XCOM: Enemy Unknown

Η σωτηρία της Γης βρίσκεται στα χέρια σας.

Το XCOM: Enemy Unknown αποτελεί remake του UFO: Enemy Unknown που είχε κυκλοφορήσει το μακρινό 1994 από την θρυλική Microprose. Ο πρωτότυπος τίτλος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τα ΜΜΕ και ακόμα και σήμερα κατέχει μια θέση στην καρδιά των φίλων των strategy. Από το 1994 κυκλοφόρησαν αρκετά sequels

του UFO: Enemy Unknown για να φτάσουμε στο 2001, όταν έφτασε στα ράφια των καταστημάτων το XCOM: Enforcer, το όποιο άνηκε στην κατηγορία των Third-Person Shooters και -όπως ήταν αναμενόμενο- δίχασε και απογοήτευσε παράλληλα τους φανατικούς φίλους της σειράς.


Το 2008 o Jake Solomon, ένας από τους προγραμματιστές της Firaxis Games, ανέλαβε το φιλόδοξο project να αναβιώσει το UFO: Enemy Unknown. H Firaxis Games αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους developers στον χώρο των strategy και μας έχει προσφέρει στο παρελθόν την εξαιρετική σειρά Civilization. Θυμίζουμε ότι τα τρία ιδρυτικά στελέχη της, Sid Meier, Jeff Briggs και Brian Reynolds, έπαιξαν ηγετικό ρόλο στη δημιουργία των Civilization 1 και 2 όταν εργάζονταν στη MicroProse. Το XCOM: Enemy Unknown αποτελεί την πρώτη δημιουργία της Firaxis που δεν φέρει στον τίτλο της το όνομα του ιδρυτή της Sid Meier. Ο Sid Meier ανέλαβε μονάχα την επίβλεψη του project και δεν συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη του XCOM: Enemy Unknown, παρόλα αυτά και μόνο η παρουσία του αποτελεί εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όσοι εργάστηκαν πάνω στο XCOM: Enemy Unknown θα έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει στο παρελθόν το πρωτότυπο παιχνίδι. Όσοι από τους developers της Firaxis Games δεν το είχαν κάνει, αναγκάστηκαν να το ολοκληρώσουν πριν συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του XCOM: Enemy Unknown. Η κίνηση αυτή δείχνει αναμφίβολα τον σεβασμό της Firaxis απέναντι στους οπαδούς και την ιστορία του πρωτότυπου παιχνιδιού.

Το XCOM: Enemy Unknown βρίσκεται άδω και μερικές ημέρες στα ράφια των καταστημάτων και ήδη έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ενώ εδώ και τρεις εβδομάδες κατέχει την πρώτη θέση στα charts πωλήσεων του Steam. Το πιο σημαντικό του επίτευγμα όμως είναι ότι αποτελεί την πιο σοβαρή πρόταση στον χώρο των strategy για τις κονσόλες, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών αποτελούσε παραδοσιακά προνόμιο των PC gamers. Χωρίς να μακρηγορούμε περεταίρω πάμε να δούμε ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτή την δημιουργία να ξεχωρίζει.

Alien Invasion
Το XCOM: Enemy Unknown είναι ένα turn-based strategy με αρκετά tactical RPG στοιχεία. Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται στο προσεχές μέλλον όπου μια εξωγήινη φυλή με σαφώς πιο εξελιγμένη τεχνολογία έχει εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση στην Γη. Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας είναι η οργάνωση XCOM, η οποία αποτελείται από επίλεκτους στρατιώτες και επιστήμονες.

Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του διοικητή της XCOM και θα πρέπει να διαχειριστείτε με σύνεση το ανθρώπινο δυναμικό της οργάνωσης για να αντισταθείτε με επιτυχία απέναντι στην εξωγήινη απειλή. Οι πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα