To Playstation 4 δεν θα υποστηρίζει DualShock 3

Υποχρεωτική η χρήση DualShock 4!Σύμφωνα με το IGN κατά τη διάρκεια συζητήσεων με τον πρόεδρο της Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, αποκαλύφθηκαν νέα σχετικά με τον ρόλο των δύο χειριστηρίων του Playstation 3 και αφορούν τη λειτουργικότητά τους με το Playstation 4.

Συνοπτικά,

το DualShock 3 δεν θα είναι συμβατό με το Playstation 4, σε αντίθεση με το Playstation Move. Συγκεκριμένα, ο Yoshida δήλωσε "Όχι, το PS4 δεν θα υποστηρίζει το DualShock 3, αλλά μόνο το PS Move". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον χειριστήρια για το PS4, σε αντίθεση με άλλες κονσόλες (π.χ. Wii U) όπου υπάρχει συμβατότητα με τα παλαιότερα controllers.

Στις υπόλοιπες κινήσεις της Sony, το ότι το Playstation 4 δεν θα είναι συμβατό με τα games του PS3 δείχνει επίσης ότι θέλει να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της στο θέμα της συμβατότητας. Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι το Playstation Move θα δουλεύει με το PS4, κάτι που είδαμε και στη συνέντευξη τύπου της Sony για το PlayStation 4 κατά την παρουσίαση του νέου tech demo της Media Molecule. Η τεχνολογία Move είναι επίσης ενσωματωμένη στο DualShock 4, έτσι ώστε να λειτουργήσει με το PS4 Eye. Απ΄ότι φαίνεται η Sony θα συνεχίσει να επενδύει στα casual games για πολύ καιρό ακόμη. Απλά στην προκειμένη περίπτωση, όφειλε να σκεφτεί και τους κατόχους DualShock 3. Ας ελπίσουμε λοιπόν μέχρι την τελική κυκλοφορία της κονσόλας να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των PlayStation 4, DualShock 4 και PlayStation 4 Eye μαζί με φωτογραφίες, ψηφίστε για το video game που σας άρεσε περισσότερο και δείτε αναλυτικά τον νέο τομέα Format/PlayStation 4 που άνοιξε από σήμερα στο GameWorld με όλες τις μέχρι τώρα ειδήσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα