To Firesprite studio προστίθεται στη φαρέτρα της Sony

Μπορεί η Sony να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να μπει σε έναν “πόλεμο εξαγορών” με τη Microsoft, αλλά μπορούμε να πούμε ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σιγά σιγά τη δική της συλλογή νέων studio ανάπτυξης φέτος. Η αρχή έγινε με τη Housemarque, στη συνέχεια ακολούθησε η Nixxes Software

και πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστή η προσθήκη της Firesprite στα PlayStation Studios.

Η τελευταία εξαγορά είναι σημαντικό απόκτημα για τη Sony, καθώς αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο ενός από τα παλαιότερα studio ανάπτυξης της Βρετανίας, της Psygnosis, η οποία μας είχε προσφέρει κατά το παρελθόν σειρές όπως το Wipeout, το Lemmings και το Colony Wars.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Psygnosis μετονομάστηκε σε SCE Studio Liverpool, αλλά προχώρησε σε παύση εργασιών το 2012. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα “μεγάλα ονόματα” της Psygnosis/ Liverpool Studio συνέχισαν τις δραστηριότητές τους ιδρύοντας την Firesprite, η οποία βοήθησε με τη σειρά Playroom και δημιούργησε το The Persistence.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή η Firesprite έχει πάνω από 250 υπαλλήλους, καθιστώντας την έτσι αμέσως ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα studio ανάπτυξης της Sony.

The post To Firesprite studio προστίθεται στη φαρέτρα της Sony appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα