Project Morpheus: Virtual reality τεχνολογία για το PS4

Αποκαλύφθηκε και επίσημα από την Sony.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η Sony ετοιμαζόταν εδώ και καιρό να διαθέσει στην αγορά την δική της συσκευή εικονικής πραγματικότητας, την οποία την φοράτε στο κεφάλι και σας δίνει την δυνατότητα να ζήσετε τα games σαν να βρισκόσαστε πραγματικά μέσα στον κόσμο τους. Κατά την διάρκεια της Game Developers Conference, η ιαπωνική

εταιρεία αποκάλυψε επίσημα την συσκευή virtual reality που θα προορίζεται για χρήση με το PlayStation 4.

Αν και το Project Morpheus (όπως είναι μέχρι στιγμής το όνομά του) αποτελεί στην παρούσα φάση ένα πρωτότυπο και δεν έχει φτάσει στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού του, οι παρευρισκόμενοι της GDC είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την συσκευή... ιδίοις όμμασι. Διαθέσιμα προς δοκιμή ήταν κάποια tech demos, το Thief, αλλά και το EVE: Valkyrie το οποίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το Oculus Rift και με τα νέα δεδομένα θα υποστηρίζεται και από το virtual reality headset της Sony. Όπως ανακοινώθηκε, το Project Morpheus θα συνεργάζεται επίσης με το PS Move και το DualShock 4. Για τον ανίχνευση της κίνησης του κεφαλιού σας, θα απαιτείται να έχετε στην κατοχή σας και την PlayStation 4 Camera.

Ακολουθούν οι τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής, οι οποίες ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι να κυκλοφορήσει το ολοκληρωμένο προϊόν στην αγορά:

Οθόνη: 5 ιντσών LCD πάνελ
Ανάλυση οθόνης: 1920x1080 (960x1080 για κάθε μάτι)
Field of View (οπτικό πεδίο): 90 μοίρες, πλήρης περιστροφική κίνηση 360 μοιρών
Sensors: Επιταχυνσιόμετρο (Acceletometer), Γυροσκόπιο, ανανέωση των αισθητήρων στα 1000hz
Συνδεσιμότητα: HDMI, USB
Επιπλέον δυνατότητες: 3D ήχος, Social Screen

Τα development kits θα διατεθούν σύντομα στις προγραμματιστικές εταιρείες ώστε να αναπτύξουν games που θα υποστηρίζονται από την συσκευή. Πολύ πιθανόν να υποστηριχθούν και games που κυκλοφορούν ήδη, όπως έγινε στην GDC με την περίπτωση του Thief. Η τιμή διάθεσης του Project Morpheus, καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Πώς σας φαίνεται το Project Morpheus; Θα το αγοράζατε;

EVEClick to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα