“Δεν ΠΡΕΠΕΙ να είστε στο Game Pass για να μας ενδιαφέρετε”

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, έκανε αρκετές δηλώσεις στα πλαίσια της φετινής GDC (Game Developers Conference). Σε αρκετές από αυτές μίλησε για τη σχέση της Microsoft με τους developers και τους publishers. Χαρακτηριστικά είπε ότι δεν χρειάζεται τα εκάστοτε παιχνίδια να μπουν στο Game Pass για να κάνουν επιτυχία στην πλατφόρμα του Xbox.

“Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους ότι σε εμάς, στο Xbox, δεν υπάρχει μόνο ένα μοντέλο που πιστεύουμε ότι θα “νικήσει”. Συχνά δέχομαι την ερώτηση από διάφορους developers, “αν δεν είμαι στο Game Pass το Xbox δεν θα υπολογίζει σε εμένα;”, και αυτό είναι αναληθές. Πάντα κοιτάμε τις πωλήσεις και τις αγορές των τίτλων (από τους καταναλωτές), είναι σημαντικό κομμάτι του P&L (profit and loss) μας. Και πάντα θα συνεισφέρουμε πόρους σε αυτό το κομμάτι στους developers για να κάνουν σωστά και καλά τη δουλειά τους εκεί”.

Ο Spencer διαβεβαίωσε ότι η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις μορφές και τα μοντέλα της Βιομηχανίας, είτε μιλάμε για retail και ψηφιακές πωλήσεις, είτε για subscriptions, είτε, τέλος, για free-to-play. 

Συνεχίζει: “Εκεί είναι η διαφορά της Βιομηχανίας μας σε σχέση με τις άλλες Βιομηχανίες διασκέδασης. Εμείς μπορούμε να είμαστε πολύ ευέλικτοι στα μοντέλα επιχειρηματικότητας που θα ακολουθήσουμε, σε σχέση με τη μουσική, παραδείγματος χάριν, που μπορούν να ακολουθήσουν μόνο ένα ή δύο μοντέλα. Μετά βεβαιότητoς στην ομάδα του Xbox επενδύουμε σε μοντέλα επιχειρηματικότητας που οι developers ζητούν από εμάς, έτσι ώστε κάθε χρόνο να βλέπουμε καινούργιες (gaming) εμπειρίες να έρχονται στην πλατφόρμα μας. Εμπειρίες που ίσως δεν θα βλέπαμε ποτέ αν δεν δίναμε αυτή την ευελιξία στα μοντέλα στην πλατφόρμα μας.”

Κλείνει με την ερώτηση, “Θα ήθελα να είναι όλοι συνδρομητές στο Gamepass;”, και απαντά ο ίδιος, “Όχι, θέλω να μπορούν όλοι να ακολουθησουν τη δική τους επιλογή. Κάποιοι gamers αρέσκονται στο να αγοράζουν τα παιχνίδια τους και να χτίζουν την βιβλιοθήκη τους. Σίγουρα το συνδρομητικό μοντέλο είναι για εμάς σίγουρα έσοδα κάθε μήνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση αλλά είναι κάτι “extra” πάνω και γύρω από τα έσοδα που έχουμε από τις εκάστοτε πωλήσεις τίτλων. Γι’ αυτό μιλάω για τη μίξη διαφόρων μοντέλων. Δεν χρειάζεται το ένα να υπερτερεί του αλλού”.

The post “Δεν ΠΡΕΠΕΙ να είστε στο Game Pass για να μας ενδιαφέρετε” appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα