Αλλαγή ηγεσίας στη Gearbox Software

Αλλαγές στο τιμόνι της Gearbox Software φαίνεται να πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του δημοφιλούς franchise Borderlands -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της αποχαιρετά τον μέχρι πρότινος πρόεδρο και συνιδρυτή της, τον Randy Pitchford, και καλωσορίζει στη θέση του τον Steve Jones, chief technology officer της εταιρείας μέχρι πρότινος.

Ωστόσο, ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας

δεν απομακρύνεται από αυτήν, αλλά αντιθέτως αναλαμβάνει άλλο σημαντικό πόστο, αυτή τη φορά ως επικεφαλής της μητρικής εταιρείας Gearbox Entertainment αλλά και ως πρόεδρος ενός νεοσύστατου τμήματος της εταιρείας με όνομα Gearbox Studios, το οποίο θα ασχολείται με την μεταφορά των σειρών της εταιρείας στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Επί της ουσίας δηλαδή, η πτέρυγα ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών της Gearbox , υπεύθυνη για παιχνίδια όπως τα Borderlands, θα διευθύνεται τώρα από τον Jones ενώ η μητρική εταιρεία της Gearbox, η Gearbox Entertainment (η οποία εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Embracer νωρίτερα φέτος) θα εξακολουθεί να εποπτεύεται από τον Pitchford. Παράλληλα, όμως, ο τελευταίος θα διευθύνει και το τμήμα Gearbox Studios, που θα μεταφέρει σε σινεμά και TV διάφορα franchises της εταιρείας, με πρώτο project την live action ταινία του Borderlands.

Σε tweet του ο Pitchford εξηγεί περαιτέρω ότι θα είναι υπεύθυνος για «τη δημιουργική και επιχειρηματική στρατηγική υψηλού επιπέδου» της εταιρείας ενώ θα είναι επίσης «υβριδικός» Chief Creative Officer όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, εξακολουθώντας να προσφέρει καθοδήγηση για διάφορα δημιουργικά έργα στη Gearbox.

Υπενθυμίζεται ότι ο Randy Pitchford έχει δουλέψει σε πολλά και σπουδαία παιχνίδια, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει συμμετοχή σε projects όπως τα Half-Life, Brothers in Arms, Duke Nukem, Aliens και Borderlands.

Η Gearbox Studios αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή το Tiny Tina’s Wonderlands, ένα fantasy tabletop RPG, spin-off από το σύμπαν του Borderlands.

The post Αλλαγή ηγεσίας στη Gearbox Software appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα