Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Nintendo

Το joint consumer program της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψε τη διερεύνηση του ζητήματος με τα “drift” των Joy-Cons του Nintendo Switch, μετά την παραλαβή σχεδόν 25.000 καταγγελιών από ολόκληρη την ήπειρο. Το εν λόγω πρόβλημα εμφανίζεται όταν τα Joy-Cons δεν επικοινωνούν σωστά με την κονσόλα ή όταν

αρχίζουν να καταγράφουν κινήσεις από μόνα τους, όπως να κινείται ένας χαρακτήρας χωρίς να ακουμπά κάποιος παίκτης το thumbstick.

Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC) δήλωσε ότι το 88% των ερωτηθέντων από όλη την ΕΕ ισχυρίστηκαν ότι τα Joy-Cons τους έσπασαν μέσα στα δύο πρώτα χρόνια χρήσης. Ο οργανισμός έχει υποβάλει καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (το εκτελεστικό τμήμα της ΕΕ) και σε εθνικούς οργανισμούς προστασίας των καταναλωτών, ισχυριζόμενος ότι “η Nintendo συνεχίζει να πωλεί προϊόντα που αποτυγχάνουν πρόωρα, κάτι που βλάπτει τους καταναλωτές και το περιβάλλον”.

Η BEUC κάλεσε τη Nintendo να δηλώσει στους χρήστες ότι τα controllers έχουν «περιορισμένη διάρκεια ζωής» και να τα επιδιορθώνουν δωρεάν. Η εταιρεία έχει διορθώσει Joy-Cons κατά το παρελθόν χωρίς κόστος για τους καταναλωτές.

Το πρόβλημα του με το drift των Joy-Cons, έχει αναφερθεί ευρέως από τότε που η κονσόλα είχε γίνει διαθέσιμη, σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, με τη Nintendo να αντιμετωπίζει πολλές αγωγές για το θέμα. Με τον πρόεδρο της Nintendo, Shuntaro Furukawa, να ζητά συγγνώμη τον περασμένο Ιούνιο για “τυχόν ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας σχετικά με το Joy-Cons” χωρίς να αναφερθεί ρητά στο πρόβλημα του “drift”.

The post Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Nintendo appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα