"Η EA προσπάθησε να καταστρέψει την Slightly Mad Studios"

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον CEO της SMS.

Με το Project CARS 2 να έχει κυκλοφορήσει επίσημα από σήμερα, 22/9/2017, ο Ian Bell, CEO της Slightly Mad Studios, επέλεξε να συμμετέχει σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον youtuber SpotTheOzzie. Σε αυτό το

σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ian συχνά συνομιλεί με άτομα της κοινότητας του συγκεκριμένου είδους παιχνιδιών και απαντάει σε ερωτήσεις των φίλων της σειράς. Στη συγκεκριμένη συζήτηση-συνέντευξη ο Ian προέβη σε κάποιες άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τη σχέση της Slightly Mad Studios με την Electronic Arts, σχέση η οποία ξεκίνησε όταν η πρώτη ανέλαβε την ανάπτυξη του Need for Speed: Shift και έπειτα του Shift 2: Unleashed. Θυμίζουμε ότι οι δύο τελευταίοι τίτλοι του studio,τα Project CARS και Project CARS 2, χρηματοδοτήθηκαν μέσω crowdfunding -όπως δηλώνει και το όνομά τους "Community Assisted Racing Simulator"- και για την εκδοσή τους υπεύθυνη είναι η Bandai Namco.

Σύμφωνα με τον Ian, λίγο μετά τη κυκλοφορία του Shift 2 η EA τον προσέγγισε και του πρόσφερε 1.5 εκατομμύρια δολάρια υπό τον όρο η SMS να μην αρχίσει συνομιλίες με άλλους publishers ή να ξεκινήσει να αναπτύσσει άλλους τίτλους, πέρα από το Shift 3, η ανάπτυξη του οποίου θα ξεκινούσε σύντομα. Ο Ian δέχτηκε την προσφορά της EA και μοίρασε μπόνους -από το 1.5 εκ. δολάρια- σε όλους τους εργαζομένους του studio, όμως μόλις δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η ανάπτυξη του Shift 3, ενημερώθηκε από την EA ότι το project ακυρώνεται. Η EA έπειτα προσπάθησε να απορροφήσει μερικούς developer της SMS και τελικά κατάφερε να προσλάβει δύο από τα σημαντικότερα μέλη της.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Αυστραλός youtuber ρώτησε τον Ian αν στόχος της EA ήταν απλά να εξαγοράσει την Slightly Mad Studios, με τον Ian να απαντάει ότι "Προσπάθησαν να μας καταστρέψουν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω. Προσπάθησαν να μας καταστρέψουν και πλέον σαν ομάδα δεν συμπαθούμε την EA". Ο Ian αποκάλυψε ότι έβαλε το σπίτι του σε υποθήκη για να καταφέρει να πληρώσει τους εργαζομένους του studio για τους επόμενους τρεις μήνες. Έπειτα ανέφερε: "Αυτοί οι τύποι είναι [beep]. Δεν έχουμε κανέναν σεβασμό για την EA, δεν θα συνεργαστούμε ποτέ ξανά μαζί τους, κανένας σεβασμός για αυτούς, είναι απαίσιοι άνθρωποι, είναι επιχειρηματικά τέρατα.".

Οι άσχημες τακτικές της EA δεν φαίνεται να σταματάνε εδώ, καθώς, σύμφωνα με τον Ian, η EA προσπάθησε να κάνει δική της την τεχνολογία του studio, αφού στο συμβόλαιο υπήρχε ένας όρος σύμφωνα με τον οποίο όλα τα δικαιώματα των τεχνολογιών του studio θα μεταβιβάζοταν πλέον στην EA, εκτός -εννοείται- από τις third party τεχνολογίες που θα χρησιμοποιούνταν στον τίτλο. Για να καταφέρει να αποφύγει τον συγκεκριμένο όρο ο Ian, και η ιδιοκτησία των τεχνολογιών να συνεχίσει να ανήκει στην Slightly Mad, λίγο πριν υπογράψει το συμβόλαιο με την EA φρόντισε να ιδρύσει μία νέα έταιρία -την Middleware Limited- στην οποία μετέφερε τα δικαιώματα των τεχνολογιών της SMS. Έτσι η Middleware Limited ήταν μία τρίτη εταιρία που "δάνειζε" τεχνολογία στην ομάδα του Ian και η EA δεν κατάφερε να αποκτήσει τις τεχνολογίες του studio.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η άποψη της μίας πλευράς για το διαζύγιο της Slightly Mad Studios με την EA, με τη δεύτερη να μην έχει απαντήσει ακόμα στους ισχυρισμούς του Ian Bell. Ολόκληρη η εν λόγω συζήτηση -διάρκειας 7 ωρών και 30 λεπτών- βρίσκεται μέσα στον παρακάτω player με την αναφορά στην EA να γίνεται λίγο μετά τις πρώτες 6 ώρες.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα