Η Sony αυξάνει την παραγωγή του PS5

Εν αναμονή αυξημένης ζήτησης του κοινού.

Νέες αναφορές από τις σελίδες Bloomberg και Nikkei Asian Review θέλουν τη Sony να αυξάνει την παραγωγή του επερχόμενου PlayStation 5 σε δέκα εκατομμύρια μονάδες έως το τέλος του τρέχοντος έτους, λόγω της αυξημένης ζήτησης που αναμένει η ιαπωνική εταιρεία για τη νέα

κονσόλα της.

Σύμφωνα με τις εν λόγω αναφορές, η Sony μετέβη σε κατάσταση μαζικής παραγωγής για το PlayStation 5 τον περασμένο μήνα. Το νέο πλάνο θέλει την εταιρεία να παράγει πέντε εκατομμύρια μονάδες έως και τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με την παραγωγή των υπόλοιπων 5 εκατομμυρίων μονάδων PlayStation 5 να ολοκληρώνεται μεταξύ Οκτώβρη και Δεκέμβρη. Οι αλυσίδες καταστημάτων εφοδιασμού αναφέρουν ότι επιστρέφουν σε περισσότερο παραγωγικά επίπεδα, λόγω της ύπαρξης έντονης ανησυχίας για μία δεύτερη κορύφωση της πανδημίας του COVID-19, προβλέποντας σε μία τέτοια περίπτωση, περαιτέρω αυξημένη ζήτηση για συστήματα εσωτερικής ψυχαγωγίας, όπως τα βιντεοπαιχνίδια. Η Sony έχει ενημερώσει τους προμηθευτές και συνεργάτες της για την αύξηση της παραγωγής εν όψει της κυκλοφορίας της νέας της κονσόλας. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η έγκαιρη παράδοση των επιπροσθέτων εμπορευμάτων για την εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους, εντός της οποίας έχει οριστεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Πριν από μερικούς μήνες η Sony είχε αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή του PlayStation 5, στοχεύοντας στην παραγωγή έξι εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού της έτους, δηλαδή τον Μάρτιο του 2021 -όταν εκτιμάται πως το PS5 θα συμπληρώνει έξι μήνες από την εμφάνισή του στην αγορά, αφού θα κυκλοφορήσει εντός της φετινής εορταστικής περιόδου, λόγω των high-end specs που θα ενσωματώνει η νέα κονσόλα, τα οποία πρόκειται και να οδηγήσουν σε μία υψηλή τιμή πώλησης κατά την κυκλοφορία της, αναμένοντας με αυτόν τον τρόπο να επηρεαστεί εν μέρει και η ζήτηση. Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το PS4 είχε πουλήσει 7,5 εκατομμύρια κονσόλες για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή στους πρώτους έξι μήνες από την κυκλοφορία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα διέρρευσε το βάρος του PlayStation 5 μέσα από το γερμανικό Amazon, με αυτό να αναφέρει την τιμή των 4,78 μονάδων του κιλού, κάνοντας τη νέα κονσόλα της Sony ελάχιστα ελαφρύτερη από την πρώτη έκδοση του PS3 που ζύγιζε 5 κιλά, και παράλληλα σημαντικά βαρύτερη από εκείνη του PS4, με βάρος μόλις 2,8 κιλών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PlayStation 5, μπορείτε να βρείτε εδώ.

PS5
Keywords
Τυχαία Θέματα