Cine-TV #166

The Boys, Transformers, Halloween και άλλα...

Από τα trailers της εβδομάδας το ενδιαφέρον τραβάει το Valley of the Gods, απεικονίζοντας ορισμένες εξωπραγματικές και αρκετά σουρεαλιστικές εικόνες στη σύγχρονη εποχή. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις με αυτές τις περιπτώσεις που έρχονται από το πουθενά, καθώς αυτές οι ενδιαφέρουσες εικόνες μπορεί να είναι και οι μοναδικές που να παρουσιάζουν κάποιο εικαστικό ενδιαφέρον. Την έχουμε πατήσει πολλάκις στο παρελθόν,

με ξεχασμένες περιπτώσεις όπως το Immortals (2011) του Tarsem Singh, ένας σκηνοθέτης που είχε τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με το -προβληματικό μεν αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον εικαστικά- The Fall (2006).

Στα υπόλοιπα νέα, ελπιδοφόρα δείχνει σε (πολύ) πρώτη ανάγνωση η νέα σειρά που θα διαδραματίζεται στην Gotham City και θα έχει σχέση την αναμενόμενη ταινία του Matt Reeves. Ο λόγος είναι πως θα προβληθεί στο -συνήθως- ποιοτικότατο HBO έχοντας επίσης ως showrunner τον Terence Winter του εξαιρετικού Boardwalk Empire. Ελπίζουμε τόσο η ταινία όσο και η σειρά να είναι σε θέση να προσφέρουν κάτι που να προσεγγίζει την προσγειωμένη και ιδιαίτερα δουλεμένη δουλειά του Christopher Nolan.

Trailers

Valley of the Gods
Σκηνοθέτης: Lech Majewski (Field of Dogs)
Πρωταγωνιστούν: Josh Hartnett, John Malkovich, Berenice Marlohe
Πρεμιέρα: 11 Αυγούστου (διαδικτυακή διανομή)

Η ιστορία του Valley of the Gods θα ακολουθεί τον John Ecas (Josh Hartnett), έναν βιογράφο, που θα επιχειρήσει να αποτυπώσει στο χαρτί τη ζωή του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη, αυτήν του Wes Tauros (John Malkovich), οι επιχειρήσεις του οποίου αφορούν στην εξόρυξη ουρανίου επάνω στην ιερή γη των ιθαγενών της Αμερικής. Αυτή η ασέβεια θα αφυπνίσει αρχέγονους προστάτες, γνωστοί μόνο από πανάρχαιους θρύλους. Το trailer δείχνει ορισμένες ιδιαίτερα σουρεάλ σκηνές, ιντριγκάροντας για κάτι το ενδιαφέρον, έστω οπτικά.

The Vigil
Σκηνοθέτης: Keith Thomas (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Dave Davis, Menashe Lustig
Πρεμιέρα: 31 Ιουλίου (Μεγάλη Βρετανία)

Το Vigil θα φέρει το είδος του horror με μία αύρα εβραϊκών εθίμων, όπου ο πρωταγωνιστής θα αναλάβει το ρόλο του προστάτη και παρατηρητή ενός αποθανόντα της εβραϊκής κοινότητας του Brooklyn. Η ταινία θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου διάφορα μεταφυσικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εμφανίζονται.

Transformers: War for Cybertron Trilogy – Siege, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Ιουλίου (Netflix), 6 επεισόδια

Για άλλη μία φορά θα δούμε την ιστορία του πολέμου μεταξύ των Autobots και Decepticons, με τη νέα σειρά να επανατοποθετεί (ευτυχώς) τη μάχη στον εξωγήινο πλανήτη του Cybertron, σαφέστατα ένα προτιμότερο σκηνικό από τη Γη για το πεδίο μάχης.

Away, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 4 Σεπτεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Το Netflix δείχνει να φέρνει μία προσγειωμένη ματιά στο διαστημικό ταξίδι, με το Away να εξιστορεί την πορεία ενός διαστημοπλοίου προς τον Άρη, το πλήρωμα του οποίου απαρτίζεται από αστροναύτες της Αμερικής, της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Hilary Swan, ως η αστροναύτης Emma Green, η οποία θα αφήσει σύζυγο και κόρη πίσω προκειμένου να πάρει μέρος σε αυτό το μακρινό ταξίδι που θα διαρκέσει τρία χρόνια (που ίσως και να μεταφράζεται σε τρεις σεζόν).

The Boys, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 4 Σεπτεμβρίου (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Η αποδόμηση των υπερ-ηρώων θα συνεχιστεί σύντομα με τη 2η σεζόν του The Boys, μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες σειρές του Amazon Prime. Η πρώτη σεζόν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αποτυπώνοντας μία διαφορετική έκφανση πίσω από το προσωπείο του αλάθητου και καλού υπερ-ήρωα, απομυθοποιώντας τον πλήρως. Η καυστική ματιά και το τσαλάκωμα αυτών των, κατ’ ευφημισμό, υπερ-ηρώων πρόσφερε μία φρέσκια και εναλλακτική ματιά στο είδος, κάτι βέβαια που πέτυχε και λόγω αξιομνημόνευτων χαρακτήρων που τελικά είχαν μεγαλύτερο βάθος από ό,τι θα περίμενε κανείς βλέποντας τα πρώτα επεισόδια.

Cine-TV Νέα

Το 2021 θα επιστρέψει o Michael Myers, με το Halloween Kills
Μέσω ενός λιτού teaser έγινε γνωστό πως το Halloween Kills θα αναβάλει την πρεμιέρα του από τον φετινό Οκτώβριο στον Οκτώβριο του 2021 (εμφανέστατα και κατανοητά η περίοδος του Halloween είναι ιδιάζουσας σημασία για την προώθηση της ταινίας). Με κοινή ανακοίνωση των David Gordon Green και John Carpenter στο twitter, κατέστησαν σαφές πως η φετινή πρεμιέρα θα συναντούσε την περιορισμένη διάθεση στις αίθουσες, λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, ενημέρωσαν πως η παραγωγή του επόμενου και τελευταίου (θεωρητικά) μέρους της αναβίωσης, με όνομα Halloween Ends, έχει ήδη ξεκινήσει.

Να θυμίσουμε ότι το Halloween του 2018 αποτελούσε άμεση συνέχεια της ταινίας του 1978, αναιρώντας τις εξελίξεις και των επτά sequels. Η νέα ταινία μπορεί να μην τάραξε τα νερά στο slasher genre, εντούτοις, αποτελούσε μία αξιόλογη αναβίωση του franchise αλλά και του είδους, μεταφέροντας ορισμένες ιδιαίτερα αξιομνημόνευτες σκηνές με τον Michael Myers.

Ξαναμπαίνει στην παραγωγή το Tron 3
Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο Mitchell Lieb, στέλεχος της Disney, η παραγωγή του Tron 3 έχει ξεκινήσει, έχοντας τον Jared Leto στον πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον Lieb επίσης να εκφράζει την επιθυμία του να επαναπροσλάβουν τον Joseph Kosinski για τη σκηνοθεσία.

Είναι μία αρκετά ευχάριστη εξέλιξη, έπειτα από την παλιότερη ακύρωση των πλάνων για sequel, δεδομένου ότι το Tron: Legacy (2010) αποτελούσε μία ιδιαίτερα αξιόλογη sci-fi ταινία. Η πλημμυρισμένη με neon αισθητική της απέδιδε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό θέαμα και η δράση ήταν αρκούντως στυλιζαρισμένη και άψογα συνοδευόμενη από το αξιομνημόνευτο soundtrack των Daft Punk.

Ετοιμάζεται σειρά που θα συνοδέψει τη νέα ταινία Batman
Σύμφωνα με το ComingSoon, ο Matt Reeves, σκηνοθέτης του αναμενόμενου The Batman, θα συνεργαστεί με τον παραγωγό Dylan Clark και τον Terrence Winter, showrunner του εξαιρετικού Boardwalk Empire, προκειμένου να αναπτύξουν μία τηλεοπτική σειρά που θα επικεντρώνεται στη δράση του αστυνομικού τμήματος της Gotham City. Η νέα σειρά (που δεν έχει ονομαστεί ακόμα) αναμένεται να προβληθεί στο HBO Max. Να σημειώσουμε ότι δεν θα έχει σχέση με τη σειρά Gotham που προβλήθηκε στο Fox και διήρκησε για πέντε σεζόν. Αντιθέτως, θα σχετίζεται άμεσα με τη νέα ταινία.

Να θυμίσουμε ότι η πρεμιέρα του The Batman έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του ερχόμενου έτους έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Robert Pattinson ενώ στους υπόλοιπους χαρακτήρες θα δούμε τους Zoe Kravitz (Catwoman), Paul Dano (Riddler), John Turturro (Carmine Falcone), Collin Farrell (Penguin), Andy Serkis (Alfred Pennyworth) και Jeffrey Wright (James Gordon).

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα