Υπό έρευνα η EA στο Βέλγιο

Λόγω των «Loot Boxes» του FIFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορύν στο διαδίκτυο, η EA βρίσκεται υπό ποινική έρευνα από τη βελγική κυβέρνηση, λόγω του ότι ο εκδότης παραβίασε τους νόμους περί τυχερών παιχνιδιών της χώρας, νόμοι που χαρακτηρίζουν τα loot boxes στα videogames ως μια μορφή τυχερών παιχνιδιών. Η έρευνα αφορά ειδικότερα τα loot boxes / FUT card packs που υπάρχουν εντός των παιχνιδιών FIFA.

Να θυμίσουμε ότι σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται οι 2K Games

και Blizzard για τα loot boxes των NBA 2Κ και Overwatch, τα οποία έχουν ήδη αφαιρεθεί μέσα από τα παιχνίδια, για να μπορέσουν να συμμορφωθούν με την βελγική νομοθεσία. Επίσης, το ίδιο αναγκάστηκε να πράξει και η Valve στο Counter Strike: Global Offensive. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΑ δεν προχώρησε στην απομάκρυνση των loot boxes/ card packs από το FIFA 18 (κάτι που αναμένεται να πράξει και για το FIFA 19), κάτι που σύμφωνα με την βελγική ιστοσελίδα Metro, μπορεί να οδηγήσει την ΕΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία δεν θεωρούν ότι τα loot boxes αποτελούν μορφή τυχερών παιχνιδιών μετά από απόφαση που προέκυψε κατά τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει για τα loot boxes του Star Wars: Battlefront II.

Keywords
Τυχαία Θέματα