Τα καλύτερα Gaming Headsets κάτω από 60 Ευρώ

Μία από τις πιο συχνές συζητήσεις στην discord παρέα του GameΟver γίνεται γύρω από τη δύσκολη επιλογή ικανοποιητικού headset για gaming. Από τη μία, ο καταναλωτής νιώθει ότι πολιορκείται από προϊόντα, καθώς πλέον η ποικιλία στην αγορά είναι τεράστια, με μικρές και μεγάλες εταιρίες να έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) headsets, για όλα τα γούστα, τις απαιτήσεις και τα budget.

Από την άλλη, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξεις το κατάλληλο ακουστικό για τον κάθε παίκτη, καθώς, πέρα από όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά,

τεράστια σημασία για το πώς θα ακούσετε τον ήχο παίζει και το ίδιο το αυτί σας, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι, η απόλυτη λύση είναι απλά ένα άπιαστο όνειρο και η συζήτηση για την αγορά του ιδανικού headset θυμίζει κυνήγι τσουκαλιού με χρυσά νομίσματα στο τέλος ενός ουράνιου τόξου.

Στο GameΟver έχουμε μεγάλη αγάπη και σεβασμό σε αυτόν τον τόσο νευραλγικό τομέα για την εμπειρία μας σε ένα παιχνίδι, έναν τομέα που πλέον έχει εξελιχθεί σε πολύ υψηλό βαθμό και αξίζει περισσότερης προσοχής από όση ίσως του δίνει ο κόσμος. Δεν είμαστε επαγγελματίες τεχνικοί, ηχολήπτες ή αυτοανακυρυγμένοι guru του ήχου. Όπως και με τα video games, έτσι και εδώ, είμαστε χομπίστες, με εμπειρική γνώση του αντικειμένου λόγω ενθουσιασμού για αυτό.

Επειδή όμως είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να συγκρίνουμε μια πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών Gaming Headsets αλλά και να τα συζητήσουμε και με άλλα μέλη της ομάδας που αγαπάνε τον καλό ήχο, σκεφτήκαμε πως ίσως να ήταν χρήσιμο για τους αναγνώστες μας να γράφαμε μία μικρή λίστα με gaming headsets που βρήκαμε ως τα πιο εντυπωσιακά.

Ξεκινάμε λοιπόν τις λίστες μας με τα πιο low budget gaming headsets με κόστος έως 60 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε τα λεγόμενα low budget/ end, εισαγωγικού τύπου gaming ακουστικά. Είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου και ο ήχος τους κυμαίνεται, προφανώς, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με έμφαση κυρίως στην ένταση για να κρύψουν τις διάφορες ατέλειες.

Σε τέτοιο budget σπανίζουν δυνατότητες όπως noise cancelling μικρόφωνα, αποσπώμενα καλώδια/ μικρόφωνα, wireless σύνδεση ή πραγματικός surround ήχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις (που βέβαια σε τέτοιο budget το αποτέλεσμα είναι και ανάλογης ποιότητας).

HyperX Cloud Stinger

Συμβατές πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση Βύσμα mini jack 3.5mm
Οδηγοί 50mm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo
Noise Cancellation Mic Ναι
Τιμή Περίπου 50 ευρώ

Ίσως τα πιο γνωστά και πολυδιαφημισμένα low budget ακουστικά της κατηγορίας και για καλό λόγο. Αν και αρκετά ογκώδη σε μέγεθος, τα HyperX Cloud Stinger είναι αρκετά βολικά σε εφαρμογή, έχουν αξιόλογο μικρόφωνο ενω σε συνδυασμό με τα μεγάλα ηχεία τους, προσφέρουν έντονο και βαθύ μπάσο. Όπως όλα τα ακουστικά της κατηγορίας βέβαια, σε υψηλή ένταση ο ήχος «σπάει» εντελώς, ενώ δεν μειώνουν αισθητά τον εξωτερικό ήχο. Ωστόσο, για την τιμή τους είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει.

SteelSeries Arctis 1

Συμβατές πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση Βύσμα mini jack 3.5mm
Οδηγοί 40mm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo
Noise Cancellation Mic Ναι
Τιμή Περίπου 60 ευρώ

O βενιαμίν της Steelseries, το Arctis 1, είναι ένα ικανοποιητικό πρώτο βήμα στο σκαρφάλωμα του ηχητικού Έβερεστ που ανυψώνεται μπροστά σας. Σε τιμή περίπου στα 60 ευρώ, προσφέρει μια ικανοποιητική ποιότητα ήχου σε treble / bass ενώ το αποσπώμενο μικρόφωνο, το δεύτερο με noise cancellation της λίστας μας, μπορεί να είναι μάλλον μέτριας ποιότητας αλλά είναι μεγάλη ευκολία για αυτούς που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν και ως κανονικά ακουστικά και δε θέλουν να δείχνουν σαν πιλότοι μέσα στο λεωφορείο.

Το βασικό τους μειονέκτημα είναι πως, ενώ είναι αρκετά βολικό στο κεφάλι, η εφαρμογή του σε αυτό δεν «κλειδώνει» καλά, στοιχείο που προκαλεί ενόχληση γύρω από το κεφάλι σας αφού ο ήχος από το παιχνίδι σας μπορεί να ακούγεται στον διπλανό αλλά και εσείς θα ακούτε τα περισσότερα από όσα συμβαίνουν τριγύρω.

Logitech G332

Συμβατές πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση Βύσμα mini jack 3.5mm
Οδηγοί 50mm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo
Noise Cancellation Mic Όχι
Τιμή Περίπου 60 ευρώ

Η Logitech διαχρονικά έχει προσφέρει πολλά ωραία gaming headsets στους PC gamers, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί πολύ και στο ευρύτερο gaming κοινό των κονσόλων. Το Logitech G332 θα λέγαμε πως είναι μάλλον η πιο αξιόλογη budget λύση στη φαρέτρα της. Παρατηρήσαμε ικανοποιητική ποιότητα ήχου σε όλα τα φάσματα (πάντα για το budget τους) και θα λέγαμε πως είναι μάλλον η μέση λύση της λίστας, καθώς δεν έχει κάποιο σοβαρό αβαντάζ αλλά ούτε και μειονέκτημα στον ήχο.

Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά όμορφη και τα πλαστικά νιώθουν συμπαγή, ενώ η εφαρμογή στα αυτιά είναι καλή. Από την άλλη, θα λέγαμε πως είναι κάπως σφιχτό στο κεφάλι, στοιχείο που πιθανά θα ενοχλήσει παίκτες με μεγαλύτερο κεφάλι από τον μέσο όρο.

Turtle Beach Recon 70

Συμβατές πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση Βύσμα mini jack 3.5mm
Οδηγοί 40mm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo
Noise Cancellation Mic Όχι
Τιμή Περίπου 30 ευρώ

Ως την πιο οικονομική πρόταση του άρθρου μας επιλέξαμε το Turtle Beach Recon 70, μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το δυναμικό εύρος του ήχου στα ακουστικά φαντάζει ισάξιο με τα υπόλοιπα της λίστας μας -και σε σημεία ίσως και καλύτερο από ακουστικά που δίνουν παραπάνω έμφαση στο μπάσο.

Η εφαρμογή στα αυτιά και στο κεφάλι είναι αρκετά άνετη, όμως η χαμηλότερη τιμή φαίνεται ξεκάθαρα στα πλαστικά και στην κατασκευή του headset, το οποίο προδίδει μια πιο φτωχή κατασκευαστική ποιότητα και πλαστικά που τρίζουν πιο πολύ απ’ ό,τι θα θέλαμε.

Razer Kraken X

Συμβατές πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση Βύσμα mini jack 3.5mm
Οδηγοί 40mm
Wireless Οχι
Ήχος Surround 7.1 (PC)
Noise Cancellation Mic Όχι
Τιμή Περίπου 50 ευρώ

Τα Kraken X είναι μάλλον η πιο ιδανική budget επιλογή για αυτούς που παίζουν competitive multiplayer. Έχουν μια βασική υποστήριξη 7.1 surround, που θα βοηθάει σε πιο εύκολη αναγνώριση του κινδύνου τριγύρω σας, τα μπάσα του είναι ιδιαίτερα έντονα ενώ το μικρόφωνό του είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο στην κατηγορία του, ιδανικό και για streamers/ YouTubers.

Βέβαια, όλα αυτά έρχονται με το μειονέκτημα ότι ο γενικότερος ήχος του παιχνιδιού κρίνεται αρκετά «επίπεδος» και με κάποιες εμφανείς ατέλειες οπότε δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για κάποιον που δεν επικεντρώνεται στη δράση και το multiplayer.

Cooler Master CH321

Συμβατές πλατφόρμες PC / PS4
Σύνδεση Βύσμα USB
Οδηγοί 50mm
Wireless Οχι
Ήχος Surround 7.1 (PC)
Noise Cancellation Mic Όχι
Τιμή Περίπου 50 ευρώ

Το πιο “εφετζίδικο” headset της λίστας μας, καθώς το Cooler Master CH321 είναι και το μόνο που έχει RGB δυνατότητες και σας αφήνει να παίξετε με φωτεινά χρώματα και συνδυασμούς. Η ποιότητα κατασκευής των πλαστικών αλλά και ο ήχος του μικροφώνου είναι αρκετά καλά για την τιμή τους, ενώ ο ήχος, αν και λίγο επίπεδος σε μπάσο και treble, κινείται σε αποδεκτά επίπεδα.

Από την άλλη, η απουσία κουμπιού για mute είναι σίγουρα ένα ενοχλητικό μειονέκτημα ενώ ο περιορισμός του σε σύνδεση USB σημαίνει ότι θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο στο PC σας -και στο PS4, αν σκοπεύετε να το «κουμπώσετε» σε κονσόλα.

Η παραπάνω λίστα -καθώς και εκείνες που θα ακολουθήσουν σε επόμενα άρθρα- δεν είναι βασισμένες σε επαγγελματικά τεστ αλλά σε εμπειρικές δοκιμές μας. Έχουμε προσπαθήσει να ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το καθένα από αυτά τα headsets, ενώ ο resident, επαγγελματίας μουσικός και Audiophile του GameOver, Χρήστος Ντίνος, έχει τσεκάρει τις λίστες έτσι ώστε να μην υποπέσουμε σε κάποιο ατόπημα!

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι τα gaming headsets είναι εντελώς άλλη υπόθεση από το τι θα θεωρούσαμε καλό ακουστικό για ήχο γενικά, καθώς οι απαιτήσεις σε αυτά είναι υψηλότερες για surround λειτουργίες, μικρόφωνο και μπάσα από τον πιο καθαρό και κρυστάλλινο ήχο που αποζητάς όταν ακούς μουσική. Έτσι, οι λίστες μας θα μείνουν σε αμιγώς gaming headsets έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου gamer.

The post Τα καλύτερα Gaming Headsets κάτω από 60 Ευρώ appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα