Μήνυση κατά της Activision Blizzard

Μήνυση κατά της Activision Blizzard, εν μέσω της διαδικασίας εξαγοράς της από την Microsoft, έρχεται να απασχολήσει την εταιρεία. Λίγες μέρες μετά από το πράσινο φως που άναψαν οι μέτοχοι, η Νέα Υόρκη ενίσταται για την όλη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός πίσω από το Σύστημα Συνταξιοδότησης

των Εργαζομένων της Ν. Υόρκης στρέφεται ενάντια στον διευθύνοντα σύμβουλο της Activision Blizzard. Η μηνυτήρια αναφορά αναφέρει πως ο Bobby Kotick επέσπευσε τις διαδικασίες εξαγοράς της εταιρείας. Στόχος του δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια απαλλαγής του από τις καταγγελίες που ταλανίζουν την εταιρεία εδώ και μήνες.

Μεταξύ πολλών, το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

“Η ταχύτητα με την οποία ο Kotick έκανε την προσφορά -και την αποδοχή- της εξαγοράς, είναι αναμενόμενη. Η εξαγορά προσφέρει στον Kotick και τους μετόχους του έναν τρόπο να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους, όσον αφορά στην παραβίαση των σχέσεων νομικής εμπιστοσύνης μεταξύ των ιδιών και των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, ο Kotick δράττεται της ευκαιρίας να αποκτήσει σημαντικά οικονομικά οφέλη από αυτή τη συμφωνία”. Φαίνεται ότι ο Kotick θα λάβει 22 εκατομμύρια δολλάρια, αν σημειώσει “σημαντική πρόοδο” στην επίλυση ζητημάτων φυλετικού διαχωρισμού.

φαίνεται, πάντως, πως η Ν. Υόρκη θα απασχολεί την εταιρεία για καιρό. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία εξέφρασε την αντίθεσή της με μια πρόταση της πολιτείας της Ν. Υόρκης. Σύμφωνα με την πρόταση, η Activision Blizzard θα πρέπει να καταθέτει μια ετήσια αναφορά, με συγκεκριμένα στοιχεία. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να καταγράφονται οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο χρόνος αλλά και τα ποσά που δαπανούνται για την επίλυσή τους. Απέναντι σε αυτή την πρόταση, η Activision ζήτησε ομόφωνα από τους μετόχους να την καταψηφίσουν. Όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο, η πρόταση αυτή δεν είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τα εσωτερικά της ζητήματα.

The post Μήνυση κατά της Activision Blizzard appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα