Περαιτέρω πληροφορίες για τις επιδόσεις του Xbox Series S

Όσον αφορά στα backward-compatible παιχνίδια.

Έπειτα από τις προηγούμενες πληροφορίες με τη μη εφαρμογή των αναβαθμίσεων του Xbox Series X, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά στις επιδόσεις του επερχόμενου Xbox Series S για τους backward-compatible τίτλους.

Όπως έγινε γνωστό, το Xbox Series S θα "τρέχει" σε

τριπλάσια ανάλυση τους υποστηριζόμενους τίτλους από το αρχικό Xbox (οι οποίοι στόχευαν τα 480p), και αντίστοιχα θα υποστηρίζει διπλάσια ανάλυση για τα αναβαθμισμένα παιχνίδια του Xbox 360 που έγιναν διαθέσιμα και στο Xbox One X (τα οποία "έτρεχαν" αρχικά σε native 720p), αναβαθμίζοντας την ανάλυση των εν λόγω παιχνιδιών στα 1440p. Όλα τα παιχνίδια θα δείχνουν καλύτερα σε οθόνες HDR ακόμα και αν δεν το υποστηρίζουν, ενώ ευνόητο είναι πως οι χρόνοι φόρτωσής τους θα είναι εξαιρετικά μειωμένοι αν έχουν εγκατασταθεί στον SSD της κονσόλας, με την εταιρεία να αναφέρει πως ορισμένοι από τους τίτλους του Xbox One θα τρέχουν με διπλάσιους ρυθμούς ανανέωσης (fps) και στις δύο νέες κονσόλες (Series S/ X).

Ο Andrew Goossen, System Architect για τις νέες κονσόλες της Microsoft, αναφέρει: "Σχεδιάσαμε το Series S για να ενισχύσουμε τα παιχνίδια του Xbox One S με έναν τρόπο που το Xbox One X δεν μπορούσε. Το κάναμε εύκολο για να μπορούν τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια του Xbox One S να αναβαθμιστούν με τους διπλάσιους ρυθμούς ανανέωσης. Σε όρους των επιδόσεων, το Series S παρέχει υπέρ-διπλάσια αποτελεσματική απόδοση CPU και GPU σε σχέση με το Xbox One, καθιστώντας το αρκετά απλό για τα παιχνίδια να το κάνουν αυτό. Και στην πραγματικότητα, το Series S τρέχει τα παιχνίδια του Xbox One S με καλύτερη απόδοση από το Xbox One X."

Επιπροσθέτως, επισημαίνεται πως δεν θα αναβαθμίζεται η ανάλυση όσων παιχνιδιών του Xbox One έχουν προγραμματιστεί για να "τρέχουν" στα 900p. Το Xbox Series S θα αναβαθμίζει την αναλύσεις και τον ρυθμό ανανέωσης (fps) των παιχνιδιών, με την προϋπόθεση, όμως, να υποστηρίζονται από αυτά δυναμικές αναλύσεις και "ανοικτοί" ρυθμοί ανανέωσης. Όσον αφορά στους τίτλους που θα λάβουν ειδικό update, η Microsoft έκανε επίσης γνωστό ότι επιτρέπει στους developers να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις βελτιώσεις που θα φέρους στα παιχνίδια τους, καθώς αυτά θα επωφελούνται διαφορετικά από τις δύο κονσόλες.

Τα Xbox Series X/ S κυκλοφορούν στις 10 Νοεμβρίου.

xboxx360xbox oneXbox One Series X
Keywords
Τυχαία Θέματα