Αφαίρεση του The Sinking City από τα ψηφιακά καταστήματα

Μετά τις κατηγορίες της Frogwares προς τη Nacon για παραβίαση όρων του συμβολαίου.

Η Frogwares, το studio ανάπτυξης του τίτλου, ζήτησε να αφαιρεθεί το The Sinking City από τα ράφια των ψηφιακών καταστημάτων και δημοσιεύοντας μια “δηλητηριώδη" δήλωση στο VGC, που αποκαλύπτει μια διαφορά 11 μηνών με την Nacon (πρώην BigBen Interactive), publisher του τίτλου.

Η Frogwares κατηγόρησε τη Nacon ότι δεν τήρησε τις οικονομικές της υποχρεώσεις, παραβίασε τη μεταξύ τους σύμβαση και επανειλημμένα υποδήλωνε ότι κατέχει

τα δικαιώματα για το IP του The Sinking City, κάτι που η Frogwares λέει ότι είναι ψευδές.

"Από την κυκλοφορία του The Sinking City στις 27 Ιουνίου 2019, έχουμε εμπλακεί σε νομικές μάχες με την BigBen Interactive / Nacon για τον τίτλο", αναφέρει η δήλωση της Frogwares.

"Το 2017 υπογράψαμε ένα συμβόλαιο για το The Sinking City ως συμφωνία αδειοδότησης με την BigBen / Nacon, δύο χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής. Σε αντάλλαγμα για μια οικονομική ενίσχυση στην ανάπτυξη, τους παραχωρήσαμε το δικαίωμα να πουλήσουν και να προμοτάρουν το παιχνίδι σε 4 πλατφόρμες - Xbox One, PS4, Steam και αργότερα, στο Epic Games Store.

Η πνευματική ιδιοκτησία εξακολουθεί να ανήκει στη Frogwares, η οποία ήταν πάντα ο μοναδικός παραγωγός και ιδιοκτήτης των παιχνιδιών της, συμπεριλαμβανομένου του The Sinking City. Υπογράψαμε τη συμφωνία με αυτούς τους όρους και θα λαμβάναμε τμηματικές πληρωμές για κάθε ορόσημο παραγωγής που ολοκληρώναμε. Στη συνέχεια, ένα μερίδιο των εσόδων που ξεκινούν από το πρώτο ευρώ ή το δολάριο. Έτσι όλα ήταν καλά - μέχρι να ξεκινήσει η συνεργασία".

Τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την Frogwares, οι πληρωμές από τη Nacon ήταν συχνά καθυστερημένες κατά "εκατοντάδες και εκατοντάδες" ημέρες και η Nacon επέμενε ώστε η Frogwares να παραδώσει τον πηγαίο κώδικα του The Sinking City μετά την αγορά "ενός ανταγωνιστικού studio που εργαζόταν σε άλλο Lovecraftian παιχνίδι" παρά το γεγονός ότι η Nacon δεν είχε νόμιμη ιδιοκτησία του IP.

Η Frogwares υπέβαλε αγωγή τον Αύγουστο του 2019, λιγότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, και μετά από μήνες προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων, το studio προσπάθησε να τερματίσει τη σύμβασή του τον Απρίλιο του 2020, με την Nacon να χρησιμοποιεί νόμους έκτακτης ανάγκης για τον COVID που εφαρμόστηκαν στη Γαλλία για να μπλοκάρει την διαδικασία διακοπής της σύμβασης. Η Frogwares ισχυρίζεται μέσα από τη δήλωσή της στο VGC ότι το studio δεν λαμβάνει πλέον royalties, και ότι του οφείλονται περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

"Δεδομένων αυτών των παραβιάσεων, των συνεχιζόμενων εμποδίων και της απροθυμίας συνεργασίας, η τελευταία λύση της Frogwares ήταν να ζητήσει την απομάκρυνση του The Sinking City από τυχόν εναπομείναντα καταστήματα για να σταματήσει τουλάχιστον τυχόν περαιτέρω έσοδα από πωλήσεις προς την Nacon", αναφέρει η δήλωση.

Το παιχνίδι παραμένει προς πώληση σε οποιεσδήποτε πλατφόρμες με τις οποίες ασχολήθηκε άμεσα η Frogwares, όπως τα Origin, Gamesplanet και Nintendo eShop, καθώς και απευθείας μέσω της ιστοσελίδας του studio. Τη στιγμή που γραφούμε το παραπάνω κείμενο, ο τίτλος εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος για αγορά στο Microsoft Store, αν και έχει αφαιρεθεί από τα PlayStation Store, Steam και Epic Games Store.

An important message from our studio:

The Sinking City has been taken off Steam and from other platforms. The reason for the take-down is due to the actions of our Distributor BBI/Nacon. Here is our full statement.

For clickable links visit: https://t.co/t7UDTVGA2z pic.twitter.com/rIUFGHkSkd

— Frogwares (@Frogwares) August 25, 2020pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα