Η Ubisoft αποκαλύπτει τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματά της

H Ubisoft αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για τις πωλήσεις των τελευταίων, και όχι μόνο, τίτλων της. Ας δούμε τι έκαναν κάποια από τα παιχνίδια της:

Το Rainbow Six Siege βλέπει άνοδο στην εγκατεστημένη βάση του από παίκτες. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 12 μήνες είχαμε αύξηση της τάξης των 10 εκατομμυρίων, έτσι οι παίκτες του τίτλου φτάνουν πλέον τους 80 εκατομμύρια. Επίσης, ο νέος τίτλος της σειράς, το Rainbow

Six Extraction, έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 5 εκατομμύρια παίκτες.

Για το Assassin’s Creed Valhalla μάθαμε ότι τα πάει πολύ καλά στα microtransactions του. Λίγο πιο αναλυτικά, ο τίτλος βλέπει αύξηση στα Player Recurring Investments (όπως τα ονομάζει η εταιρεία) της τάξης του 70% με 80% σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, το Assassin’s Creed Odyssey. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τίτλος περιμένει ένα μεγάλο expansion μέσα στο Μάρτιο με το όνομα Dawn of Ragnarok. 

Σειρά έχει το Far Cry 6. Εκεί μάθαμε ότι σε σχέση με το 5ο μέρος της σειράς υπάρχει αύξηση στον χρόνο ενασχόλησης του κάθε παίκτη με τον τίτλο, όπως επίσης και μία αύξηση στα ποσά που ο κάθε ένας από αυτούς δίνει, σε μέσο όρο,  για microtransactions. Οι δύο αυτές αυξήσεις είναι της τάξεως του 45% και 30% αντιστοίχως.

Ο extreme sports τίτλος της, το Riders Republic, είναι στην ίδια μοίρα μέχρι στιγμής με το Far Cry 6, δηλαδή έχουμε αύξηση και στο χρόνο (+60%) αλλά και στα microtransactions (+400%!) σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Steep. Εδώ η Ubisoft προσθέτει πως πιστεύει ότι ο τίτλος θα πουλήσει περισσότερο στην πάροδο ζωής του και θα είναι μία επικερδής επένδυση για την ίδια. 

Ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, λέει ότι η παραγωγή τους έχει ανέβει σε δυναμικό, κλίμακα παραγωγής και δημιουργικότητα όπως ποτέ άλλοτε. Πιστεύει ότι οι επενδύσεις που έχουν κάνει σε νέες τεχνολογίες σε όλα τα επίπεδα μέσα στην εταιρεία θα ανεβάσουν τα διάσημα brand τους. Προσθέτει ότι δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο περήφανοι για τη δουλειά που έχουν κάνει και κάνουν οι ομάδες τους, σε μία περίοδο που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πιο δημιουργική στην ιστορία τους. 

Με αφορμή τις μεγάλες εξαγορές του 2022 από Microsoft και Sony, είπε επίσης ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι πολύ υγιής οικονομικά και δεν προβλέπεται η πώληση της σε κάποιον μεγάλο platform holder. Πάντα όμως θα εξετάζουν προσεκτικά όποια πρόταση κι αν πέσει στο τραπέζι για κάποια εξαγορά μαζί με τους μετόχους της. 

Για το κλείσιμο του τελευταίου οικονομικού τριμήνου του 2021 η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα έσοδα της, που ανέρχονται στο ποσό των 746,1 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που όπως δηλώνουν είναι μέσα στους στόχους τους για αυτό το χρονικό διάστημα. 

Τέλος προβλέπουν ότι το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο με τίτλους όπως το remake του Splinter Cell, το Avatar: Frontiers of Pandora, Mario + Rabbids: Sparks of Hope, Skull & Bones και πολλά άλλα. Μεταξύ αυτών και κάποια free-to-play παιχνίδια με τα οποία προβλέπουν σε αύξηση του κοινού, σε όλες τις πλατφόρμες, που θα έρθει σε επαφή με τα γνωστά franchises της εταιρείας.

Πηγές: globenewswire.com και ubisoft.com

The post Η Ubisoft αποκαλύπτει τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματά της appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα