Και ο Karpyshyn στο δυναμικό της Archetype Entertainment

O σεναριογράφος των Mass Effect προστέθηκε στο νεοσυσταθέν studio.

Ο lead writer των Mass Effect 1 και 2, Drew Karpyshyn, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναλάβει τη θέση του lead writer στην Archetype Entertainment, η οποία εργάζεται επάνω σε έναν "multi-platform role playing τίτλο, σε ένα

νέο σύμπαν επιστημονικής φαντασίας".

Ο Karpyshyn έκανε την παραπάνω ανακοίνωση μέσω του blog του, αποκαλύπτοντας ότι έχει ενταχθεί στο δυναμικό του studio ανάπτυξης -το οποίο έχει δημιουργηθεί από πρώην στελέχη της BioWare και άλλων "AAA" studios, έχοντας ως επικεφαλής τον creative director των Baldur's Gate, Star Wars Knights of the Old Republic και Dragon Age: Origins, James Ohlen. Να σημειώσουμε ότι ένα ακόμα μέλος της νέας ομάδας είναι ο Chad Robertson, ο οποίος αποχώρησε από τη BioWare τον περασμένο Οκτώβριο μετά από 14 χρόνια παρουσίας στο studio.

Μιλώντας για την εποχή που εργαζόταν στη Bioware και για το γιατί μετακόμισε στο νέο studio, ο Karpyshyn έγραψε: "Είμαι στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών εδώ και είκοσι χρόνια. Όταν ξεκίνησα στη BioWare, όλα ήταν φρέσκα και συναρπαστικά. Ήταν μια 'dream job' - ταλαντούχοι άνθρωποι που εργάζονταν μαζί για να δημιουργήσουν επικά παιχνίδια όπως τα Baldur's Gate, KOTOR, Mass Effect και Dragon Age. Αλλά καθώς μεγαλώσαμε και γίναμε πιο επιτυχημένοι, τα πράγματα άλλαξαν. Έγιναν πιο εταιρικά. Ήμασταν λιγότερο ικανοί να φτιάχνουμε αυτό που αγαπούσαμε, ωθούμασταν να δημιουργούμε παιχνίδια με βάση την έρευνα αγοράς παρά τα δημιουργικά μας ένστικτα και πάθη. Η δουλειά των ονείρων μου έγινε απλά μια δουλειά, και έχασα τον ενθουσιασμό που είχα κάποτε. Αλλά με την Archetype το πάθος μου αναζωπυρώθηκε. Η αίσθηση στο studio, μου θυμίζει τις πρώτες μου μέρες στη BioWare, μπορώ να αισθανθώ τη μαγεία στον αέρα. Αν και ακόμα δεν μπορώ να μπω πολύ βαθιά στις λεπτομέρειες για το επάνω σε τι εργαζόμαστε, έχουμε δημιουργήσει ήδη έντονο ενθουσιασμό στη βιομηχανία".

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το παιχνίδι που ετοιμάζει η Archetype, παρά μόνο όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, ότι, δηλαδή, «συγκεντρώνουν μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης για να δημιουργήσουν έναν multi-platform roleplaying τίτλο σε ένα νέο σύμπαν επιστημονικής φαντασίας» και ότι εργάζονται κάτω από την ομπρέλα της Wizards of the Coast.

Keywords
Τυχαία Θέματα