Cine-TV #172

The Mandalorian, She-Hulk και άλλα.

Χωρίς ιδιαίτερα βαρύγδουπους τίτλους κύλησε αυτή η εβδομάδα, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το Mandalorian. Έστω για την άποψη του γράφοντα, αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει προβληθεί σε live-action παραγωγή από το σύμπαν των Star Wars κατά τη Disney εποχή του franchise. Αναμφίβολα δεν φτάνει τα θεαματικά επίπεδα των εφέ που αντικρίζουμε στις κινηματογραφικές παραγωγές, χωρίς όμως

αυτό να σημαίνει ότι πάσχει σε αυτόν τον τομέα. Σαν σύνολο το Mandalorian πρόσφερε προσεγμένο σενάριο, δίχως να καταφεύγει σε σοβαροφάνειες και υπερδραματοποιημένες σκηνές, προσφέροντας παράλληλα προσεγμένη δράση και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες, μέσα από την απλότητά τους, που βρίσκονται σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά.

Αν μη τι άλλο, αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δεύτερη σεζόν του Mandalorian από οποιοδήποτε νέο κινηματογραφικό κεφάλαιο θα ήθελε να προμοτάρει η Disney. Ας ελπίσουμε πως μελλοντικά θα καταφέρει να αντιστρέψει αυτήν τη εικόνα, έχοντας έστω ως ελάχιστο παρανομαστή την ανάθεση της συγγραφής του σεναρίου στην ίδια ομάδα για όλη την τριλογία, τετραλογία ή ν-λογία που σκοπεύει να προσφέρει.

Trailers

Synchronic
Σκηνοθέτες: Justin Benson (The Endless), Aaron Moorhead (The Endless)
Πρωταγωνιστούν: Anthony Mackie, Jamie Dornan, Ally Ioannides
Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου (Αμερική)

Στο Synchronic θα δούμε να ακολουθηθεί η ιστορία δύο νοσηλευτών, οι οποίοι βρίσκουν ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους με φριχτό τρόπο, κατόπιν χρήσης μυστήριων ψυχοτρόπων ναρκωτικών. Σύντομα ο ένας εκ των δύο θα βρεθεί μπροστά από ιδιαίτερα περίεργα φαινόμενα, που θα τον κάνουν να αμφισβητήσει τα όρια της πραγματικότητας. Η ταινία αποτελεί δημιουργία των σκηνοθετών που μας έφεραν το αρκετά ενδιαφέρον The Endless (2018), μία ανεξάρτητη αμερικάνικη ταινία που περιστρεφόταν γύρω από χωροχρονικά φαινόμενα σε ένα απομονωμένο κοινόβιο.

Love and Monsters
Σκηνοθέτης: Michael Matthews (Five Fingers for Marseilles)
Πρωταγωνιστούν: Dylan O’Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Η καταστροφή της ανθρωπότητας από γιγάντια τέρατα θα βρει τον νεαρό Joel Dawson σε ένα υπόγειο καταφύγιο για επτά χρόνια. Κάποια στιγμή θα εντοπίσει την κοπέλα του μέσω ασυρμάτου, οπότε η δύναμη του έρωτά του θα του δώσει το κίνητρο να ταξιδέψει για 80 μίλια ώστε να βρεθεί κοντά της. Όπως μαρτυρά το trailer θα αποτελεί ένα road movie με σαφέστατα ανάλαφρο ύφος και -φυσικά- τέρατα. Δεν λέμε ποτέ όχι σε ταινίες όπου δίνουν το παρόν απόκοσμα τέρατα και ας την έχουμε πατήσει πολλάκις (φωτεινή πρόσφατή εξαίρεση αποτελεί το A Quiet Place).

The Trial of the Chicago 7
Σκηνοθέτης: Aaron Sorkin (Molly’s Game)
Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Yahya Abdul-Mateen II, Eddie Redmayne, Michael Keaton, Joseph Gordon-Levitt
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου (Netflix)

Η νέα δραματική ταινία του Netflix θα βασίζεται στην πραγματική δικαστική υπόθεση που εκτυλίχθηκε το 1969 και το 1970, όπου επτά διαδηλωτές κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία ότι υποκίνησαν επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής πορείας διαμαρτυρίας το 1968 στο Σικάγο, ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Don’t Look Back
Σκηνοθέτης: Jeffrey Reddick (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Kourtney Bell, Will Stout, Skyler Hart
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Ο σεναριογράφος των δύο πρώτων Final Destination (αγαπημένες -guilty pleasure- ταινίες τρόμου) σκηνοθετεί το Don’t Look Back, δείχνοντας σε πρώτη ανάγνωση να αντλεί επιρροές από το I Know What You Did Last Summer (1997). Η Caitlin Kramer (Kourtney Bell) θα δει μαζί με άλλους περαστικούς έναν άντρα να χάνει τη ζωή του έπειτα από θανατηφόρα βιαιοπραγία. Όπως θα δείτε και στο trailer, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν θα προσπαθήσει στο ελάχιστο να αποτρέψει τον δράστη. Σταδιακά, οι μάρτυρες του συμβάντος θα αρχίσουν να πεθαίνουν μυστηριωδώς.

Your Honor, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: Δεκέμβριος (Showtime), 10 επεισόδια

Η δραματική σειρά Your Honor θα βρει τον δικαστή Michael Desiato (Bryan Cranston) σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση όταν ο γιος του χτυπήσει με αυτοκίνητο τον γιο της κεφαλής της εγκληματικής οικογένειας της Νέας Ορλεάνης, αφήνοντάς τον νεκρό. Η συγκάλυψη του ατυχήματος θα διαδραματίσει το κεντρικό κομμάτι της πλοκής, όπως επίσης υποθέτουμε η εσωτερική πάλη του δικαστή, μεταξύ τη σωτηρίας του γιου του και του αισθήματος δικαιοσύνης.

The Mandalorian, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Οκτωβρίου (Disney+), 8 επεισόδια

Η πρώτη σεζόν του Mandalorian ήταν αναμφίβολα η ευχάριστη έκπληξη από τη σύγχρονη πορεία του σύμπαντος των Star Wars. Το δίχως άλλο ήταν ό,τι πιο... Star Wars θα μπορούσαμε να δούμε, καταφέρνοντας να έχει δουλεμένα και συγκρατημένα εφέ, ανάλαφρο ύφος, καλοφτιαγμένες σκηνές δράσης χωρίς να ξεφεύγουν, αξιομνημόνευτο soundtrack και γενικά διάφορα στοιχεία που ήταν σε θέση να μας φέρουν νοσταλγικές αναμνήσεις από την πρώτη τριλογία του σύμπαντος.

Η δεύτερη σεζόν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έρθει ενισχυμένη από άποψη budget (όχι ότι υστερούσε η πρώτη), διατηρώντας την ποιότητά της. Ευελπιστούμε επίσης σε λιγότερα αυτοτελή επεισόδια, καθώς η αξία της πρώτης σεζόν ανέβηκε σημαντικά στα δύο τελευταία επεισόδια, που παρουσίασαν ένα πραγματικά ενιαίο σενάριο και ενδιαφέρον cliffhanger.

Cine-TV Νέα

Ανακοινώθηκε η ηθοποιός που θα ενσαρκώνει την τηλεοπτική She-Hulk
Όπως εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε, το She-Hulk θα φέρει στην τηλεόραση την διάσημη υπερηρωίδα, η οποία βέβαια έχει μακρόχρονη πορεία στα κόμικ, με το πρώτο τεύχος να τυπώνεται το 1980. Σύμφωνα με το κόμικ, η Jennifer Walters, ξαδέρφη του Bruce Banner, τραυματίζεται θανάσιμα από πληρωμένους δολοφόνους ενός μαφιόζου. Προκειμένου να σωθεί, ο Bruce θα προχωρήσει στη μετάγγιση του αίματός του στην Jennifer, κάτι που θα οδηγήσει στη μεταφορά των δυνάμεών του. Την ηρωίδα στη νέα σειρά του Disney+ θα υποδυθεί η Tatiana Maslany, η οποία απέδειξε το ταλέντο της στους ποικίλους ρόλους που υποδύθηκε ως πρωταγωνίστρια στο Orphan Black.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα