Το σύστημα VR για το PS5 ονομάστηκε “PlayStation VR2”

Στο πλαίσιο της έκθεσης CES, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas, η Sony έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα εικονικής πραγματικότητας νέας γενιάς, που ετοιμάζει για το PlayStation 5. Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, το σύστημα θα ονομάζεται “PlayStation VR2” και τα χειριστήριά του “PlayStation VR2 Sense Controllers“.

Στο PlayStation

blog ο Hideaki Nishino, αντιπρόεδρος στην SIE, έδωσε πολλές και σημαντικές πληροφορίες για το νέο σύστημα, που θα βρείτε παρακάτω:

Visual Fidelity – Για μια οπτική εμπειρία υψηλής πιστότητας, το PlayStation VR2 προσφέρει 4K HDR, οπτικό πεδίο 110 μοιρών και εξαιρετική απόδοση. Με μια οθόνη OLED, οι παίκτες μπορούν να αναμένουν ανάλυση οθόνης 2000×2040 ανά μάτι και ομαλούς ρυθμούς καρέ 90 / 120 Hz.Παρακολούθηση ελεγκτή βάσει ακουστικών – Με παρακολούθηση από μέσα προς τα έξω, το PlayStation VR2 παρακολουθεί εσάς και το χειριστήριό σας μέσω ενσωματωμένων καμερών που είναι ενσωματωμένες στα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας. Οι κινήσεις σας και η κατεύθυνση που κοιτάτε αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι χωρίς την ανάγκη εξωτερικής κάμερας.Νέες λειτουργίες αισθητήρων – Η τεχνολογία PlayStation VR2 Sense συνδυάζει παρακολούθηση ματιών, ανάδραση ακουστικών, ήχο 3D και το καινοτόμο χειριστήριο PlayStation VR2 Sense για να δημιουργήσει μια απίστευτα βαθιά αίσθηση βύθισης. Η ανάδραση ακουστικών είναι ένα νέο αισθητήριο χαρακτηριστικό που ενισχύει τις αισθήσεις των ενεργειών εντός του παιχνιδιού από τον παίκτη. Δημιουργείται από έναν ενσωματωμένο κινητήρα με δονήσεις που προσθέτουν ένα έξυπνο στοιχείο αφής, φέρνοντας τους παίκτες πιο κοντά στην εμπειρία παιχνιδιού. Για παράδειγμα, οι παίκτες μπορούν να αισθανθούν τον ανυψωμένο παλμό ενός χαρακτήρα κατά τη διάρκεια στιγμών έντασης, τη βιασύνη των αντικειμένων που περνούν κοντά στο κεφάλι του χαρακτήρα ή την ώθηση ενός οχήματος καθώς ο χαρακτήρας κινείται προς τα εμπρός. Επιπλέον, το Tempest 3D AudioTech του PlayStation 5 ζωντανεύει τους ήχους στο περιβάλλον του παίκτη, προσθέτοντας σε αυτό το νέο επίπεδο εμβάπτισης.Eye Tracking – Με την παρακολούθηση ματιών, το PlayStation VR2 ανιχνεύει την κίνηση των ματιών σας, επομένως μια απλή ματιά σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση μπορεί να δημιουργήσει μια πρόσθετη είσοδο για τον χαρακτήρα του παιχνιδιού. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να αλληλεπιδρούν πιο διαισθητικά με νέους και ρεαλιστικούς τρόπους, επιτρέποντας μια αυξημένη συναισθηματική απόκριση και ενισχυμένη έκφραση που παρέχουν ένα νέο επίπεδο ρεαλισμού στο gaming.PLAYSTATION VR2 SPECIFICATIONSDisplay Method​OLEDPanel Resolution​2000 x 2040 per eyePanel Refresh Rate​90Hz, 120HzLens Separation​AdjustableField of View​Approx. 110 degreesSensors​Motion Sensor: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer)​.
Attachment Sensor: IR Proximity sensor.Cameras​Four cameras for headset and controller tracking​.
IR camera for eye tracking per eye.Feedback​Vibration on headsetCommunication​ with PlayStation 5USB Type-CAudio​Input: Built-in microphone​.
Output: Stereo headphone jack.PLAYSTATION VR2 SENSE CONTROLLERS SPECIFICATIONSButtons​[Right]​
PS button, Options button, Action buttons (Circle / Cross), R1 button, R2 button, Right Stick / R3 button
​[Left]​
PS button, Create button, Action buttons (Triangle / Square), L1 button, L2 button, Left Stick / L3 buttonSensing / TrackingMotion Sensor: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope + three-axis accelerometer).
Capacitive Sensor: Finger Touch Detection
IR LED: Position Tracking.Feedback​Trigger Effect (on R2/L2 button), Haptic Feedback (by single actuator per unit).PortUSB Type-C Port.Communication​Bluetooth Ver 5.1​.Battery​Type: Built-in Lithium-ion Rechargeable Battery​.

Τέλος, ανακοινώθηκε και ένα αποκλειστικό παιχνίδι για το PSVR2, το Horizon: Call of the Wild, που αναπτύσσεται από τις Guerrilla Games και Firesprite.

The post Το σύστημα VR για το PS5 ονομάστηκε “PlayStation VR2” appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα