως το κόκκαλο
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των Animal Crossing είναι φυσικά η εμμονή που έχουν με τo real-time πέρασμα του χρόνου. Με αυτό εννοούμε πως το ρολόι εντός του παιχνιδιού εναρμονίζεται με την ώρα που έχετε θέσει στο 3DS σας, ακολουθώντας την ευλαβικά, με αποτέλεσμα η μέρα εντός του New Leaf να περνάει σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι καταφέρνει να περάσει εύστοχα την ψευδαίσθηση του εικονικού κόσμου, όταν ανάλογα με την ώρα της μέρας βλέπεται και τον ανάλογο φυσικό φωτισμό εντός του παιχνιδιού (σούρουπο όταν είναι απόγευμα έξω κ.λπ.). Με ανάλογο τρόπο το New Leaf ακολουθεί και τις εποχές του χρόνου (θα δείτε να πέφτουν τα φύλλα το φθινόπωρο αλλά και να χιονίζει τον χειμώνα) καθώς και διάφορες γιορτές ανάλογα με τις ημερομηνίες (τα εικονικά κεράκια τη μέρα των γενεθλίων σας δεν τα γλιτώνετε).

Πολλές από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσετε εντός του παιχνιδιού θα εξαρτώνται από το πραγματικό ρολόι απαιτώντας από εσάς, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, να κάνετε τουλάχιστον μία μέρα υπομονή μέχρι να δείτε την εξέλιξη κάποιας ενέργειάς σας. Για παράδειγμα, όταν αποπληρώσετε το δάνειό σας και προβείτε σε μία ακόμα επέκταση του σπιτιού θα πληροφορηθείτε ότι θα πρέπει να περιμένετε μία μέρα (σε πραγματικό χρόνο) μέχρι να δείτε την ανέγερση του νέου χώρου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα διάφορα δημόσια έργα τα οποία θα αναλάβετε να φέρετε εις πέρας ή με παραγγελίες που θα δώσετε, όπως αυτές για πίνακες ζωγραφικής.

Σύντομα λοιπόν θα διαπιστώσετε ότι το Animal Crossing δεν απαιτεί τους φρενήρεις ρυθμούς των περισσοτέρων παιχνιδιών ώστε να σημειώσετε πρόοδο, αλλά αντίθετα ζητάει έναν πολύ πιο χαλαρό ρυθμό. Γνωρίζοντας ότι μπορείτε να κάνετε έναν πεπερασμένο αριθμό ενεργειών τη μέρα, δεδομένου ότι θα πρέπει να περάσει ένα εικοσιτετράωρο προτού αναλάβετε κάποιο άλλο έργο, επέκταση κ.λπ. θα αφεθείτε στη φιλοσοφία του τίτλου που είναι με τέτοιο τρόπο στημένη ώστε το New Leaf να διαρκέσει για δεκάδες μέρες ή ακόμα και για μήνες.

Ορισμένοι χαρακτήρες θα γίνουν διαθέσιμοι μόνο μετά το πέρασμα μίας βδομάδας από τη μέρα που θα ξεκινήσετε το παιχνίδι, ενώ οι αναβαθμίσεις των καταστημάτων συμβαίνουν μόνο όταν έχετε ξοδέψει αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά και αφού περάσουν αρκετές μέρες (πάντα σε πραγματικό χρόνο). Αυτός ο real-time μηχανισμός προσδίδει πολλούς πόντους στην εμπειρία που έχετε με το New Leaf καθώς μέρα με τη μέρα βλέπεται να προοδεύει το χωριό σας και να βελτιώνεται η ζωή των κατοίκων, προσφέροντάς σας συνεχώς διάφορους λόγους για να συνεχίσετε να επισκέπτεστε καθημερινά το εικονικό σας χωριό. Επιπροσθέτως κάθε νέα μέρα που ξημερώνει στο χωριό είναι πολύ πιθανό να φέρει και από μία καινούρια έκπληξη. Ένας καινούριος κάτοικος μπορεί να εγκατασταθεί, κάποιο πλανόδιο μαγαζάκι με σπάνια αντικείμενα μπορεί να σταθμεύσει στο χωριό, μπορεί να πετύχετε τη μέρα των πυροτεχνημάτων που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε ένα ωραίο θέαμα κ.λπ.

Διαμορφώνοντας το σπίτι και το χωριό σας
Γενικά το New Leaf καταφέρνει να δίνει συνεχώς λόγους για να επισκέπτεστε τον κόσμο του, έστω και για μία ώρα τη μέρα, ώστε να δείτε την πορεία του και την συνεχή του ανάπτυξη. Επιπλέον, ο τεράστιος αριθμός από έπιπλα, ταπετσαρίες, ρούχα και κάθε λογής αντικείμενα που περιέχει (όπως το όχημα του Captain Falcon από το F-Zero) και εμφανίζονται με τυχαίο τρόπο επιτρέπουν στη δημιουργία του δικού σας προσωπικού χώρου.

Φυσικά μέσω της ιδιότητας του δημάρχου ένα από τα νέα στοιχεία που προσθέτει το New Leaf είναι αυτό της διαμόρφωσης του χωριού, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε την ανέγερση διαφόρων δημοσίων έργων. Για κάθε δημόσιο έργο το κομμάτι του λέοντος της χρηματοδότησης το αναλαμβάνετε εσείς ενώ ορισμένες μικρές δωρεές γίνονται και από τους κατοίκους. Θα μπορείτε να χτίσετε γέφυρες πάνω από το ποτάμι, να τοποθετήσετε διαφόρων ειδών λάμπες, σκαμνάκια για να κάθονται και να συζητάνε οι κάτοικοι και διάφορα άλλα έργα που προσφέρουν μία σεβαστή ποικιλία που σας επιτρέπει να δώσετε μία ιδιαίτερη εικόνα στο χωριό σας ανάλογα με τα γούστα σας.

Ένα μεγάλο χωριό
Όσον αφορά στο online κομμάτι του New Leaf έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε έως και τρεις φίλους σας προκειμένου να περιηγηθείτε μαζί στο χωριό σας ή να επισκεφτείτε το δικό τους αλλά και να πάρετε μέρος στα mini-games του νησιού του Tortimer. Πάντα σε online επίπεδο, μία ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία αφορά το Dream Suite, η οποία σας επιτρέπει ουσιαστικά να επισκεφτείτε ένα άλλο μέρος σαν να βρίσκεστε σε όνειρο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να βρεθείτε σε ένα άλλο χωριό χωρίς την παρουσία του ατόμου που αποτελεί το δήμαρχό του ,έχοντας τη δυνατότητα να παρατηρήσετε τη διαμόρφωση που έχει κάνει. Μη φοβάστε όμως για τυχόν ταραξίες που μπορεί να έρθουν στο δικό σας χώρο καθώς, δεδομένου ότι βρίσκονται σε όνειρο, ότι αλληλεπίδραση και αν έχουν (κόψιμο δέντρων, καταστροφή παρτεριών κ.λπ.) δε θα εμφανιστεί σε εσάς.

Τέλος, όσον αφορά στο online κομμάτι του New Leaf, θα μπορείτε να επισκεφτείτε τον εκθεσιακό χώρο των σπιτιών, όπου μπορείτε να δείτε τα έπιπλα και τις διακοσμήσεις που έχουν πραγματοποιήσει άλλοι παίκτες, προκειμένου να πάρετε ιδέες ή ακόμα και να αγοράσετε/παραγγείλετε τα αντικείμενά τους. Φυσικά δεν νοείται παιχνίδι του είδους που να μην αξιοποιεί την χρήση του stylus για τη δημιουργία δικών σας σχεδίων, με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε κάθε λογής αντικείμενο, έχοντας φυσικά τη δυνατότητα να τα μοιραστείτε με άλλους παίκτες.

Ένα αξιαγάπητο αποτέλεσμα
Ο τεχνικός τομέας του Animal Crossing: New Leaf βρίσκεται γενικά σε καλά επίπεδα, απεικονίζοντας ένα σκηνικό με έντονα και ευχάριστα χρώματα που διακατέχεται από μία ανάλαφρη αίσθηση και αθωότητα, χάρη στο παιδικό ύφος που το χαρακτηρίζει. Η τεράστια ποικιλία που προσφέρει για την διαμόρφωση όλου του χωριού σημαίνει ότι το μάτι δε θα κουραστεί στο ίδιο σκηνικό, παρά το μικρό μέγεθος του χάρτη.

Το 3D εφέ δυστυχώς δεν έρχεται να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από δεδομένο βάθος που κερδίζετε όταν το έχετε αναμμένο, αλλά μάλλον σύντομα θα το απενεργοποιήσετε προκειμένου να μην χρειάζεται συνεχώς να έχετε το 3DS σας στην συγκεκριμένη γωνία στην οποία απαιτείται να το κρατάτε ώστε να εμφανίζεται το τρισδιάστατο εφέ.

Προσοχή στο πέρασμα του χρόνου
Για άλλη μία φορά η Nintendo καταφέρνει να προσφέρει ένα αξιόλογο sequel και έναν τίτλο που αποτελεί ιδανική περίπτωση για τους αμύητους. Η περίοδος που διανύουμε φαντάζει ως η καλύτερη δυνατή για να ασχοληθείτε με το νέο κεφάλαιο του Animal Crossing καθώς ο μηχανισμός του πραγματικού χρόνου που έχει σας αναγκάζει (με θετικό τρόπο) να έχετε μία χαλαρή εμπειρία μαζί του. Το New Leaf δείχνει ως η ιδανική περίπτωση για να κάνετε μικρά και ευχάριστα διαλείμματα κάθε μέρα προκειμένου να δείτε και να βοηθήσετε την πρόοδο του εικονικού σας κόσμου.

Θετικά:
- Αξιολάτρευτος κόσμος
- Τεράστια ποικιλία από κάθε λογής αντικείμενα
- Η ροή της μέρας σε πραγματικό χρόνο
- Ικανό να σας κρατήσει συντροφιά για μήνες

Αρνητικά:
- Πολύ απλοϊκά γραφικά και ήχος
- Το μάζεμα των bells δεν αργεί να γίνει αγγαρεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.2

Ότι πρέπει για όσους δεν παίρνουν βιβλία στην παραλία και θέλουν να περάσουν κάπως τον χρόνο τους ανάμεσα στις βουτιές!

Νικόλας Μαρκόγλου

Keywords
leaf, leaf, εν λόγω, το νησι, nintendo, mario, zelda, ιαπωνια, wild, world, city, wii, μμε, εμφάνιση, games, farmville, life, avatar, sims, πηγαίνετε, isabelle, nook, νέα, συγκεκριμένο, falcon, online, dream, σημαίνει, αθωότητα, sequel, βιβλια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, ητανε μια φορα, η ζωη, αδεια, γωνια, δουλεια, εμπορικη, επιπλα, εργαλεια, ζωα, ηχος, θεμα, μμε, νησι, ονειρο, περιοδος, ρουχα, τα νεα, φρουτα, χελωνα, χρωματα, ψαρια, ωρα, games, real, time, αγορα, αθωότητα, αξιζει, άφιξη, πηγαίνετε, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γινει, γινονται, δανειο, δεδομενο, δευτερο, δεντρα, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, δειτε, δειχνει, δωματια, ευχαριστο, εγινε, εφε, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εκτιμηση, εμμονη, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εργα, εντομα, εμφάνιση, εξελιξη, εποχες, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ευθυνη, ζωη, ιδεες, ιδιο, υπομονη, ζητουνται, υφος, θετικο, ιαπωνικη, εικονα, κεφαλαιο, λαμπες, λειτουργια, ματι, μηνες, μικρο, μπορειτε, μεταχειρισμενα, νομοι, παντα, οθονη, ονομα, ουσιαστικα, οχημα, πινακες ζωγραφικης, πινακες, ροη, πωλησεις, ρολοι, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σειρα, σπιτι, σχεδια, τι ειναι, τρια, ταχυδρομειο, φυσικα, φθινοπωρο, φυλλα, φυσικο, φορα, χαμογελο, χειλη, χλωριδα, avatar, αγορες, βηματα, sequel, city, dream, δωσε, falcon, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, isabelle, κομματι, life, mario, μεινει, μια φορα, mini, nintendo, nook, παιχνιδι, ρακουν, σημαίνει, sims, σκηνη, online, υλικο, βοηθος, wii, wild, world, ωραιο, ξεκινησε, χερια, zelda
Τυχαία Θέματα