Ανακοινώθηκε το Project Morpheus

Η Sony ανακοίνωσε το Project Morpheus, την δική της προσπάθεια στον τομέα virtual gaming μετά το Occulus Rift.

Πρόκειται λοιπόν για ένα headset το οποίο θα αλληλεπιδρά με την κάμερα του Playstation 4, για να αναγνωρίζει την θέση και την κίνηση του κεφαλιού και του σώματος του χρήστη.
Με την βοήθεια του Playstation

move θα γίνεται η απεικόνιση των κινήσεων στην τηλεόραση, έτσι ώστε ο gamer να έχει την αίσθηση οτι αλληλεπιδρά πιό άμεσα σε ένα παιχνίδι.

Ο ήχος που θα παράγεται θα είναι 3D στερεοσκοπικός, αφού θα προέρχεται απο τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις, εμπρός, πίσω, αριστερά και δεξιά, ενώ για ήχους που προέρχονται απο πάνω και απο κάτω μέσα σε ένα παιχνίδι θα γίνεται μίξη του ήχου απο δύο ή περισσότερες κατευθύνσεις.

Η Sony σε επίδειξη που έγινε στην Game Developers Conference έδειξε κάποια demos σχετικά με την λειτουργία του Project Morpheus, ένα εκ των οποίων ήταν και gameplay απο το Thief.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η συσκευή είναι ακόμα υπο ανάπτυξη και ενδέχεται ορισμένες δυνατότητες όπως και η εξωτερική εμφάνιση της να αλλάξουν.

Ακολουθούν τα specs του Project Morpheus

Εξαρτήματα: Μονάδα επεξεργαστή και Μονάδα που τοποθετείται στο κεφάλιΤρόπος απεικόνισης: LCDΜέγεθος πάνελ: 5 ίντσεςΑνάλυση πάνελ: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 ανα μάτι)Πεδίο ορατότητας: 90 μοίρεςΑισθητήρες: Μετρητής επιτάχυνσης, ΓυροσκόπιοΣυνδεσιμότητα: HDMI + USBΛειτουργίες: 3D audio, Social Screen

Keywords
Τυχαία Θέματα