Cine-TV News #186

Μετά την -όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής- εισπρακτική επιτυχία του Godzilla vs. Kong και τον εμβολιασμό στην Αμερική να προχωράει, η βιομηχανία του κινηματογράφου φαίνεται να έχει αναθαρρήσει. Ως εκ τούτου, έχουμε νέο Cine-TV News, με αρκετές ειδήσεις για τον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση βεβαίως, καθώς επίσης και αρκετά trailers από σειρές και ταινίες που έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν εντός

του έτους (εφόσον όλα πάνε καλά…).

Trailers

Black Widow
Σκηνοθέτης: Cate Shortland (Berlin Syndrome)
Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, William Hurt, Ray Winstone
Πρεμιέρα: 9 Ιουλίου (Αμερική)

Το Black Widow θα επιχειρήσει να βάλει μπρος και πάλι το MCU, καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια από το Spider-Man: Far From Home (2019), την πιο πρόσφατη ταινία του σύμπαντος. Το σενάριο θα λαμβάνει χώρα έπειτα από τα γεγονότα του Captain America: Civil War (2016) και πριν το Avengers: Infinity War (2018), φέρνοντας την Natasha Romanoff (Scarlet Johansson) σε επαφή με τα άτομα που την εκπαίδευσαν.

Παράλληλα, η ταινία θα λειτουργήσει και ως η γνωριμία μας με την χαρακτήρα της Yelena Belova (άλλη μία Black Widow) που θα υποδυθεί η ανερχόμενη Florence Pugh, η οποία ουσιαστικά θα πάρει τα σκήπτρα από την Johansson. Ας δούμε εάν το λεγόμενο Phase 4 του MCU θα μπει με το δεξί.

Space Jam: A New Legacy
Σκηνοθέτης: Malcolm D. Lee (Night School)
Πρωταγωνιστούν: LeBron James, Don Cheadle, Khris Davis
Πρεμιέρα: 16 Ιουλίου (Αμερική)

Ο LeBron James παίρνει τη σκυτάλη από τον Michael Jordan του πρώτου Space Jam (1996), προκειμένου να συνεργαστεί με τα Looney Tunes σε έναν αγώνα μπάσκετ απέναντι από την ομάδα μίας A.I. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το trailer εμπνέει έστω για ένα ταξίδι στη νοσταλγία των παλιών καλών Looney Tunes.

The Suicide Squad
Σκηνοθέτης: James Gunn (Guardians of the Galaxy)
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtnay, Peter Capaldi, Sylvester Stallone
Πρεμιέρα: 6 Αυγούστου (Αμερική)

Soft-reboot, sequel, remake; Δεν πολύ έχουμε καταλάβει πού στέκεται το καινούριο The Suicide Squad αλλά μάλλον λίγη σημασία έχει. Υποθέτουμε ότι και η ίδια η Warner Bros. θέλει να ξεχάσει την απαράδεκτη περίπτωση του Suicide Squad (2016). Ίσως αυτήν τη φορά -και στα χέρια ενός πιο ταλαντούχου σκηνοθέτη- το Suicide Squad να καταφέρει να προσφέρει την κάφρικη διασκέδαση που υπόσχεται το trailer.

Wrath of Man
Σκηνοθέτης: Guy Ritchie (Snatch)
Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Holt McCallany, Josh Hartnett, Jeffrey Donovan
Πρεμιέρα: 7 Μαΐου (Αμερική)

Το Wrath of Man βασίζεται στο γαλλικό Cash Truck (2004) και ακολουθεί έναν οδηγό χρηματαποστολής (Jason Statham), ο οποίος κατά τη διάρκεια μίας οργανωμένης ληστείας στο τεθωρακισμένο φορτηγό του θα επιδείξει εξαιρετικά θανατηφόρες ικανότητες με την χρήση όπλων, εκπλήσσοντας τους συναδέλφους του. Σταδιακά θα έρθει στο φως το σκοτεινό παρελθόν του.

Η νέα ταινία του Guy Ritchie θα αποτελεί την τέταρτη συνεργασία μεταξύ του Βρετανού σκηνοθέτη και του Jason Statham κάτι που βέβαια φέρνει αναμνήσεις από τα μοναδικά Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) και Snatch (2000) καθώς προσπαθούμε να αφαιρέσουμε από το μυαλό μας το άκρως μπερδεμένο και ανούσιο Revolver (2005). Ας ελπίσουμε ότι θα τα πάει καλύτερα από το ελαφρώς άνευρο The Gentlemen (2019).

Spiral: From the Book of Saw
Σκηνοθέτης: Darren Lynn Bousman (Saw II-IV)
Πρωταγωνιστούν: Chris Rock, Max Minghella, Samuel L. Jackson
Πρεμιέρα: 14 Μαΐου (Αμερική)

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχει η σειρά ταινιών Saw, με το νέο sequel να δείχνει ως μία προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ιστορίας, έπειτα από μία ιδέα του Chris Rock σχετικά με το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το franchise. Στο Spiral θα δούμε τον Zeke Banks (Chris Rock), έναν οξύθυμο αστυνομικό που θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τον πατέρα του (Samuel Jackson), έναν βετεράνο της αστυνομίας, προκειμένου να διαλευκάνουν σειρά φόνων που φαίνεται να αντιγράφουν τη σαδιστική μέθοδο δολοφονιών του Jigsaw.

Το Spiral θα αποτελεί την ένατη ταινία του franchise και αναρωτιόμαστε αν έχει την οποιαδήποτε πιθανότητα να δώσει μία φρέσκια πνοή στην απελπιστικά κουρασμένη ιδέα των Saw από το δεύτερο sequel και έπειτα, όπου πλέον εκφυλίστηκαν πλήρως σε ένα πορνό βίας.

Shadow and Bone, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 23 Απριλίου (Netflix), 8 επεισόδια

Η νέα fantasy σειρά του Netflix θα βασίζεται στην τριλογία βιβλίων του σύμπαντος Grisha, της Leigh Bardugo, και θα μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό κόσμο όπου μία ομίχλη γεμάτη τέρατα απειλεί την ανθρωπότητα. Η ιστορία επικεντρώνεται σε μία απλή στρατιώτη, η οποία θα αποκτήσει μία τεράστια δύναμη, ικανή να αντιμετωπίσει τη θανατηφόρα ομίχλη και παράλληλα να της αξιώσει μία θέση στην επίλεκτη στρατιωτική ομάδα των Grisha.

Rick and Morty, 5η σεζόν
Πρεμιέρα: 20 Ιουνίου (Adult Swim)

Το καυστικό animation επιστρέφει σε μερικούς μήνες, και κρίνοντας από το trailer θα είναι για άλλη μία φορά γεμάτο με αναφορές σε ταινίες και σειρές ενώ, όπως είναι φυσικό, το αγαπημένο και αντισυμβατικό δίδυμο θα έρχεται απέναντι από απίθανες και ευφυέστατα κάφρικες καταστάσεις.

Star Wars: The Bad Batch, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 7 Μαΐου (Disney+)

Η spin-off σειρά του Clone Wars θα περιστρέφεται γύρω από την ομάδα επίλεκτων clone troopers που εκτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνες μισθοφορικές αποστολές, έπειτα από τα γεγονότα των Clone Wars. Η σειρά θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της με ένα επεισόδιο 70 λεπτών.

Cine-TV Νέα

Τεράστια επένδυση του Netflix για το franchise του Knives Out

Σύμφωνα με το Deadline, το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα για την ανάπτυξη των δύο επόμενων sequels του Knives Out, καταφέρνοντας να επικρατήσει των προσφορών από Amazon και Apple με το ποσό των περίπου $400 εκατομμύριων. Η πρώτη ταινία, που προβλήθηκε το 2019, έφερε έσοδα $311 εκατομμυρίων, με budget $40 εκατομμυρίων, σημειώνοντας μία σημαντική εμπορική επιτυχία. Ο Rian Johnson θα επιστρέψει για άλλη μία φορά ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης ενώ σαφέστατα ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή της Ελλάδας για τα γυρίσματα.

Ακυρώθηκε το American Gods

Η πρόσφατη τρίτη σεζόν του American Gods τελικά ήταν και η τελευταία καθώς το Starz αποφάσισε την ακύρωσή της. Όπως φαίνεται, η σειρά, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Neil Gaiman, δεν κατάφερε να κερδίσει σημαντικά νούμερα τηλεθέασης. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η συνδρομητική υπηρεσία βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να κλείσει την ιστορία μέσω μίας ταινίας.

Το Thundercats μεταφέρεται σε κινηματογραφική παραγωγή

Εδώ και χρόνια επικρατούσε στη σφαίρα της φήμης η πιθανή ανάπτυξη μίας ταινίας βασισμένης στο δημοφιλές Thundercats. Τελικά φαίνεται ότι ήρθε του χρόνου το πλήρωμα για το εγχείρημα καθώς, σύμφωνα με το Deadline, η Warner Bros. έχει αναθέσει στον Adam Wingard τη σκηνοθεσία, ο οποίος μάλλον έρχεται γεμάτος αυτοπεποίθηση έπειτα από το πρόσφατο Godzilla vs. Kong, μία ταινία που βρίσκεται από τις πρώτες μέρες προβολής στην πορεία της εμπορικής επιτυχίας.

Δεν χρειάζεται μάλλον να αναφέρουμε πληροφορίες για το Thundercats καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά και αγαπημένα παιδικά προγράμματα για τη συντριπτικής πλειοψηφία των αναγνωστών!

Ετοιμάζεται το αμερικάνικο remake του Sputnik

Το sci-fi horror εκ Ρωσίας κέρδισε τα βλέμματα ορισμένων παραγωγών από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δίνοντας το πράσινο φως για το remake σε σκηνοθεσία Matt Reeves (War of the Planet of the Apes). Το Sputnik (2020) μάς μετέφερε στα ψυχροπολεμικά χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης όπου ένας αστροναύτης επιστρέφει από την αποστολή του έχοντας έναν εξωγήινο οργανισμό μέσα του. Ολίγη από Alien δηλαδή σε μία αξιοπρεπή παραγωγή με καλοφτιαγμένα και παράλληλα συγκρατημένα εφέ.

The post Cine-TV News #186 appeared first on GameOver.

Keywords
news, news, cine, scarlett johansson, rachel weisz, captain america, lebron james, michael jordan, john cena, guy ritchie, jason statham, godzilla, ειδήσεις, berlin, florence, david, william, hurt, ray, black, home, civil, avengers, infinity, space, jam, lee, night, lebron, james, don, jordan, tunes, john, sylvester, sequel, warner, bros, guy, jason, josh, jeffrey, μαΐου, φως, νέα, smoking, revolver, book, rock, max, franchise, jackson, jigsaw, πορνο, shadow, netflix, ιουνίου, animation, star, sequels, προσφορες, amazon, apple, budget, Johnson, ελλαδα, hollywood, reporter, thundercats, adam, planet, alien, gameover, Καλή Χρονιά, john cena, scarlett johansson, avengers, εμπορικη, με το δεξι, μπασκετ, σφαιρα, ταινιες, τηλεοραση, φως, amazon, apple, james, jigsaw, αμερικη, αναμνησεις, αυτοπεποιθηση, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, γνωριμια, γυρισματα, δευτερο, δυναμη, δειχνει, δωσει, διδυμο, εγχειρημα, εφε, επιτυχια, ερχεται, ιδεα, ιδια, υπηρεσια, μαΐου, μηνες, μυαλο, ομαδα, ομιχλη, ουσιαστικα, οχθη, παιδικα, πνοη, προγραμματα, σεζον, σειρες, σεναριο, σειρα, σκηνοθεσια, τριτη, φυσικο, φορα, alien, animation, adam, budget, black, book, captain america, sequel, civil, guy, δικαιωματα, don, david, επεισοδια, jam, florence, franchise, gameover, godzilla, john, guy ritchie, hollywood, home, hurt, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, jason, jason statham, jeffrey, jordan, josh, lebron james, lebron, lee, max, μια φορα, michael jordan, netflix, infinity, πληροφοριες, planet, rachel weisz, rock, reporter, revolver, ray, reboot, sequels, sylvester, smoking, space, spider, ταξιδι, thundercats, tunes, βεβαιως, william, warner, bros, χερια
Τυχαία Θέματα