Νέες πληροφορίες για το Dragon Quest XI

Η παρουσία του στις κονσόλες της Nintendo, localization, ιστορία και πολλά άλλα...

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Hokuto Hokamoto, παραγωγός του Dragon Quest XI, μοιράστηκε με τους οπαδούς της δημοφιλούς JRPG σειράς παιχνιδιών μερικές πληροφορίες αναφορικά με το νέο παιχνίδι της σειράς που αναπτύσσεται από την Square Enix.

Η συνέντευξη επικεντρώνεται κυρίως στις

πολλές διαφορές που προκύπτουν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού στην ιαπωνική αγορά το περασμένο καλοκαίρι και την επερχόμενη κυκλοφορία του στη Δύση. Συγκεκριμένα, με τις προσθήκες voice chat και voiced διαλόγων, μεταξύ άλλων, το παιχνίδι θα προσφερθεί περισσοτερο ως "remaster" της αρχικής έκδοσης, παρά ως η εμπειρία που προσφέρθηκε στο ιαπωνικό κοινό. Συνεχίζοντας να μιλάμε για διαφορές, στη συνέντευξη αναφέρεται η απόφαση του να μην κυκλοφορήσει το παιχνίδι για το Nintendo 3DS, σε αντίθεση πάντα με την αγορά της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τον Hokamoto, ο λόγος είναι ότι "το PlayStation 4 και το Steam αποτελούν τις καλύτερες πλατφόρμες υποδοχής του παιχνιδιού", ειδικά από τη στιγμή που κάποιο παιχνίδι της σειράς είχε να κυκλοφορήσει σε οικιακή κονσόλα από την εποχή του Dragon Quest VIII.

Ωστόσο, το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα στο Nintendo Switch. Το πότε θα γίνει αυτό είναι άγνωστο, αν και ο Hokamoto μπόρεσε να αιτιολογήσει αυτήν την καθυστέρηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία είχε πάντα στα πλάνα της την ανάπτυξη του τίτλου και για το Switch. Η καθυστέρηση οφείλεται στην αργοπορημένη παραλαβή των Software Development Kits και στο γεγονός ότι η έκδοση της Unreal Engine που στηρίζει η έκδοση που αναπτύχθηκε για το PlayStation 4 είναι παλαιότερη από την έκδοση που υποστηρίζει το Nintendo Switch. Έτσι, η ομάδα ανάπτυξης χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο με σκοπό να αναπτύξει περαιτέρω τη μηχανή του παιχνιδιού με σκοπό να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού και στο Switch.

Το έτερο σκέλος της συνέντευξης αναφέρεται στο localization κομμάτι του παιχνιδιού. Εκτός από ορισμένες εκφράσεις που έχουν αλλάξει έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν την δυτική αγορά, το παιχνίδι δεν έχει υποστεί μεταβολές και...περικοπές κατά τη διαδικασία του localization. O Hokamoto υποστηρίζει πως διατηρήθηκαν στοιχεία του παιχνιδιού που θα φαίνονται σίγουρα "ξένα" στους δυτικούς πάικτες, με σκοπό και μόνο να προσφέρουν ανόθευτη την ουσία του τίτλου. Ο ίδιος δήλωσε επιπλέον πως η ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα απαιτήσει περίπου 80 με 100 ώρες, ενώ γύρω στις 150-200 ώρες θα χρειαστούν οι παίκτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν πλήρως όλα όσα μπορεί να τους προσφέρει ο τίτλος. Αναφέρεται επίσης πως το Dragon Quest XI θα προσφέρει μια δυνατή ιστορία, ενώ στο μέλλον σκέφτονται να πειραματιστούν με open world μηχανισμούς, ανάλογα πάντα με το πόσο καλά θα τα πάει το παιχνίδι στη Δύση.

Το Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age αναμένεται να κυκλοφορήσει για PlayStation 4 και ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω Steam στις 4 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ αργότερα θα διατεθεί και η έκδοση για το Nintendo Switch.

pcps4switch
Keywords
Τυχαία Θέματα