LG 27UK600 monitor Review: «Η συμφέρουσα 4K all-around λύση»!

Όσο περνάει ο καιρός τα 4K monitors θα γίνονται όλο και πιο προσιτά στον μέσο καταναλωτή. Άλλωστε, η συγκεκριμένη τεχνολογία στις οθόνες με αργά αλλά σταθερά βήματα μετατρέπεται πλέον σε μονόδρομο για τους χρήστες που αναζητούν το κάτι παραπάνω. Και μπορεί ακόμη τα περισσότερα gaming monitors με 4Κ να θεωρούνται ελαφρώς τσιμπημένα από άποψη τιμής και να μην διαθέτουν την ποικιλία των λειτουργιών που μπορεί να συναντήσει κανείς στις smart 4K TVs,

ωστόσο είναι απλώς θέμα χρόνου, έτσι ώστε να τελειοποιηθούν ακόμη περισσότερο. H LG που ως γνωστόν ακολουθεί πάντα το τρένο της εξέλιξης έχει εδώ και μήνες ρίξει στην αγορά έναν μεγάλο αριθμό από monitors, τα οποία υποστηρίζουν το νέο τεχνολογικό πρότυπο του 4Κ και πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την 27UK600, μία πρόταση από την κορεατική εταιρεία που φιλοδοξεί να κλέψει τις καρδιές των gamers και των users που αναζητούν μία αξιόπιστη λύση στα 4Κ monitors.

Looks & ports!

Βγάζοντας το 4Κ monitor της LG από τη συσκευασία του, αμέσως το βλέμμα μας κερδίζουν τα εξαιρετικά λεπτά bezels και το λευκό back plate, το οποίο δημιουργεί μια όμορφη διχρωμία. Η κομψότητα και ο elegant χαρακτήρας καθιστούν το 27UK600 ένα monitor που μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε χώρο, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει σε γενικές γραμμές από μια πιο κλασική προσέγγιση στο design του (σχεδιαστικά gaming gimmicks δεν πρόκειται να τα βρείτε εδώ).

H μεταλλική βάση ακολουθεί τις επιταγές του προτύπου ArcLine με τα χαρακτηριστικά ημικύκλια να κλέβουν την παράσταση. Ο στιβαρός χαρακτήρας αποτελεί ένα ακόμη γνώρισμα της πρότασης της LG και σε αυτό η βάση και ο μεταλλικός βραχίονας του 27UK600 κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ένα «μελανό» σημείο βέβαια με την UK600 που διαπιστώσαμε έχει να κάνει με τη μη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους, καθώς επιτρέπει μόνο το tilt του monitor άνω και κάτω (το αντίστοιχο μοντέλο 27UK650 παρέχει αυτή τη δυνατότητα για ρύθμιση ύψους, pivot και tilt).

Ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά στο πίσω μέρος της οθόνης, εκεί μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τα διαθέσιμα ports του monitor της LG, με την LG 27UK600 να παρέχει 2xHDMI ports, 1xDisplayPort 1.2, 1xaudio input και η input για το τροφοδοτικό. Τίποτα το διαφορετικό από ότι περιλαμβάνει το μέσο monitor της κατηγορίας του, καθώς η πρόταση της LG έχει όλες εκείνες τις θύρες που χρειάζονται για να κάνετε τη δουλειά σας.

HDR beauty… for your eyes only!

H 27UK600 βασίζεται σε ένα άκρως ποιοτικό IPS display panel, χωρίς αντανακλάσεις και με εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης (178°/178°), δείγμα του ότι οι Κορεάτες της LG δεν έχουν καμία διάθεση για συμβιβασμούς στην οπτική ποιότητα του monitor. Με ανάλυση 3840×2160 pixels, το 27άρι monitor της LG αποδίδει 4 φορές σε σχέση με μια Full HD οθόνη, προσφέροντας ρεαλιστικά, ζεστά και καθαρά χρώματα. Η υψηλή ευκρίνεια και η λεπτομέρεια που μπορέσαμε να διακρίνουμε στο 4Κ monitor της LG αναμφίβολα αποτελεί από τα μεγάλα ατού του monitor, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα δεν λείπει σε μια ακόμη οθόνη της LG. Με κάλυψη του 99% του φάσματος sRGB, οι γραφίστες και οι φωτογράφοι μπορούν σίγουρα να βρουν ένα αξιόπιστο 4K monitor, το οποίο θα καλύψει τις πιο pro ανάγκες τους.

Ωστόσο, το LG 27UK600 δεν κρύβει ποτέ και τον «entertainment» χαρακτήρα του, για αυτό και έρχεται φορτωμένο με μια σειρά από λειτουργίες που στοχεύουν τόσο στους gamers, όσο και στον μέσο χρήστη που θέλει ένα monitor που να καλύπτει τις ανάγκες του στην προβολή και διαχείριση multimedia content. Με χρόνο απόκρισης τα 5ms, τo input lag δεν θα σας απασχολήσει ποτέ και για ghosting ούτε λόγος, ενώ η υιοθέτηση του προτύπου HDR 10 μπορεί να μην αγγίζει την ποιότητα των 4Κ TVs, ωστόσο κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, με το οπτικό αποτέλεσμα να διακρίνεται για την ζωντάνια του. Μάλιστα, η δυνατότητα για ένα είδος “upscaling” από τo SDR content σε HDR μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου, αναμφίβολα πρoσθέτει κι άλλους πόντους στην ποιοτική εμπειρία θέασης που προσφέρει το 4Κ monitor της LG.

Φυσικά και το κοινό των gamers έχει πολλά να περιμένει από την LG 27UK600, καθώς η υποστήριξη της τεχνολογίας AMD FreeSync χαρίζει στους πάντοτε πιο απαιτητικούς παίκτες πιο βελτιωμένη κίνηση και μεγαλύτερη ομαλότητα στο ρυθμό ανανέωσης, εκμηδενίζοντας τα φαινόμενα screen tearing και stuttering. Παράλληλα, η 4Κ πρόταση της LG δίνει τη δυνατότητα στους gamers να διαχειριστούν μια σειρά από Game Modes, προσαρμόζοντας την οθόνη σε λειτουργίες RTS, FPS και custom, ανάλογα με τον τύπο παιχνιδιού, ενώ επιπλέον η τεχνολογία Black Stabilizer μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στους λάτρεις των first-person shooters, καθώς με αυτόν τον τρόπο το μαύρο γίνεται καλύτερα ορατό και έτσι εντοπίζονται καλύτερα οι αντίπαλοι.

Πέραν βέβαια, των εξαιρετικών gaming features της, η 27UK600 της LG είναι σχεδιασμένη μη γνώμονα την ευκολία χρήσης, για αυτό με την ενεργοποίηση του On Screen Control οι users μπορούν εύκολα και απλά να εμφανίσουν ένα παράθυρο με τις βασικές (και πιο ειδικές) ρυθμίσεις του monitor. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς με την ενεργοποίηση της λειτουργίας screen split μπορείτε να διαιρέσετε την οθόνη σας σε πολλαπλά τμήματα, περιλαμβάνοντας 4 τύπους λειτουργίας PIP και λειτουργία Reader Mode που επιτρέπει το εύκολο κι άνετο διάβασμα της οθόνης, πράγμα που οφείλεται στην ελαχιστοποίηση του μπλε φωτός που οδηγεί στην κούραση των ματιών.

4Κ για… όλες τις δουλειές!

H συγκεκριμένη πρόταση της LG θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα 4K monitor για όλες τις δουλειές. Προσφέροντας ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας, εξαιρετικά gaming features και άριστη προβολή του 4Κ content, η 27UK600 πρόκειται για μια all-around λύση, η οποία δύναται να πιάσει όλες τις κατηγορίες των users που αναζητούν μία ποιοτική 4K εμπειρία. Αν και δεν αποτελεί το πιο πλήρες 4Κ monitor της αγοράς, ωστόσο πρόκειται για μία άκρως ποιοτική και αξιόπιστη λύση που καλύπτει τις ανάγκες των περισσοτέρων από εμάς.

The post LG 27UK600 monitor Review: «Η συμφέρουσα 4K all-around λύση»! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα