UK charts: Συνεχίζεται η πτώση των retail πωλήσεων στην βρετανική αγορά

Χλιαρό launch για SoulCalibur και Starlink.

Για ακόμη μία εβδομάδα τα στοιχεία που δημοσίευσε η GFK δείχνουν την πτωτική τάση της αγοράς των retail τίτλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους οι πωλήσεις στην βρετανική αγορά παρουσιάζονται μειωμένες κατά 6.2%, παρόλο που τα Call of Duty Black

Ops 4 και Assassin's Creed Odyssey κυκλοφόρησαν νωρίτερα από το συνηθισμένο. Οι δύο αυτοί εμπορικά σημαντικοί τίτλοι, σε συνδυασμό με το FIFA 19, δεν κατάφεραν να περάσουν του προκατόχους τους σε retail πωλήσεις μέχρι στιγμής, σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους. Σύμφωνα με τον Christopher Dring, συντάκτη του GamesIndustry.biz, η μείωση αυτή δεν μπορεί να εξισορροπηθεί με την αύξηση των πωλήσεων μέσω των ψηφιακών καταστημάτων.

Το Lego DC Super-Villains είναι η πιο πετυχημένη από τις 4 νέες κυκλοφορίες της προηγούμενης εβδομάδας και βρέθηκε στην 6η θέση της λίστας, έχοντας ένα χλιαρότερο launch σε σύγκριση με το Lego The Incredibles που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Γενικότερα οι LEGO τίτλοι έχουν χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με αυτές που είχαν πριν λίγα χρόνια, κάτι που μπορεί να είναι δείγμα κορεσμού ή να οφείλεται στην χρήση μη δυνατών IP, αφού οι πιο πετυχημένοι τίτλοι LEGO βασίζονταν στα Star Wars, Batman και Harry Potter. Λίγο πιο κάτω στην λίστα βρίσκεται το SoulCalibur VI, ο νέος τίτλος του γνωστού franchise. Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα από την πορεία του τίτλου της Bandai Namco δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού αυτός είχε 52% λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με τον προκατοχό του, που κυκλοφόρησε το 2012.

Οι νέες κυκλοφορίες όμως δεν σταματάνε εδώ, αφού αυτή την εβδομάδα έγινε διαθέσιμο και το Starlink της Ubisoft, το οποίο και ξεκίνησε την πορεία του από την 14η θέση της λίστας. Πρόκειται για ένα φρέσκο IP και έναν τίτλο που προορίζεται για μικρότερες ηλικίες και έρχεται με αρκετά φυσικά καλούδια, κάτι που αναμένεται να τον βοηθήσει στην περίοδο των γιορτών. Τελευταία νέα κυκλοφορία της εβδομάδας ήταν το Dark Souls Remastered για το Nintendo Switch, το οποίο αν και δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα, είναι ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις για την κονσόλα της Nintendo για αυτή την εβδομάδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Call of Duty Black Ops 4 είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά 39%, ένα ενθαρρυντικό νούμερο, όμως αυτό συνεχίζει να πουλάει περίπου τα μισά σε σχέση με το Call of Duty WWII.

Αναλυτικά η λίστα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα:

Call of Duty: Black Ops 4FIFA 19Assassin's Creed OdysseySpider-ManForza Horizon 4LEGO DC Super-VillainsSuper Mario PartySoulCalibur VICrash Bandicoot: N. Sane TrilogyShadow of the Tomb Raiderpcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα