“Δεν μετανιώνουμε για τίποτα”, λέει η Eidos Montreal για το Guardians of the Galaxy

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους η Square Enix είχε κάνει δηλώσεις για το παιχνίδι Guardians of the Galaxy, το οποίο αναπτύχθηκε από την Eidos Montreal. Οι δηλώσεις αυτές μιλούσαν για “κάτω των προσδοκιών πωλήσεις”. Την εβδομάδα που μας πέρασε το studio έδωσε μια συνέντευξη στο Eurogamer. Εκεί μίλησε και για το θέμα των πωλήσεων, τη δημιουργία

του τίτλου αλλά και λίγο για τα μελλοντικά σχέδιά του.

Ο Jean-Francois Dugas, creative director του τίτλου, είπε τα εξής:

“Νομίζω ότι (ο τίτλος) είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Γεμάτο συναισθήματα. Είναι το τέλειο παιχνίδι; Όπως και κάθε άλλος τίτλος, όχι. Δεν νομίζω ότι είναι τέλειο και σίγουρα χωράει βελτίωσης”, συνεχίζει: “Είναι όμως ένα ωραίο ταξίδι; Είναι κάτι μοναδικό στον χώρο τα τελευταία χρόνια; Αξίζει να σπαταλήσεις τον χρόνο σου σε αυτό; Ειλικρινά πιστεύω πως ναι”.

Το σχόλιο του Dugas για την πωλήσεις; “Δεν μετανιώνουμε για τίποτα επάνω στον τίτλο. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα της αγοράς. Ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε στα χέρια μας κι ένα καινούργιο IP”, συνεχίζει: “Αν και οι Guardians είναι γνωστοί άλλου, στον χώρο των videogames είναι ένα εντελώς καινούργιο IP. Κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι έχει βγει ο τίτλος και κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν από αυτόν.”

Και κλείνει με χιουμοριστικό τόνο: “Είναι όπως όλα τα προϊόντα. Θα θέλαμε να πουλήσουμε τρισεκατομμύρια αλλά αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο”.

Η Mary DeMarle, senior narrative director του παιχνιδιού, μίλησε από τη δίκη της πλευρά γι’ αυτό:

“Για εμένα όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του τίτλου. Αυτό που βλέπουμε και μας αρέσει τώρα είναι ότι οι gamers παίζουν και μιλούν για το παιχνίδι μας, ειδικότερα με την προσθήκη του τίτλου στο Game Pass”, συνεχίζει: “Φτιάχνουμε τίτλους που θέλουμε να αγγίξουν τον κόσμο, θέλουμε να έχουν το δικό τους κοινό. Είναι υπέροχο το ότι το παιχνίδι αυτό βρίσκει τον κοινό του και υπάρχει μία εξέλιξη σε αυτό”.

Με αφορμή αυτό το τελευταίο, στο “τραπέζι” έπεσε η ερώτηση για το αν υπάρχουν σχέδια για κάποιο sequel και ο Dugas απάντησε: “Τώρα δεν βλέπουμε τόσο μπροστά στο μέλλον. Κάθε φορά που τελειώνουμε ένα project παίρνουμε τον χρόνο μας μέχρι να πιάσουμε κάτι άλλο. Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες ή χρόνια θα γνωρίζουμε κάτι γι’ αυτό το θέμα”. Και κλείνει πάνω στο θέμα: “Ποτέ δεν λέμε ποτέ”.

Η DeMarle απάντησε: “Δεν μου αρέσει να δίνω πληροφορίες για το μέλλον. Θα πω όμως το εξής, δουλεύοντας επάνω στον τίτλο ήταν πολύ ευχάριστη εμπειρία για εμένα και την συγγραφική ομάδα και ήμασταν κάπως λυπημένοι όταν ήρθε η ώρα να “πούμε το αντίο” στους Guardians”.

Τέλος, η DeMarle μίλησε λίγο και για τη δημιουργική διαδικασία πίσω από το σενάριο και τους χαρακτήρες του τίτλου: “Η Marvel ήταν πολύ υποστηρικτική σε όλα. Από την πρώτη φορά που μιλήσαμε για τον τίτλο, μας είπαν να φτιάξουμε τη δική μας, καινούργια, εκδοχή για την ομάδα.  Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πέσουμε “με τα μούτρα” σε οτιδήποτε Guardians of the Galaxy. Διαβάσαμε και είδαμε ό,τι έχει βγει από τις περιπέτειες της ομάδας. Comics, ταινίες, cartoons κτλ. Θέλαμε να δούμε κάθε διαφορετική πτυχή και εκδοχή των χαρακτήρων αυτών πριν δημιουργήσουμε τη δική μας”.

Ο τίτλος τα πήγε αρκετά καλά σε κριτικές κι ακόμα και σήμερα κερδίζει βραβεία σε διάφορες διοργανώσεις ανά τον κόσμο. Κυκλοφορεί για όλες τις πλατφόρμες και στο Switch μέσω του cloud. Το αναλυτικό δικό μας review μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

The post “Δεν μετανιώνουμε για τίποτα”, λέει η Eidos Montreal για το Guardians of the Galaxy appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα