Οι λεπτομέρειες της μεταγλώττισης του God of War

Όταν η νέα περιπέτεια του Kratos μιλάει ελληνικά...

Με την κυκλοφορία του God of War να είναι προγραμματισμένη σε λιγότερο από έναν μήνα, μια κυκλοφορία που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες παίκτες καθώς το παιχνίδι είναι μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, η ελληνική αντιπροσωπεία της Sony αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας κάποιες

λεπτομέρειες σχετικά με την μεταφορά του πονήματος των Sony Santa Monica Studios στη γλώσσα μας.

Συνολικά, χρειάστηκαν περισσότερες από 900 ώρες για τη μεταγλώττιση αυτού του ξεχωριστού δημιουργήματος σε ένα διάστημα που διήρκησε περίπου 4 μήνες, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και Ιανουάριο του 2018, όταν και ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις. Ωστόσο, σε επίπεδο κειμένου πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα βελτιστοποιήσεις που θα αποδώσουν στο έπακρο την ολοκληρωμένη εμπειρία στους παίχτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν σωστά το παιχνίδι στη μητρική τους γλώσσα. Επίσης, στο project ενεπλάκησαν 35 άτομα στο σύνολο, μεταξύ αυτών 22 ηθοποιοί που συμμετείχαν σε πολύωρες ηχογραφήσεις για να δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες του παιχνιδιού, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη, Γιάννη Κατσαρού και μίας έμπειρης ομάδας τεχνικών ήχου και μεταφραστών.

Η επιλογή της «φωνής» του Kratos κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, καθώς οι μπάσες φωνές με μεγάλο βάθος που θα αποδώσουν το συναισθηματικό υπόβαθρο του «κεντρικού» χαρακτήρα σπανίζουν. Ωστόσο, η φωνή του Δημήτρη Χαβρέ είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ταιριάξει ακριβώς και να αποδώσει τον ήρωα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ολόκληρο το φάσμα συναισθημάτων του, γεγονός που εκφράστηκε με την ικανοποίηση όλων όσων είχαν έως τώρα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον τίτλο. Εκτός βέβαια από τον Δημήτρη Χαβρέ, ένα πολυάριθμο cast ταλαντούχων ηθοποιών χρειάστηκε να συμμετάσχει για την καθολική μεταγλώττιση του παιχνιδιού. Ενδεικτικά αναφέρονται επίσης και οι ηθοποιοί στους βασικούς ρόλους:Παναγιώτης Αποστολόπουλος (Atreus), Χρήστος Θάνος (Brok), Δημήτρης Παπαδάτος (Sindri), Χρήστος Πίτσας (Magni) και ο Γιάννης Υφαντής (Modi).

Το παιχνίδι θα διαθέτει επίσης ελληνικό μενού πλοήγησης, ενώ όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να παίξουν το παιχνίδι και στα αγγλικά, κάνοντας χρήση ελληνικών υποτίτλων. Τέλος, να θυμίσουμε πως το God Of War έρχεται αποκλειστικά στο PlayStation 4, στις 20 Απριλίου 2018.

ps4Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα