Οι ανακοινώσεις από το Showcase της Annapurna

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις ή εκ νέου παρουσιάσεις ήδη γνωστών παιχνιδιών έκανε η Annapurna το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουλίου μέσα από το καλοκαιρινό Showcase της. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι ανακοινώσεις.

Τον Οκτώβριο καταφθάνει το Solar Ash

To Solar Ash, ο επόμενος τίτλος της Heart Machine -της εταιρείας πίσω από το ενδιαφέρον Hyper Light

Drifter- είναι ένα adventure platformer με ιδιαίτερο art style και έμφαση στο “fluid” gameplay. Η Annapurna, publisher του παιχνιδιού, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του digital showcase την ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου, που ορίστηκε για τις 26 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. To story του παιχνιδιού βρίσκει την πρωταγωνίστρια Rei, μια Voidrunner, σε ένα ταξίδι για να σώσει τον πλανήτη της από το Ultravoid. Παράλληλα, τo gameplay του τίτλου φαίνεται να χαρακτηρίζεται από στοιχεία rail-grinding, grappling και cloud surfing. Η indie δημιουργία της Heart Machine αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κονσόλες αποκλειστικά σε PS4 και PS5, ενώ στα PC θα είναι διαθέσιμο μέσω του Epic Games Store.

Τέσσερις ολοκαίνουργιοι τίτλοι

Τέσσερα νέα ανώνυμα, για την ώρα, projects παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του digital showcase της Annapurna, με ορισμένα εξ αυτών να βρίσκονται σε αρκετά πρώιμα στάδια ανάπτυξης.

Outerloop Games (η ομάδα πίσω από το Falcon Age)
Σύμφωνα με την Chandana Ekanayake, studio head στην Outerloop, ο skateboarding τίτλος που ετοιμάζει αυτή και οι συνεργάτες της θα εξερευνάει θέματα “κουλτούρας μεταναστών, ανατροφής στις ΗΠΑ και οικογενειακή πίεσης”.

Ivy Road ( νέο studio από τους Davey Wreden and Karla Zimonja)
Τίποτα παραπάνω δεν είναι γνωστό σχετικά με το πρώτο project του εν λόγω studio, πέραν της σημαντικής ιστορίας των δύο δημιουργών, των Wreden (Τhe Stanley Parable, The Beginner’s Guide) και Zimonja (Gone Home και Tacoma) συν το γεγονός ότι την μουσική επένδυση θα αναλάβει ο συνθέτης της μουσικής του Minecraft, Daniel “C418” Rosenfeld.

Jessic Mak (Every day Shooter και Sound Shapes)
Και εδώ οι πληροφορίες είναι ελάχιστες καθώς η παραγωγή είναι σε αρχικά στάδια. Γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ωστόσο ότι και αυτός ο τίτλος θα είναι βασισμένος στην μουσική (όπως και τα άλλα project της δημιουργού) και ότι φαίνεται να χαρακτηρίζεται από vibes που θυμίζουν έντονα το Rez.

No Code (Observation)
Σύμφωνα με δηλώσεις του συνιδρυτή του studio, Jon McKellan, το project στο οποίο δουλεύει η ομάδα του είναι το πρώτο horror game που ετοιμάζει (καθώς τα προηγούμενα θεωρεί ότι ήταν “thrillers ή ατμοσφαιρικά sci-fi”) και πρόκειται για το μεγαλύτερο, έως τώρα, δημιούργημα της ομάδας.

Release Date Trailer για το Artful Escape

Ένα, πραγματικά ιδιαίτερο, παιχνίδι παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του show και αυτό ήταν το Artful Escape. Χαρακτηριζόμενο ως “musical narrative adventure” με ιδιαίτερα ψυχεδελικά στοιχεία στην αισθητική του, ένα ζωντανό soundtrack από original folk και rock τραγούδια και ένα cast για voiceovers με βαριά ονόματα (Jason Schwartzman, Lena Headey, Michael Johnston, Carl Weathers,Mark Strong κ.α.), το Artful Escape έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον πολλών και αναμένεται με αγωνία στις 9 Σεπτεμβρίου σε Xbox One, Xbox Series X/S και PC στην τιμή των 20$.

Παρουσίαση του Neon White

O δημιουργός του γνωστού indie Donut County, Ben Esposito, πήρε τη σκυτάλη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Annapurna και έδειξε τον επόμενο τίτλο του με όνομα Neon White. To παιχνίδι είναι ένα first-person action shooter, όπου αντί για όπλα ο παίκτης αντιμετωπίζει τους αντιπάλους με τη χρήση διαφόρων καρτών σε real-time. Το ιδιαίτερο, αντιφατικό ενδεχομένως, concept του παιχνιδιού δεν πρέπει να ανησυχεί τους παίκτες, καθώς οι δημιουργοί του το χαρακτηρίζουν fast paced, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι όσο η εξοικείωση με τις κάρτες μεγαλώνει για τον παίκτη, τόσο περισσότερα shortcuts και στρατηγικές θα χρησιμοποιεί. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Angel Matrix και αναμένεται σε PC και Nintendo Switch, χωρίς να έχει ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα.

Αποκάλυψη του ξεχωριστού, A Memoir Blue: A Journey into the depths of Memory

To reveal trailer από αυτό το ιδιαίτερο indie, προμηνύει ένα story based τίτλο με αφήγηση γύρω από οικογενειακά θέματα και «υποθαλάσσιο setting». Στη σύντομη παρουσίαση του παιχνιδιού διαφαίνονται αρκετές αναφορές στην παιδική ηλικία, τον αθλητισμό, στις ενδοοικογενειακές σχέσεις και γενικότερα στις αναμνήσεις. To παιχνίδι αποτελεί το ντεμπούτο της νεοσύστατης Cloisters Interactive και αναμένεται σε όλες τις κονσόλες (last & next gen) καθώς και σε iOS.

Πρώτη γνωριμία με το Storyteller

Το indie πόνημα του Daniel Benmergui, που έρχεται σε Switch και PC, κάνει τη διαφορά και δίνει στον παίκτη τον ρόλο του δημιουργού της ιστορίας του ίδιου του παιχνιδιού. Πρακτικά, το Storyteller πρόκειται για ένα puzzle game που εκτυλίσσεται μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Στον παίκτη δίνεται ένας τίτλος, ορισμένοι χαρακτήρες και ένα setting, και βάσει αυτών καλείται να λύσει τον “γρίφο” της σωστής σειράς της αφήγησης για να προχωρήσει παρακάτω. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Gameplay trailer για το παράξενο Skin Deep

Δύσκολα περιγράφει κανείς ακριβώς τι ακριβώς είναι το επερχόμενο indie της Blendo Games και του Brendon Chung, το Skin Deep. Ο δημιουργός του το χαρακτηρίζει ως ένα non-linear κατασκοπικό shooter, με αρκετά twists βέβαια, που δεν φαίνεται να παίρνει ιδιαίτερα σοβαρά τον εαυτό του και χαρακτηρίζεται από έντονη διάθεση για humor και σάτιρα. Θα κυκλοφορήσει στο Steam χωρίς να έχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ανακοίνωση DLC για το Outer Wilds με όνομα Echoes of the Eye

Με έμφαση στο «πρώτο και μοναδικό», ανακοινώθηκε το expansion για τον time-looping adventure τίτλο της Mobius, το Outer Wilds. Το Echoes of the Eye, όπως θα ονομάζεται επίσημα το DLC, θα σχετίζεται άμεσα με τον υπάρχοντα κόσμο και την ιστορία του παιχνιδιού, με τους δημιουργούς, ωστόσο, να εμφανίζονται αινιγματικοί σχετικά με την προσέγγιση του έξτρα περιεχομένου από όσους έχουν ήδη ασχοληθεί με το παιχνίδι.

Οι παίκτες μπορούν να το αναμένουν στις 28 Σεπτεμβρίου του 2021 , σε PlayStation 4, Windows PC (Steam και the Epic Games Store) καθώς και Xbox One. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός τίτλος έρχεται και σε Nintendo Switch με το port να καθυστερεί και να μεταφέρεται για κυκλοφορία μέσα στον χειμώνα.

Νέο trailer για το «γατίσιο» cyberpunk adventure, Stray

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές χθεσινές ανακοινώσεις της παρουσίασης συγκαταλέγεται και αυτή του Stray. Το πρωτότυπο αυτό adventure, που αναπτύσσεται από την BlueTwelve για PS4, PS5 και PC, είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε παλαιότερη E3, όμως το χθεσινό trailer ήρθε να δώσει την πιο αναλυτική παρουσίαση μέχρι τώρα στο εν λόγω εγχείρημα. Πρωταγωνιστής στο Stray είναι μια αδέσποτη γάτα που περιφέρεται σε μια παρακμάζουσα cyber πόλη κατοικημένη από ανθρωπόμορφες μηχανές.

Το gameplay του, σχεδόν πεντάλεπτου, trailer δείχνει αυθεντικό και διασκεδαστικό, γεμάτο με γρίφους, platform στοιχεία (σκαρφάλωμα, άλματα κ.ο.κ.) και κάποια ψήγματα μάχης. Οι δυνατότητες του παίκτη στο παιχνίδι άπτονται σχεδόν ολοκληρωτικά στις πραγματικές ικανότητες μια γάτας (με το γλείψιμο της ψηφιακής γούνας της γάτας να συμπεριλαμβάνεται!), ενώ την παρουσία του κάνει ένα φιλικό drone, εν ονόματι B-12, το οποίο φαίνεται να λειτουργεί στο παιχνίδι εν είδη side-kick/ companion.
Το Stray αναμένεται αρχές του 2022 σε PlayStation 4, PlayStation 5 και Windows PC.

The post Οι ανακοινώσεις από το Showcase της Annapurna appeared first on GameOver.

Keywords
εν λόγω, xbox one, playstation 4, solar, ash, heart, light, adventure, art, style, cloud, ps4, games, store, νέα, falcon, studio, head, ηπα, ivy, road, project, home, minecraft, vibes, game, date, escape, original, rock, jason, lena, xbox, series, white, angel, matrix, nintendo, switch, blue, journey, ios, puzzle, skin, humor, steam, dlc, playstation, windows, εμφάνιση, cyber, ψήγματα, gameover, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, ημερομήνια, playstation 4, γατα, ηπα, μουσικη, ονοματα, τραγουδια, ωρα, dlc, games, game, ios, minecraft, ps4, real, time, αγωνια, αισθητικη, αναμνησεις, αφηγηση, βραδυ, γεγονος, γινει, γνωριμια, δηλωσεις, δειχνει, δωσει, εγχειρημα, εν λόγω, εμφάνιση, εξοικειωση, ερχεται, ηλικια, μηχανες, ομαδα, ονομα, παρουσιαση, ρολο, σατιρα, σελιδες, σειρα, τιμη, τιτλος, ψήγματα, angel, art, ash, blue, white, cloud, cyber, date, adventure, ειδη, εμφαση, road, puzzle, escape, falcon, heart, gameover, head, home, style, humor, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, project, journey, switch, lena, light, matrix, windows, nintendo, original, παιχνιδι, πληροφοριες, rock, studio, series, skin, solar, steam, ταξιδι, θεματα, vibes, store
Τυχαία Θέματα