Ολοκληρώθηκε πλήρως η εξαγορά της Haven Studios

Μέσα από μια λιτή ανακοίνωση στο twitter account του PlayStation, η Sony ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Haven Studios, του studio με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, το οποίο είχε ιδρυθεί από την Jade Raymond, γνωστή

από τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της σειράς Assassin’s Creed.

It's official! The agreement to acquire Haven has closed. Welcome to the PlayStation Studios family, @HavenStudiosInc! pic.twitter.com/rLFjsRYWdy

PlayStation (@PlayStation) July 11, 2022

Το νεοσύστατο studio είχε ανακοινώσει την ίδρυσή του τον Μάρτιο του 2021, ενώ ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του, η Sony είχε ανακοινώσει την πρόθεση για την εξαγορά του, η οποία πλέον έχει ολοκληρωθεί και τυπικά.

Η εξαγορά αυτή είναι η τελευταία χρονικά προσθήκη στην “οικογένεια” των PlayStation Studios, τα οποία αποτελούν την “ραχοκοκαλιά” του PlayStation. Η Sony τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά δραστήρια στον τομέα των εξαγορών και της ενδυνάμωσης των PlayStation Studios, με σκοπό να δημιουργήσει μια ομάδα από studios σε όλοn τoν κόσμο, τα οποία και θα δημιουργούν αποκλειστικό περιεχόμενο για τις κονσόλες της Sony.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Haven Studios έρχεται μετά τις εξαγορές των Housemarque, Nixxies Software, Bluepoint Games και Bungie.

Υπενθυμίζουμε πως η Haven Studios, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της Jade Raymond, εργάζεται επάνω στην ανάπτυξη ενός τίτλου που θα εξελίσσεται σε ένα επεκτάσιμο/ εξελισσόμενο διαδικτυακό περιβάλλον, θα είναι AAA και θα διαθέτει αρκετά multiplayer στοιχεία. Η Raymond ανέφερε επίσης ότι το μέγεθος του studio θα συνεχίσει να αυξάνεται, μιας και συνεχίζονται οι προσθήκες ατόμων σε διάφορους τομείς και πόστα. Πλέον, η Haven Studios αποτελείται από 106 υπαλλήλους, αριθμός διπλάσιος από τον προηγούμενο Οκτώβριο, ενώ στο studio συνδράμει και ο Mark Cerny, τόσο με τις γνώσεις του επάνω στο PS5 όσο και σε άλλους τομείς, ωστόσο ακόμη η Raymond δε μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη συνεργασία.

The post Ολοκληρώθηκε πλήρως η εξαγορά της Haven Studios appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα