Sony LinkBuds | Review

H Sony με τα LinkBuds προσπαθει να ξεκινήσει μια νέα πορεία στον τομέα των bluetooth ear-buds. Ένα μεν καινοτόμο ζευγάρι ακουστικών, με μοναδικό σχεδιασμό και πολλά καλά features, το οποίο ίσως χρείαζεται ακόμα κάποιες αλλαγές για να χαρακτηριστεί ως τέλειο. Το μόνο σίγουρο είνα, πως η Sony πάντα προσπαθεί να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για τα

κριτήρια του κάθε καταναλωτή, σε κάθε περιοχή τιμής.

Τα LinkBuds λοιπόν, αντί να κυνηγούν το active noise cancellation, εντάσσουν τους ήχους του έξω κόσμου στην εμπειρία ακρόασης, προσφέροντας επαρκή καθαρότητα ήχου αλλά περισσότερη αντίληψη στο δρόμο αλλά και σε συζητήσεις.

Θα ξεκινήσουμε με την “ιδιαίτερη” εμφάνισή τους. Φτιαγμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά έχουν μία απαλή και “ premium” αίσθηση και εργονομική σχεδίαση. Είναι επίσης αδιάβροχα, έχοντας αποκτήσει IPX4 rating.

Αποτελούνται από το ίδιο το ακουστικό και ενα στρογγυλό συνδεδεμένο μέρος, όπου στο καθένα υπάρχει ένας μικρός δακτύλιος από σιλικόνη, ο οποίος το κρατάει σταθερά στη θέση του χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση (αν και μάλλον δε θα ταιριάζει σε κάθε τύπο αυτιού ακόμα και με τους εναλλακτικούς δακτυλίους). Η θήκη φόρτισής τους είναι αρκετά ελαφριά -όπως άλλωστε και τα ίδια τα ακουστικά- με διαστάσεις γύρω στα 3,5×4 εκατοστά (χωράνε άνετα δηλαδή σε κάθε είδους τσέπη).

Η αίσθηση των LinkBuds στο αυτί λοιπόν, είναι γενικά ευχάριστη. Μένουν στη θέση τους ακόμα και με αρκετά έντονες κινήσεις (τρέξιμο) και δεν ασκούν υπερβολική πίεση με τη σωστη επιλογή από μαξιλαράκια. Ωστόσο το συγκεκριμένο σχήμα δεν είναι για όλους. Αν και είναι γενικά ευχάριστα, κάποιος που δεν θέλει να νιώθει τα ακουστικά διαφορετικά από συνηθισμένα earbuds μπορεί να δυσκολευτεί να τα συνηθίσει. Γενικότερα όμως, εμείς δοκιμάζοντάς τα δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα.

Από τα πιο πρωτοποριακά πράγματα που διαθέτουν τα ακουστικά αυτά, σίγουρα είναι ο τρόπος που τα ελέγχεις. Αντί για το συνηθισμένο τρόπο μέσω μικρών κουμπιών ή touch controls επάνω στο ίδιο το ακουστικό, τα LinkBuds ελέγχονται μέσω gestures επάνω στο μάγουλο του ακροατή ακριβώς δίπλα από το αυτί, μέσω ανίχνευσης δονήσεων. Συμπεριλαμβάνοντας δυνατότητα χρήσης assistants (Alexa, Google Assistant), είναι ακόμα ευκολότερη η χρήση τους. Υπήρξαν κάποιες φορές που τα gestures δε λειτούργησαν σωστά, αλλά σε λογικά πλαίσια όπου δεν ήταν συχνό, ούτε ενοχλητικό.

Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες, τα Sony LinkBuds έχουν τα εξής: τον ίδιο επεξεργαστή ήχου V1 που βρίσκεται στα WF-1000XM4s, ένα ring driver 12 χιλιοστών με μαγνήτες νεοδυμίου για ισχυρό μπάσο, το Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) για βέλτιστη αναβάθμιση ήχου και υποστήριξη 360 audio. Η συνδεση bluetooth ήταν πάντα σταθερή, γρήγορη και εύκολη, καθώς και η λειτουργικότητά τους σε κλήσεις ήταν άρτια. Με τη χρήση του Sony Headphones App (όπως και στα WF-C500) ο κάθε χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τον ήχο όπως κρίνει ο ίδιος ιδανικό.

Τα Sony LinkBuds προσφέρουν γενικότερα μία αρκετά ευχαριστη και “καθαρή” εμπειρία. Συγκεκριμένα, σε εσωτερικούς χώρους είναι που πραγματικα φαίνεται η αξία τους, δίνοντας τέλεια ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος ήχου και μουσικής (ήχου). Σε εξωτερικούς χώρους όμως, και ειδικά σε δρόμους με πολλή κίνηση, ο ακροατής ίσως να αναγκαστεί να ανεβάσει την ένταση του ήχου κοντά στο τέρμα, θυσιάζοντας ίσως λίγη από την καθαρότητα.

Τα μπάσα δεν είναι τόσο ισχυρά όσο διαφημίζονται, αλλά οι ψηλές συχνότητες είναι πάντα καθαρές χωρίς αλλοίωση του ήχου (εκτός και αν η ένταση είναι στο 100%). Τα LinkBuds δηλαδή προσφέρουν γενικά μία αρκετά καλή εμπειρία ακρόασης, αν και στη περιοχή τιμής τους θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο δουλεμένα επάνω στην απόδοση ακρόασης.

Τα Sony LinkBuds είναι λοιπόν ένα πολύ πρωτοποριακό ζευγάρι ακουστικών, γεμάτο με καλές ιδέες και πρωτοβουλίες από μέρους της Sony. Βέβαια όταν κάνεις κάτι καινούριο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν κάποια μικρά προβλήματα, τα οποία στο επόμενο μοντέλο πιθανό να διορθωθούν.

Τα Sony LinkBuds είναι ήδη διαθέσιμα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €179. To review μας βασίστηκε σε δείγμα παρουσίασης που λάβαμε από τη Sony.

The post Sony LinkBuds | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα