Πιθανές ανησυχίες εγείρονται από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για το deal μεταξύ Microsoft και Activision

Μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιανουάριο, μια έρευνα που ξεκίνησε από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) έχει εγείρει πιθανές ανησυχίες σχετικά με τη συμφωνία, οδηγώντας σε μια «εις

βάθος έρευνα» για την “πλήρη αξιολόγηση” των ζητημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν και για τις “κατάλληλες προτάσεις” για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

“Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών ανησυχεί ότι η αναμενόμενη αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις gaming κονσόλες, στις συνδρομητικές υπηρεσίες πολλών παιχνιδιών και στις cloud gaming υπηρεσίες (game streaming)”, αναφέρει η Υπηρεσία σε ένα Δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες της CMA αφορούν πιθανή βλάβη σε αντιπάλους, “συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων και μελλοντικών εισερχομένων στο gaming, με την άρνηση πρόσβασης στα παιχνίδια της Activision Blizzard ή την παροχή πρόσβασης με πολύ χειρότερους όρους”.

Το Δελτίο Τύπου προσθέτει: “Η CMA έχει επίσης λάβει στοιχεία σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του συνδυασμού της Activision Blizzard με το ευρύτερο οικοσύστημα της Microsoft. Η Microsoft διαθέτει ήδη μια κορυφαία κονσόλα παιχνιδιών (Xbox), μια κορυφαία πλατφόρμα cloud (Azure) και το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές (Windows OS), τα οποία θα μπορούσαν να είναι σημαντικά για την επιτυχία της στο cloud gaming. Η CMA ανησυχεί ότι η Microsoft θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard μαζί με τη δύναμη της Microsoft στα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών, στις κονσόλες και στο cloud για να βλάψει τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά των gaming cloud υπηρεσιών “.

Τέτοιες ανησυχίες από την CMA σημαίνουν ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί Phase 2 έρευνα, δίνοντας στη Microsoft και την Activision Blizzard πέντε εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν προτάσεις για την αντιμετώπιση των εν λόγω ανησυχιών. Εάν οι προτάσεις δεν υποβληθούν, η συμφωνία θα παραπεμφθεί για περαιτέρω έρευνα, στην οποία μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τους κινδύνους που εντοπίστηκαν κατά τα αποτελέσματα της Phase 1 έρευνας από την CMA.

“Μετά την Phase 1 έρευνα μας, ανησυχούμε ότι η Microsoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον έλεγχό της σε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Call of Duty και το World of Warcraft μετά τη συγχώνευση, για να βλάψει τους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων και μελλοντικών αντιπάλων σε multi-game συνδρομητικές υπηρεσίες και gaming cloud”, δήλωσε ο Sorcha O’Carroll, Senior Director of Merges της CMA. “Εάν δεν αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανησυχίες μας, σκοπεύουμε να διερευνήσουμε αυτή τη συμφωνία σε μια εις βάθος Phase 2 έρευνα για να καταλήξουμε σε μια απόφαση που λειτουργεί προς το συμφέρον των παικτών και των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου”.

The post Πιθανές ανησυχίες εγείρονται από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για το deal μεταξύ Microsoft και Activision appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα