Anonymous vs Zynga

Και η Zynga στο στόχαστρο των Anonymous.

Η προγραμματιστική εταιρεία Zynga, ο πιο γνωστός Facebook developer με δεκάδες social games παγκοσμίως, αποτελεί πλέον το επίκεντρο

της προσοχής των Anonymous, την μεγαλύτερη ομάδα από hackers παγκοσμίως, που είναι γνωστή τόσο για την επίθεσή της στο PlayStation Network όσο και για πολλές ακόμη επιθέσεις σε κυβερνητικούς οργανισμούς.

Οι Anonymous δήλωσαν στην ιστοσελίδα τους πως η πρώτη φάση της “Επιχείρησης maZynga” έχει ήδη ξεκινήσει. Κοινοποίησαν επίσης πως στις 5 Νοεμβρίου θα διαδώσουν στο internet το “κλειδί για τα αρχεία δεδομένων” των εμπιστευτικών εγγράφων της Zynga. Και σα να μην έφτανε αυτό, απείλησαν πως θα δώσουν στη δημοσιότητα τα games που έχει σχεδιάσει η Zynga, τα οποία ανακτήθηκαν από τους servers της εταιρείας.

Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί γίνονται όλα αυτά. Ο λόγος είναι η "εκνευριστική αντιμετώπιση" των υπαλλήλων από την εταιρεία και οι "ενέργειες εναντίον διάφορων προγραμματιστών", δηλώσεις οι οποίες βασίζονται στον πρόσφατο αποδεκατισμό της Zynga Austin (πρώην γνωστή και ως Challenge Games) λόγω απολύσεων, αλλά και στη διακοπή ενός πλήθους παιχνιδιών. Η Zynga άλλωστε πρόσφατα ανακοινώσε πως θα προχωρήσει σε περικοπή του εργατικού προσωπικού της, σαν μέτρο μείωσης των εξόδων της.

Οι Anonymous πιστεύουν πως η Zynga είναι διατεθειμένη να λάβει ακόμη και νομικά μέτρα προκειμένου να κρατήσει το σχέδιό της αυτό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. "Με δισεκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστεύουμε πως τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσβολή για τον γενικό πληθυσμό και η συμπεριφορά εταιρειών όπως η Zynga πρέπει να αλλάξει", δήλωσαν οι Anonymous. Το βίντεο ωστόσο που ανάρτησαν στο YouTube καταργήθηκε, επειδή «παραβιάζει την πολιτική του YouTube σχετικά με την απεικόνιση επιβλαβών δραστηριοτήτων».

Η ιστορία αυτή λαμβάνει χώρα τη χειρότερη στιγμή για τη Zynga, καθώς διανύει ένα δύσκολο έτος, λόγω των παραιτήσεων σημαντικών στελεχών της, καθώς και λόγω της δικαστικής διαμάχης της με την EA σχετικά με τους ισχυρισμούς για αντιγραφή του The Sims Social.

Keywords
Τυχαία Θέματα