League of Legends: Oι Ομάδες του LCS

Φαβορί, αουτσάιντερ και φήμες. Οι Lemondogs έξω. Νέο qualification round. [UPDATE 2]

Μετά από πολλά Qualifiers, άπειρες ώρες προπόνησης και πολύ δουλειά οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και της Αμερικής πέρασαν στο LCS (League Championship Series). Για τους μη γνώστες το LCS είναι το επαγγελματικό πρωτάθλημα League of Legends όπου οι 8 κορυφαίες ομάδες

μάχονται για 2 θέσεις στο world championship κάθε χρόνο. Πάμε όμως να δούμε τις ομάδες και αυτούς που "έμειναν στην απ' έξω".

Αρχίζοντας από τους Copenhagen Wolves με 2 ελληνικές συμμετοχές
O Κωσταντίνος "FORG1VEN 247" και ο Πέτρος "Unlimited" έχουν το Botlane των Copenhagen Wolves. O "Youngbuck" με τον "Cowtard" σε Mid και Top αντίστοιχα και τέλος ο "Amazing" παίζει ως Jungler. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πορεία τους προς το LCS οι Copenhagen Wolves έφτασαν με μόνο μία ήττα, δείχνοντας σε όλους γιατί ήταν οι Νο.1 διεκδικήτες της κερδοφόρας θέσης στο LCS.

Παρακάτω έχουμε τους Πολωνούς KMT (Kiedys Mialem Team) οι οποίοι πέρασαν αφού κέρδισαν την κατά πολλούς υπερ-όμαδα των Ninjas In Pyjamas. Στο Botlane βρίσκεται ο Vander με τον Celaver, στο top o Xaxus, Jungler είναι ο Jankos, ενώ στο Midlane το αστέρι της ομάδας, o Overpow, παίχτης ο οποίος παίζει Katarina τα δύο τελευταία χρόνια και έχει αναγκάσει πολλούς επαγγελματίες παίχτες να κάνουν ban την Katarina μιας και δεν μπορούν να αντιδράσουν τόσο εύκολα.

Την 3η θέση πήραν οι SK (πρώην ομάδα του Οcelote) με το ανανεωμένο τους Roster. Στο bot θα βρίσκονται ο έμπειρος Candy Panda είτε με τον nRated, πρώην support των Fnatic και πρώην coach των Lemondogs, είτε με τον Kazmitch. Την δύσκολη δουλειά να καλύψει το κενό του Ocelote έχει αναλάβει ο Jesiz, ενω o Svenskeren θα αντικαταστήσει τον ΗyrQbot στην θέση του Jungler. Στο Toplane θα παίζει ο Fredy122, παλιός γνωστός στο LCS μιας και τον είδαμε 2 seasons πριν με την γαλλικη ομάδα ΑaA.

Τα φαβορί
Αυτές ήταν οι τρεις ομάδες που πέρασαν μέσω του Qualifier. Οι υπόλοιπες 5 ομάδες που παρέμειναν στο LCS είναι τα πέντε μεγαθήρια του ευρωπαικού Gaming. Ξεκινώντας από τους "Russian Overlords" όπως τους αποκαλούν, οι Gambit gaming, γνωστοί και ως Moscow 5, πριν αλλάξουν οργανισμό έχουν καταφέρει να παραμένουν στις 2 πρώτες θέσεις τα τελευταία χρόνια σε όλα τα ευρωπαικά challenges. Στο Toplane ο παίχτης που όπως λένε οι συμπαίκτες του "Feedάρει για να κερδίζουμε" Darien, στο ρόλο του Jungler ο αναμφισβήτητα κορυφαίος ευρωπαίος Jungler Diamondprox, γνωστός για τον Udyr του στο Season 2 και Season 3. Στο Midlane, ο μπαμπάς και πατέρας πλέον, Alex Ich. Η οικογένεια τελικά του έκανε καλό και έχει βρει την φόρμα του πλέον. Το Botlane αποτελείται από τον παλιό γνωστό των Gambit "Edward Carry" o oποίος μετά από μια μεταγραφή στους Curse Gaming κατάλαβε πως οι ρώσοι τον "νιώθουν" καλύτερα, μαζί με τον Genja και τα "Μοναδικά" builds του.

Το πλέον φαβορί για την πρώτη θέση στην Ευρώπη είναι η ομάδα με τα 1.000 ονόματα. Είτε τους πούμε Evil Geniuses, είτε Alliance, είτε EU Super Team, η πλεόν καινούρια ομάδα των Alliance έχει μαζέψει ίσως τους Top παίχτες στον ρόλο τους με έναν σκοπό, να σηκώσουν τρόπαια. Αν όχι ο καλύτερος, τότε ένας από τους καλύτερους Midlaners παγκοσμίως, ο Froggen είναι ο αρχηγός της ομάδας, με τον shookL2 στο ρολο του Jungler. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ο DiamondProx έιπε τον Shook "καλύτερο παίκτη" απ' τον ίδιο. To Botlane αποτελείται από τον Tabzzz και τον Nyph, ο οποίος αποχώρησε από τους SK Gaming μετά τη λήξη του συμβολαίου του στις 1/1/2014. Στο top βρίσκεται ο δημιουργός του Season 2 και Season 3 toplane Meta, Wickd. Ο πολύ χαρισματικός Δανός παίχτης, γνωστός για την Irelia και τον Zed του, είναι έτοιμος να φέρει τα πάνω κάτω στο toplane.

Συνεχίζοντας έχουμε τους Fnatic. Οι πρωταθλητές κόσμου Season 1 και semi-finalists στη Season 3 διαθέτουν πλέον τον Rekkles στον ρόλο του AD Carry κι είναι έτοιμοι για τις παλιές τους δόξες. Ο Rekkles, κατά πολλούς το καλύτερο AD Carry της Ευρώπης στάθηκε άτυχος μιας και το LCS απαιτεί όλοι οι παίχτες να είναι πάνω από 17 χρονών για να παίξουν. O Rekkles έγινε 17 μόλις μία βδομάδα πριν τα semi-finals του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά η ομάδα έκρινε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έπαιζε το παλιό AD Carry της ομάδας, o Puszu. Στο Midlane, ο παίχτης με τις περισσότερες θαυμάστριες, ο xPeke, σε συνδυασμό με τον 3,5 χρόνια φίλο του αλλά και teammate Jungler Cyanide, δείχνουν έτοιμοι να χτυπήσουν τους Alliance αλλά και τους Gambit. Στο ρόλο του Support βρίσκεται ο Yellowstar που ενώ έπαιζε 3 χρόνια AD Carry προτίμησε να πάει στον ρόλο του Support ώστε να παραμείνει στην ομάδα, αλλά και στο LCS, μιας και ο Rekkles ερχόταν όλο και πιο κοντά στο όνειρό του. Τέλος, στο Toplane βρίσκεται ο Γάλλος SoaZ, παίχτης που συμμετείχε και στο All-star game. Ο SoaZ σε αντίθεση με τους άλλους toplaners προτιμά διαφορετικά picks και όχι τόσο τα γνωστά και βαρετά πλέον tanks. Αγαπάει τον Kennen, την Lissandra και τον Rumble.

Οι Alternate, μία από τις πιο ήσυχες ομάδες του LCS, άλλαξαν ρόστερ και δείχνουν πολλά υποσχόμενοι, ενώ άλλαξε και ο κύριος χορηγός τους και μετονομάστηκαν σε Millenium. Ο Jree με τον Creation αποτελούν το botlane και ίσως ένα από τα τρία πιο δυνατά botlanes της Ευρώπης. Στη θέση του ForellenLord (ήταν ο πρώτος παίχτης που έφτασε 3000 Rating στο Season 2) βρίσκεται ο Kerp ως Midlaner, ενώ ο Kev1n με τον Araneae καλύπτουν το Top και το Jungle αντίστοιχα.

Last but not least, βρίσκονται οι Lemondogs για τους οποίους κυριαρχεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Οι Lemondgods με το συγκεκριμένο roster δεν έχουν περάσει από κάποιο Qualifier αλλά διαλύθηκε η προηγούμενη ομάδα με αποτέλεσμα ο Shlaya, o IMSOFresh και η παρέα τους να βρεθούν απροσδόκητα στο LCS. Οι φήμες περί αγοράς της θέσης των Lemondogs από τους NiP διαψεύστηκαν καθώς η Riot έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναγράφεται πως αν οι Lemondogs δεν παρουσιάσουν Roster μέχρι σήμερα, τότε θα παιχτεί qualifier μεταξύ MYM, Supa Hot Crew XD και NiP για την θέση των Lemondogs, αρκεί οι τρεις προαναφερθείσες ομάδες να έχουν τα 3/5 του roster που είχαν όταν έπαιξαν στο Promotion Tournament και αποκλείστηκαν.

Το Ευρωπαϊκό LCS ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 16, ενώ το Αμερικάνικο ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 19. Δείτε το πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ.

Για guides που αφορούν τους νέους champions του League of Legends μπείτε στην στήλη Critical Hit. Σύντομα θα σας έχουμε guide για τον Yasuo.

[UPDATE 9/1/14] Πριν από λίγη ώρα ο Nick Allen, υπεύθυνος του LCS της Riot, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter πως οι Lemondogs τελικά θα αποκλειστούν αφού δεν παρουσίασαν ομάδα εντός της προθεσμίας.

[UPDATE 2: 9/1/14] H Riot ανακοίνωσε πως οι τρεις ομάδες που δεν κατάφεραν να μπουν στο LCS (Ninjas In Pyjamas, Supa Hot crew xD και Meet your Makers) θα παίξουν σε ενα qualifier της τελευταίας στιγμής με τον νικητή να παίρνει την θέση των Lemondogs.

Keywords
Τυχαία Θέματα