Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του Xbox για το Q4 του 2023

Η Microsoft ανακοίνωσε σχετικά ισχυρές πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο αλλά και στο σύνολο του έτους (FY23) για το τμήμα του Xbox.

Για το τέταρτο τρίμηνο -το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου 2023- η εταιρεία δήλωσε ότι τα έσοδα από τα παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 36 εκατομμύρια δολάρια ή 1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη

περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Tα τριμηνιαία έσοδα από περιεχόμενο και υπηρεσίες του Xbox έχουν αυξηθεί κατά 5% σε σχέση με πέρυσι, χάρη στην αύξηση του περιεχομένου τρίτων και του Xbox Game Pass.

Οι πωλήσεις παιχνιδιών της Microsoft για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε περίπου 3,49 δισεκατομμύρια δολάρια, το δεύτερο υψηλότερο ποσό που έχει επιτευχθεί ποτέ σε οικονομικό τρίμηνο για το τμήμα Xbox μετά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021.

Ταυτόχρονα, υπήρξε μια αντιστάθμιση των κερδών αυτών λόγω της μείωσης των εσόδων από πωλήσεις hardware -κατά 13%- λόγω του χαμηλότερου όγκου των κονσολών που πωλήθηκαν.

Τα αποτελέσματα αυτά, αν και με εν τέλει θετικό συνολικό πρόσημο για την εταιρεία, είναι μακριά από τις προβλέψεις που είχε κάνει η Microsoft τον περασμένο Απρίλιο, όταν και είχε προβλέψει αύξηση των εσόδων τουXbox που θα έφτανε ένα μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό και αύξηση των εσόδων από περιεχόμενο και υπηρεσίες Xbox σε χαμηλό έως μεσαίο δεκαπενταψήφιο ποσοστό.

The post Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του Xbox για το Q4 του 2023 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα