Gaming: Πρώτες οι γυναίκες σε RPG και Mobile games!

Στην Αμερικάνικη αγορά ασφαλώς.

Σύμφωνα με έρευνα της SuperData Research στην Αμερικάνικη αγορά για το 2014, οι γυναίκες έχουν αρχίσει να υπερισχύουν των ανδρών σε δύο συγκεκριμένα είδη games.

Η αλήθεια είναι ότι πληθυσμιακά οι γυναίκες όντως είναι περισσότερες από εμάς, ωστόσο η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων, ιδιαίτερα μικρό. Όπως και να έχει, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες στους mobile gamers έχουν το πάνω χέρι με ποσοστό 57,8% γυναίκες,

αλλά και στους RPG/MMORPG gamers (!) με ποσοστό 53,6%!

Στα PC games το 50,2% είναι γυναίκες αλλά σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα social games σε Facebook και διάφορα άλλα sites. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Όσο για τις ηλικίες των αμερικανών παικτών, ανάμεσα στους ενήλικους (άνω των 18) το 22% ανήκουν στις ηλικίες 26-30 και το 20% στο 21-25. Το 60% των gamers είναι άνδρες και το 40% γυναίκες. Τέλος, το 50% των MMO παικτών είναι άτομα ηλικίας 18-30.

Άραγε ισχύουν όντως οι αριθμοί; Κι αν ναι υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας στο μέλλον; Θυμίζουμε ακόμη ότι έρευνα της ESA, επίσης στην Αμερική, είχε δείξει πρόσφατα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των gamers στην Αμερική είναι τα 31 χρόνια.

Τα σχόλια δικά σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα