UK charts: Το RDR 2 πούλησε διπλάσια retail αντίτυπα από τον προκάτοχό του

Το 2ο μεγαλύτερο launch του 2018 στη Μεγάλη Βρετανία.

Εβδομάδα Red Dead Redemption ήταν η προηγούμενη και τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του τίτλου της Rockstar έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία και την GFK. Το νεότερο μέλος της σειράς της Rockstar κατάφερε να έχει υπερδιπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, που κυκλοφόρησε το 2010, και αυτό χωρίς να προσμετρούνται οι πωλήσεις μέσω των ψηφιακών καταστημάτων, που σαφώς και είναι σημαντικά περισσότερες από αυτές του αρχικού Red

Dead Redemption.

Αυτή η επίδοση του Red Dead Redemption 2 το βοήθησε να ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις πρώτης εβδομάδας του CoD: Black Ops 4, των τελευταίων τριών Assassin's Creed αθροιστικά, αλλά όχι να ξεπεράσει την πρώτη εβδομάδα του FIFA 19, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο, ο τίτλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε τις πωλήσεις του GTA V, του τίτλου φαινόμενο, το οποίο είχε πουλήσει περίπου 2 εκατομμύρια retail αντίτυπα κατά την πρώτη του εβδομάδα στην αγορά. Έτσι, το RDR2 έφτασε περίπου στο 27% των πωλήσεων της πρώτης εβδομάδας του GTA V, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το GTA V είχε κυκλοφορήσει Τρίτη, ενώ το RDR2 έγινε διαθέσιμο Παρασκευή. Κλείνοντας για το Red Dead Redemption 2, αυτό κατάφερε να γίνει ο τρίτος πιο πετυχημένος -μη FIFA- τίτλος για αυτήν τη γενιά, πίσω μόνο από τα CoD: Black Ops 3 και CoD: Advanced Warfare, ενώ ξεπέρασε και το Fallout 4, το πιο επιτυχημένο -μη FIFA και CoD- παιχνίδι αυτής της γενιάς.

Παρά τη διάθεση μίας τόσο σημαντικής κυκλοφορίας, η retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να κινείται καθοδικά, με τις πωλήσεις μέσα στο 2018 να είναι κατά 3,2% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, όμως τα έσοδα από αυτές είναι αυξημένα κατά 2,8%. Αξίζει να σημειωθεί πως το Red Dead Redemption 2 επηρέασε και άλλους τίτλους, αφού το Forza Horizon 4 είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 50% και ανέβηκε μία θέση, λόγω του ότι συμπεριλαμβανόταν σε bundle μαζί με τον τίτλο της Rockstar. Αυτή ήταν και η εβδομάδα κυκλοφορίας αρκετών τίτλων που απευθύνονται σε μικρής ηλικίας ή εξειδικευμένο κοινό, όπως το Paw Patrol: On a Roll (θέση 17), Nickelodeon Kart Racers (θέση 21), My Hero One's Justice (θέση 23) και Just Dance 2019 (θέση 24).

Οι κυκλοφορίες του 2018 δεν σταματούν όμως εδώ, αφού μέχρι το τέλος του έτους -ανάμεσα σε άλλα- θα γίνουν διαθέσιμα τα Super Smash Bros, Fallout 76, Pokemon Let's Go, Battlefield V και Hitman 2.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις:

Red Dead Redemption 2Call of Duty Black Ops 4FIFA 19Forza Horizon 4Assassin's Creed OdysseyMarvel's Spider-ManLego DC Super-VillainsSuper Mario PartyShadow of the Tomb RaiderCrash Bandicoot N. Sane Trilogypcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα