Windows 8, Τι κρύβεται πίσω από το όμορφο user interface

Εάν νόμιζες ότι η μόνη αλλαγή που φέρνουν τα Windows 8 στον υπολογιστή ή την ταμπλέτα σου είναι μόνο το όμορφο user interface, με τα tiles και τη λειτουργία αφής, τότε πλανάσαι πλάνην οικτράν. Μιλάμε για ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο αλλάζει πολλά πράγματα που υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια. Ας δούμε μερικές σημαντικές αλλαγές που φέρνει το νέο λειτουργικό σύστημα.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα Windows 8

καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και απαιτούν μικρότερη μνήμη από ότι συνέβαινε με τα Windows 7. Μια σειρά από νέα στοιχεία του νέου λειτουργικού αφορούν στις βιβλιοθήκες WinRT, με την υποστήριξή τους στις WinRT εφαρμογές. Κάθε εφαρμογή Metro μπορεί να διαβάζει και να γράφει στοιχεία στον δικό της αποθηκευτικό χώρο. Εάν η εφαρμογή θέλει να κάνει κάτι παραπάνω, για παράδειγμα να μπει στο ίντερνετ ή να δει το φάκελο των εικόνων, τότε πρέπει να ζητήσει ειδική άδεια.

Στα Windows 8 υπάρχουν τα AppContainers με διαφορετικά integrity levels, έτσι ώστε προγράμματα όπως οι web browsers να έχουν low integrity μιας και είναι οι πιο πιθανοί στόχοι κακόβουλων επιθέσεων και υποκλοπών. Τα επίπεδα integrity είναι low, medium, high, ενώ υπάρχει τo untrusted και το system integrity που αποτελούν το κάτω και άνω άκρο αντίστοιχα. Τα AppContainers είναι ακόμα ένα integrity level, το οποίο συγκεντρώνει όλα όσα δηλώνει μία εφαρμογή ότι θέλει να χρησιμοποιεί. Κάθε φορά που μια εφαρμογή εκτελεί μία διεργασία, το σύστημα εφαρμόζει όσα προβλέπει τόσο το integrity level όσο και το security identifier. Ουσιαστικά, το σύστημα ελέγχει στενά όλες τις εφαρμογές μέσα από μια αρκετά αναλυτική διαδικασία έγκρισης.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το Connected StandBy, το οποίο αποτελεί μία λειτουργία αναμονής, ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας, η οποία επαναφέρει το σύστημα στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας, μόλις αυτό ζητηθεί. Τα νέα στοιχεία είναι πολλά και πολύ ενδιαφέροντα. Μπείτε στο link της πηγής, προκειμένου να διαβάσετε μία ολοκληρωμένη τεχνική ανάλυση όλων των νέων τεχνικών χαρακτηριστικών.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα