“Άκρως προβληματική” η ανάπτυξη του State of Decay 3

Φαίνεται ότι η ανάπτυξη του State of Decay 3 έχει περιέλθει σε μια  “προβληματική” κατάσταση στο studio ανάπτυξης Undead Labs, με μια αναφορά να υποστηρίζει ότι έχει σταματήσει, λόγω ενός τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος και κακοδιαχείρισης από τους ανώτερους.

Σύμφωνα με την αναφορά του Kotaku, τουλάχιστον δώδεκα νυν και πρώην υπάλληλοι του studio ανάπτυξης μίλησαν ανώνυμα στην

σελίδα, παρουσιάζοντας μια απαράδεκτη εικόνα για τη “ζωή” μέσα στην Undead Labs. Οι εν λόγω υπάλληλοι δηλώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το studio είχε ως αποτέλεσμα το State of Decay 3 να έχει κολλήσει στo στάδιο της προπαραγωγής, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την πρώτη ανακοίνωση του τίτλου, τον Ιούλιο του 2020.

Ενώ ορισμένες πτυχές της ζωής στο studio είναι φαινομενικά αρκετά θετικές, η απόφαση της Microsoft να είναι ανοιχτή (μετά από την απόκτηση της Undead Labs το 2018) φέρεται να είχε αρνητικές επιπτώσεις, αλλά η συμφωνία αποδείχθηκε απαραίτητη για να πάρει το πράσινο φως το State of Decay 3. “Ήταν ξεκάθαρο το 2018 ότι η Undead Labs επρόκειτο να επικεντρωθεί στο IP του State of Decay και οι προσδοκίες —και ο αρχικός προϋπολογισμός— για το State of Decay 3 ήταν πολύ υψηλότερες από οτιδήποτε είχαμε κάνει πριν”, έγραψε ο πρώην επικεφαλής του studio Jeff Strain στην ιστοσελίδα του Medium.

Τα υποτιθέμενα “μοτίβα διακρίσεων” σε βάρος μειονοτήτων εργαζομένων, σύμφωνα με εννέα από τους δώδεκα ανώνυμους υπαλλήλους, καθώς και μια πηγή που ισχυρίστηκε ότι “οι απόψεις των γυναικών θα απορριφθούν κατηγορηματικά, ακόμη και για εξαιρετικά βασικές γνώσεις κώδικα ή παιχνιδιών”, είναι μεταξύ των θεμάτων στην Undead Labs. “Κανείς δεν θα τους άκουγε, ακόμη και οι γυναίκες σε θέσεις σε επίπεδο διευθυντή αγνοήθηκαν εντελώς, συζητήθηκαν και κατηγορήθηκαν για προβλήματα”.

Ο νέος επικεφαλής του studio, ο Phillip Holt, έχει επίσης κατηγορηθεί για νεποτισμό και για πρόσληψη φίλων με γρήγορες διαδικασίες, για κάλυψη θέσεων μέσα στο studio. “Υπάρχει μια αυστηρή και τυποποιημένη διαδικασία προσλήψεων στην Undead Labs για όλες τις πιθανές προσλήψεις, με ορατότητα και έλεγχο από πολλά μέλη του studio”, ανάφερε η Microsoft ως απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς, ενώ ο ίδιος ο Holt εξέδωσε τη δική του δήλωση στο Kotaku.

“Από την εξαγορά μας από τη Microsoft το 2018, η Undead Labs έχει επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της ποιότητας και της φιλοδοξίας του State of Decay και στην αύξηση της ποικιλομορφίας και της συμμετοχής στην κουλτούρας μας στο studio”, αναφέρει η δήλωση του Holt. “Η οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και υποστήριξης είναι κεντρικής σημασίας για το όραμα της κουλτούρας μας, για το πώς δίνουμε τη δυνατότητα στις ομάδες μας να κάνουν το καλύτερο δυνατό έργο και πώς χτίζουμε τα καλύτερα παιχνίδια. Αναγνωρίζω ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους μας, νυν και πρώην, έχουν μοιραστεί ότι οι εμπειρίες τους στα Labs δεν ήταν πάντα θετικές”.

Η δήλωσή του συνεχίζει: “Η κουλτούρα του παρελθόντος μας δεν αποτελεί παράδειγμα αυτού που είμαστε τώρα, ούτε ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Έχουμε δει πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια: έχουμε μια εντελώς νέα ηγετική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του νέου Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και του νέου τμήματος το 2021. Προσλάβαμε περίπου 75 υπαλλήλους από την αρχή της πανδημίας· και έχουμε αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση της ομάδας μας. Έχουμε ήδη δει ότι ο συνεχιζόμενος πολιτιστικός μετασχηματισμός μας, δημιουργεί έναν καλύτερο χώρο εργασίας για την ομάδα, που οδηγεί σε καλύτερα παιχνίδια για την κοινότητά μας. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει, ταπεινός από το έργο που έχουμε μπροστά μας, είμαι σε θέση να μάθω από αυτή την εμπειρία και δεσμεύομαι να τα πηγαίνω καλύτερα κάθε μέρα”.

Το πού μπορεί να οδηγήσουν τα παραπάνω την ανάπτυξη του State of Decay 3, είναι προς το παρόν άγνωστο, αλλά τα πράγματα δεν ακούγεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Το State of Decay 3 θα κυκλοφορήσει για PC, Xbox One και Xbox Series X.

The post “Άκρως προβληματική” η ανάπτυξη του State of Decay 3 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα