Μήνυση της Capcom στην Tecmo

Η Capcom ζητάει 7,1 εκατομμύρια ευρώ και απόσυρση συγκεκριμένων games.

Η Capcom απέστειλε μήνυση στην Koei Tecmo για παραβίαση κατοχύρωσης πατέντας ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με το Siliconera, η Capcom

υποστηρίζει ότι είχε κατοχυρώσει πατέντα το 2002 που επέτρεπε στους gamers να αποκτήσουν νέο περιεχόμενο σε παιχνίδι συνδυάζοντας video game κι ένα συγκεκριμένο software. Μέσω του software θα μπορούσατε να μεταφέρετε save games ή να αγοράσετε DLC που προσέθετε νέο περιεχόμενο στο παιχνίδι.

Κάτι τέτοιο είναι πολύ συνηθισμένο οπότε δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αν η Capcom στοχεύει μόνο στον Koei Tecmo ή θέλει να δικαιωθεί για να προχωρήσει το θέμα παραπέρα και σε άλλους publishers. Στην δικογραφία η Capcom κατηγορεί την Koei Tecmo ότι αντέγραψε μέχρι και πατέντα της βάση της οποίας ένα χειριστήριο θα δονείται όταν οι εχθροί πλησιάζουν, χαρακτηριστικό που "μπορεί να συνεισφέρει ακόμα και σε υψηλότερες πωλήσεις" όπως ισχυρίζεται.

Το ποσό που αξιώνει η Capcom ανέρχεται σε 980 εκατομμύρια γιεν δηλαδή 7,1 εκατομμύρια ευρώ και αφορά παραβίαση πατέντας ευρεσυτεχνίας που εφαρμόστηκε σε 50 games όπως τα Samurai Warriors: Xtreme Legends. Εκτός από το ποσό, η Capcom επιθυμεί την απόσυρση συγκεκριμένων games της Koei Tecmo από την αγορά.

Η Koei Tecmo επιβεβαίωσε ότι η μήνυση ισχύει αλλά τα στελέχη της είναι βέβαια ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Συζητήστε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των games στο νέο Forum του GameWorld.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα